Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
18°C

Interviu cu sibianul Daniel Natea, cel mai bun judoka român: Federația nu m-a răsplătit cu absolut nimic

Interviu cu sibianul Daniel Natea, cel mai bun judoka român: Federația nu m-a răsplătit cu absolut nimic

Săptămâna trecută a devenit numărul doi mondial. Prima tangență cu judo-ul a avut-o la vârsta de șapte ani, când antrenorul Ionel Chioveanu de la CS Temerarul Sibiu l-a oprit pe stradă ca să-l întrebe dacă vrea să practice acest sport. A mai fost pregătit și la CSȘ Șoimii Sibiu de către Octavian Crețu, iar din 2013 s-a aflat timp de trei ani la Târgoviște, oraș unde s-a antrenat sub comanda lui Iulian Crăciun la CS Atletic Valleriana Târgoviște. În prezent, judokanul este afiliat secției din Brașov a CS Dinamo.

Reporter : Ce înseamnă pentru tine clasarea pe locul doi mondial?

D. N. : Acest loc doi din clasamentul mondial înseamnă munca mea de 17 ani. Mi-am dorit foarte mult când am început să ajung între primii zece, lucru pe care l-am reușit cu multă muncă.

Reporter : Ce a însemnat pentru tine participarea la Rio 2016?

D. N. : Pentru mine, participarea la Rio nu pot spune că a fost una foarte bună, dar am tras destul de mult ca să ajung acolo. Mi- am dorit foarte mult o medalie, dar nu a fost să fie. Sper ca această olimpiadă de la Rio să fie rampa de lansare spre Tokyo, unde să pot obține o medalie, așa cum îmi doresc.

1393641_1534110200188808_3283199396647455445_n

Reporter : Cum te-a răsplătit Federația Română de Judo pentru participarea la Rio 2016?

D. N. : Federația Română de Judo nu m-a răsplătit cu absolut nimic pentru această participare.

Reporter : Ai ca scop clasarea pe primul loc în ierarhia mondială la categoria ta?

D. N. : Da, pot spune că îmi doresc o clasare pe primul loc, dar până acolo mai sunt Campionatul European și Campionatul Mondial, unde sper să prind o formă bună și să pot lua o medalie

Reporter : De ce ai ales să îl susții pe Cozmin Gușă la președenția Federației Române de Judo?

D. N. : Am ales să îl susțin pe domnul Cozmin Gușă pentru președenția Federației deoarece știu că are ”iubire” față de judo, băiatul lui practicând acest sport. De câte ori am stat de vorbă cu el, chiar și înainte de a candida, mereu mi-a spus doar lucruri bune care să mă poată ajuta să fac performanță și să progresez în tot ceea ce fac.

16832369_1851291668470658_3638091731933630947_n

Reporter : Ce crezi că trebuie schimbat în judo-ul românesc?

D. N. : Nu știu dacă pot spune cu exactitate ce trebuie schimbat în judo-ul românesc, dar cred că ar trebui mai mult investit în sportivi și lăsați să demonstreze fiecare ce poate să facă.

Reporter : Sunt în Sibiu posibile viitoare talente pentru judo-ul românesc?

D. N. : Da, sper să fie viitoare talente în Sibiu. După cum am observat, tot mai mulți copii merg la judo, dar au și de unde alege. Sunt mai multe cluburi private și de stat. Primul meu antrenor, Ionel Chioveanu, și-a deschis o sală de judo în Cisnădie și sper ca acolo să meargă cât mai mulți copii cu care, de ce nu, să ne mândrim la olimpiadele viitoare.

Foto: Pagina personală de facebook

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus