Joi,
28.03.2024
Innorat
Acum
12°C

Raluca Turcan a fost reconfirmată la conducerea PNL. ”Trebuie să întărim parteneriatul cu președintele Iohannis”

Raluca Turcan a fost reconfirmată la conducerea PNL. ”Trebuie să întărim parteneriatul cu președintele Iohannis”

Consiliul Național de Coordonare al Partidului Național Liberal a validat-o sâmbătă pe Raluca Turcan ca președinte interimar al PNL.

Decizia a fost luată cu o largă majoritate, înregistrându-se și patru voturi împotrivă și o abținere.

De asemenea, CNC l-a validat sâmbătă și pe Cristian Bușoi ca secretar general interimar al PNL, tot cu majoritate, fiind exprimate și cinci voturi împotrivă și patru abțineri.

Raluca Turcan a declarat că președintele Klaus Iohannis este și va fi partenerul PNL.

"Trebuie să întărim acest parteneriat, pentru că președintele Klaus Iohannis a fost în prima linie ca principal apărător al statului de drept și al parcursului european al României", a spus Raluca Turcan, la CNC al PNL, care se desfășoară la Parlament.
Ea a susținut că "PNL trece acum printr-o perioadă dificilă, complicată chiar".
"Dacă mă uit la imaginile din campania electorală sunt încrezătoare că vom regăsi în PNL o echipă, forță, credibilitate și prietenie, respectul reciproc, lucruri pe care se pare că unii dintre noi le-am pierdut. Dacă suntem uniți putem să dobândim un sprijin real din partea celor care se uită la PNL", a afirmat Raluca Turcan.
Liderul liberalilor a menționat că PNL a suferit o "înfrângere usturătoare" la alegerile parlamentare.
"Avem resurse, energie, credință, oameni valoroși, depinde de noi cum ne vom uni", a adăugat Turcan.
Potrivit liderului liberal, la alegerile parlamentare cauza majoră a pierderii competiției a fost "mesajul incoerent și lipsit de consistență" față de cei care doreau să voteze PNL.
"Trebuia să îi lovim în moalele capului pe PSD-iști", a afirmat Turcan, adăugând că PSD "torpilează" în fiecare zi mediul de afaceri.
Președintele interimar al PNL a precizat că propunerea pentru alegerea președintelui formațiunii de către toți membrii de partid nu a trecut de Biroul Politic Național, dar a arătat că a susținut ca viitorul Congres să fie cât mai cuprinzător.
"Deciziile majore și suverane pentru PNL vor fi luate la baza dvs, cu fiecare dintre dvs, într-o Convenție care să adune cât mai mulți oameni. (...) Votul la Convenție va fi votul pentru a-i sancționa pe cei care nu au performat și să îi alegeți pe cei buni. Convenția va fi judecătorul suprem", a susținut Turcan.
În opinia sa, trei teme trebuie să capete consistență înainte de Convenție, respectiv sprijinirea mediului de afaceri și atragerea și crearea de investiții, educație prin calitate și repararea sistemului de sănătate.

La reuniunea Consiliului Național de Coordonare al PNL sunt prezenți 900 de delegați.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

2 comentarii

e-manuela

Acum 7 ani

Buna! Nenea, si "resapata" si "ruland" pe contrasens-ul politicii, nu credeti ca-i prea mult pentru o singura persoana?...
Raspunde

Georg

Acum 7 ani

PNL devine din ce in ce mai dubios. Aduce propuneri de amendamente la cazurile de coruptie prin care se urmareste explicit posibilitatea reinstalarii in functii publice a PENALILOR, merge la unison cu PSD la marirea POPULISTA si total DEZASTRUOASA pentr ECONOMIE, cere marirea Salariilor pentru Parlamentari fiindca "MUNCESC". Deci iarasi coabiteaza cu PSD si catastrofele. Pe de alta parte, Basescu, cel care atat timp cat avea IMUNITATE tuna si fulgera contra Coruptiei (altor partide,clar), punand-o si pe Kövesi ca sefa DNA, ACUM, (alt partid, alte vremuri) se apropie tot mai mult de PSD, atacand DNA. Observam astfel ca TOATE PARTIDELE cauta sa-si salveze PENALII prin modificari ale legii... Dar DEZASTRUL total economic va veni prin marirea salariilor de pana la 4000 lei DUBLARE, peste 4000 lei ,marire pana la 45%. Odata promis, PSD o va si face, fiindca altfel isi perde "CREDIBILITATEA" Si atunci sa vezi DEZASTRU ECONOMIC. Un nebun arunc-o piatra-n balta, si zece cuminti n-o pot scoate. Unele actioneza BRUTAL, cu bâta-n balta, PSD, altele mai pe ascunselea.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus