Vineri,
29.03.2024
Partial Noros
Acum
16°C

Președintele Iohannis a promulgat legea care mărește veniturile profesorilor din sistemul preuniversitar

Președintele Iohannis a promulgat legea care mărește veniturile profesorilor din sistemul preuniversitar

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, vineri, modificarea unui articol al Legii Educaţiei, prin care profesorii din învăţâmântul preuniversitar, care au peste 25 de ani vechime în sistem, primesc bani în plus pentru orele suplimentare, până acum neplătite.

Şeful statului a semnat, vineri, decretul privind promulgarea Legii pentru modificarea alin. (4) al art. 262 din Legea educaţiei naţionale nr. 1/2011.

"Articolul respectiv se referă la toţi profesorii din învăţământul preuniversitar care au gradul I şi peste 25 de ani vechime în învăţământ, care aveau dreptul să lucreze 16 ore, deşi norma didactică era de 18 ore. Aceşti profesori nu erau plătiţi pentru a şaptesprezecea şi pentru a optsprezecea oră, deci cele două ore pe care le făceau, le făceau gratuit", a explicat, pentru MEDIAFAX, senatorul PSD Liviu Pop, iniţiatorul modificării legii.
"În fapt, un profesor care are, de exemplu, 19 ore, beneficia de plata unei singure ore, făcea voluntariat ora a şaptesprezecea şi a optsprezecea", a mai adăugat Pop.

De această modificare legislativă ar urma să beneficieze, la nivel naţional, zeci de mii de cadre didactice.

"Prin promulgarea de astăzi, în fapt, un profesor care are peste 25 de ani vechime şi gradul I, adică profesorii cu experienţă din sistemul de învăţământ, vor beneficia de plata orelor peste această normă, indiferent de numărul lor", a conchis Pop.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

2 comentarii

dascal prost

Acum 7 ani

In sfarsit o veste buna! Dl. presedinte si-a adus aminte ca a fost si el candva un amarat de profesor.
Raspunde

karpop

Acum 7 ani

Legea a fost propusa de dna Cristiana Anghel, cadou pt colegii de breasla
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus