X
parlamentari-5 terea, arcas, neagu, turcan, barna, sitterli, sovaiala, cazan, avram

Activitatea parlamentarilor de Sibiu în primele 3 luni. Unul este în ”inactivitate clinică”

6+2 este formula deputaților de Sibiu în legislatura 2016-2020. Sunt șase parlamentari aleși pe circumscripția 34 Sibiu, iar alți doi își revendică acest titlu de reprezentanți ”și” ai Sibiului. Este vorba de Ovidiu Ganț, reprezentant al minorității germane și Benedek Zacharie, ales pe lista UDMR.

Din cei opt parlamentari, de departe cel cu cea mai slabă activitate este președintele interimar al PSD Sibiu, Ovidiu Sitterli. În dreptul său nu este trecut decât o singură luare de cuvânt: cea de la depunerea jurământului. În rest, absolut nimic.

Dan Barna – activ în partid

Deputatul USR Dan Barna are sapte luări de cuvânt în ședințe și a semnat două proiecte legislative. Este vorba de organizarea şi funcţionarea Serviciului de Informaţii Externe și o propunere legislativă pentru completarea Legii nr.307/2006 privind apărarea împotriva incendiilor. Barna s-a remarcat mai ales în partid, el fiind desemnat purtător de cuvânt al USR la nivel național.

Nicolae Neagu, preocupat de drumuri

Fostul senator liberal, actual deputat are trei interpelări în care s-a interesat de alocarea de bani pentru reabilitarea Transfăgărășanului  și despre situația lucrărilor de pe autostrăzile Sibiu – Pitești și Sibiu – Orăștie. Neagu a citit în plen și o declarație politică cu titlul “Bugetul de stat pe anul 2017 al Guvernului Grindeanu, susţinut de PSD-ALDE – investiţii publice noi, zero pentru judeţul Sibiu”. În total, deputatul are cinci luări de cuvânt și a semnat moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Grindeanu. Totodată, Neagu a semnat patru propuneri legislative.

Ovidiu Sittterli – zero

Depunerea jurământului este singurul lucru care apare în dreptul deputatului social-democrat pe pagina sa de pe site-ul Camerei Deputaților. Sitterli nu a depus nicio interpelare sau întrebare miniștrilor, nu a vorbit în nicio ședință și nici măcar n-a fost solicitat de colegi să semneze vreo propunere legislativă.

Constantin Șovăială – omul Mediașului

Deputatul PNL și-a anunțat intenția de a fi reprezentant al Mediașului în această legislatură și a semnat câteva amendamente la legea Bugetului care privesc investiții din municipiu. În afara de asta, Șovăială are luări de cuvânt în ședințe și a semnat două propuneri legislative. Are totodată două interpelări despre situația privind domeniul IT din România și despre autostrada Sibiu – Orăștie.

Ioan Terea – activ în comisie

Deputatul PSD Ioan Terea nu s-a remarcat în ședințele Camerei Deputaților, nu are decât o singură luare de cuvânt, cea de la depunerea jurământului. A semnat totuși două propuneri legislative care privesc ”finalizarea procesului de restituire, în natură sau prin echivalent, a imobilelor preluate în mod abuziv în perioada regimului comunist în România          înregistrată” și ”modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.193/2002 privind introducerea sistemelor moderne de plată”. Terea s-a remarcat în urmă cu două săptămâni, atunci când a vorbit în ședința Comisiei de Agricultură despre Ordonanța 51, privind infracțiunile silvice. El a luat apărarea personalului silvic, spunând că pe acest principiu, în viitor va trebui elaborat un set de măsuri punitive și împotriva altor funcționari publici.

Raluca Turcan, 21 de luări de cuvânt

Președintele interimar al PNL, Raluca Turcan a strâns în cele trei luni de activitate al noului parlament 14 luări de cuvânt în plen și alte șapte în Biroul permanent al Camerei Deputaților. Turcan are totodată semnate trei propuneri legislative și a depus o interpelare parlamentară. Are totodată semnată și moțiunea pe care a depus-o împotriva Guvernului Grindeanu.

Benedek Zacharie – mesaj de pace

Deputatul UDMR Benedek Zacharie a anunțat că se pune la dispoziția interesului județului Sibiu și a solicitat conducerii Consiliului Județean să convoace o întâlnire la care să participe toți parlamentarii de Sibiu. În afara acestui mesaj constructiv, Bendek nu are trecut în raportul său de activitate de până acum decât depunerea jurământului și trei propuneri legislative.

Ovidiu Ganț, omul interpelărilor

După ce în legislatura trecută Ganț a avut peste o sută de întrebări și interpelări, acum în primele trei luni de activitate deputatul a strâns alte 15. Întrebările au urmărit o arie largă de interese: de la alocarea de fonduri europene pentru infrastructura şcolară, la retrocedările de imobile către FDGR și Biserica Evanghelică, până la planul de şcolarizare al Liceului Teoretic A.M. Guttenbrunn din Arad și clasarea Casei de Cultură Râşnov.

Pe lângă asta, Ganț are o propunere legislativă, o declarație politică și patru luări de cuvânt.

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

11 opinii

 1. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 2. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 3. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 4. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  anonimul cel furios si merele de smoala

  Domnule Bratule lui Alin, tu are habar la tine ce aberatii scrie tu ? acuma, pe limba romana, poti constientiza cat e de penibil sa il faci pe Gant membru PSD ? si sa il inlocuiesti cu romanul Sitterli ?

 5. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 6. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  thorin

  romanul sitterli! :)))) hai ca e buna asta. venind de la un mega patriot PSD cu nume de ion, vasile, ponta, liviu, e mega amuzanta faza!

 7. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 8. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  un sibian

  imi place ca toti comenteaza despre greselile gramaticale din articol, dar nimeni e indignat ca anumiti parlamentari dorm, pecand altii sunt foarte activi. Chiar nu va spune nimic asta??

  • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

   Georg

   Daca va referiti la mine, cred ca poate eu am incitat la aceste articol, prin comentariul meu:

   Georg
   4 martie 2017 la 22:42
   ” […]face demersuri și pentru recunoașterea importanței MUNCII decidenților publici locali.[…]” (citat, sublinierea mea)
   1.A fost prezent 100% la TOATE Dezbaterile SENAUTULUI?
   2. Daca da, care este, CONCRET contributia banuitului in Propuneri, amendamente…
   3. De la VOTUL PENTRU proiectele Orasului si Judetului a lipsit?
   Aceleasi intrebari si pentru ARITON, si pentru SUDITU, si pentru TOTI parlamentarii de Sibiu chiulangii si care NU FAC NIMIC pentru Oras si Judet.
   Toate proiectele —respinse…DE CE?
   Tineti cont, ei LUCREAZA in campul Muncii 40-48 ore/saptamana.
   CONDICA de pREZENTA? Ora-de-ora.
   Pentru asta SUNT PLATITI.
   Pentru Cetateni, nu pentru Partidul din care fac parte.
   Cazan reclamă: Dragnea și PSD, încă o dovadă de cinism. Au respins majorarea salariilor aleșilor
   http://www.turnulsfatului.ro/2017/03/03/cazan-reclama-dragnea-si-psd-inca-o-dovada-de-cinism-au-respins-majorarea-salariilor-alesilor/

 9. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 10. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Cetatean

  Cand ai un job nou stai si cugeti ardeleneste si apoi propui legi.

  Ca unora le place sa vorbeasca, ca au diverse teme de acasa, ca propun sa adunam gunoaie nu inseamna neaparat ca legifereaza.
  Cam superficial sa te iei de oameni dupa 3 luni in care una de sarbatori si circ.
  Analiziti si substanta nu doar cantitatea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
 • Politica
 • Contact