Joi,
28.03.2024
Innorat
Acum
11°C

Ministrul Agriculturii și-a ales un consilier din Sibiu. Chiar dacă acesta este liberal

Ministrul Agriculturii și-a ales un consilier din Sibiu. Chiar dacă acesta este liberal

Nemulțumit de filozofia înșirată de ministrului PSD al Agriculturii, Petre Daea, într-o emisiune la televizor, un angajat al primăriei din Cristian i-a trimis ministrului un mail. Ministrul l-a sunat înapoi, au discutat și, după câteva zile, l-a ales pe sibian să îi fie consilier. Fără să știe că sibianul este membru PNL.

Ionuț George Diaconeasa este absolvent al Facultății de horticultură de la Craiova și al celei de Științe agricole de la Sibiu. A lucrat mai mulți ani în domeniul privat, iar de anul trecut lucrează în cadrul Primăriei Cristian. I-a trimis un mail ministrului Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Petre Daea, după ce acesta din urmă a participat la o emisiune TV difuzată în zi de duminică. ”Am fost indignat că la o emisiune foarte urmărită de fermieri, «Viața satului», în loc să discute aplicat vorbea altceva, în afara domeniului. I-am scris pe adresa ministerului și m-a sunat înapoi. Foarte rapid discuția a mers către subiecte concrete din domeniul agriculturii”, relatează Diaconeasa despre prima convorbire cu Petre Daea. Discuția a avut loc în urmă cu aproximativ două săptămâni. Diaconeasa este membru PNL, partid în care a ajuns în urma fuziunii cu Forța Civică.

”Felicitări, D-nule Ministru :)”

Despre faptul că ministrul l-a sunat înapoi, Ionuț George Diaconeasa a scris și pe pagina lui de Facebook, acolo unde inginerul agronom de 40 de ani are publicate fotografii cu fotografia fostului premier deasupra mesajului ”#GoCiolo”, dar și fotografii cu mesaje de mobilizare a electoratului liberal. ”Latura filosofică pe care și-a conturat-o, și-a evidențiat-o și care contrastează puternic cu meseria dânsului nu are nimic în comun cu caracterul, recunosc, unul care îi scoate în evidență educația. Felicitări, D-nule Ministru”, și-a încheiat Diaconeasa postarea cu un ”smiley face”.

discutie facebook preoteasa Despre această postare a aflat, mai apoi, și ministrul Petre Daea.”Am intrat în dialog spunându-mi că nu înțelege modul meu de exprimare și a trebuit să iau legătura cu el, telefonic. «Bun, ce nu înțelegi de la mine?». A rămas surprins că l-am sunat. Mi-a transmis că apoi a postat despre această discuție pe Facebook, că a primit o serie întreagă de like-uri și că vrea să îmi stea la dispoziție cu ceea ce știe și poate. L-am văzut ca un băiat implicat”, își prezintă ministrul Daea primele impresii despre inginerul agronom de la Sibiu. Pe care, după alte câteva zile de discuții prin mail și telefon, l-a chemat consilier în cabinetul lui.

”Poate acum are altă opțiune”

Ionuț George Diaconeasa a devenit al cincilea consilier al ministrului Petre Daea , având în responsabilitate relația cu fermierii și agențiile și direcțiile din subordinea Ministerului. Sibianul spune că i-a vorbit ministrului despre opțiunile sale politice diferite. ”Din moment ce l-am abordat cu anumite probleme, era absolut evident că avem viziuni politice diferite. Dar nu am aprofundat această discuție”, arată Diaconeasa.

Ministrul, însă, spune că nu a dat mare importanță acestei discuții și că, de fapt, habar nu avea până la discuția cu reporterul Turnul Sfatului de faptul că noul lui consilier este liberal. ”Este prima dată când aud că băiatul acesta a făcut politică. Eu nu l-am luat pentru a face politică și nu îmi produce un disconfort dacă are o altă opțiune politică. Nici nu știu care este aceasta. Poate acum are altă opțiune”, apreciază ministrul. Care mai cere ca acest aspect să nu fie exploatat. ”Vă rog să nu insistați pe latura politică. Mi-ați produce o dezamăgire”, a solicitat ministrul.

”Dacă noi nu trecem peste elementele acestea de formă, pentru că, în fond și la urma urmei, cam așa se întâmplă… Pentru că ele stau în fața ta și se pun de-a doua pentru a nu putea să alegi și să mergi mai înainte. Vă rog să mă credeți că oameni pe care îi cunosc foarte bine și care s-au schimbat de atâtea ori din punct de vedere politic... Eu nu am făcut-o, din respect pentru mine. Sigur, a fost una, în trecutul meu istoric”, Petre Daea, ministrul Agriculturii, despre alegerea unui consilier din alt partid
Dezlegare de la PNL

Înainte de a pleca la București, Diaconeasa a discutat și cu reprezentanții PNL Sibiu. Mai ales că șefa organizației județene, Raluca Turcan, este și cea care conduce interimar partidul la nivel național. ”Colegii de partid mă știu ca un profesionist și iubitor de agricultură. Nici nu s-a pus vreo problemă legată de partea politică. Mi-au spus să merg, să îmi fac treaba așa cum știu și să reprezint orașul. Nu s-a pus problema de orgolii politice, de PNL, de PSD… De aceea am și acceptat”, susține Diaconeasa. De la el, ministrul așteaptă informații din teritoriu, pe care Diaconeasa spune că le are pregătite. ”Am nevoie de oameni care au lucrat în primării, în legătura cu cetățenii, la fața locului, cu oameni care vin din altă parte, nu din sistem, pentru a-mi transmite informații pe care eu nu le pot atrage prin sistemul pe care îl am. Mi s-a părut extrem de cooperant și de mobilat din punct de vedere al ideilor în domeniul agriculturii. Nu știu dacă e vorba că «nu mi-a cântat în strună». Eu nu țin cont de aceste chestiuni”, a adăugat ministrul.

diaconeasa

Promisiune: nu se va lăsa cumpărat

După cele câteva zile petrecute deja la minister și în teritoriu, în calitate de reprezentant al ministrului, Ionuț George Diaconeasa apreciază că ”se lucrează” și că nu se va lăsa ”cumpărat” cu această funcție, el urmărind să facă politica fermierilor. Despre modul de comunicare publică al noului său superior, Diaconeasa spune că nu e problema lui. ”Eu și pe Facebook am scris că latura asta filosofică pe care și-o scoate în evidență contrastează un pic cu meseria de agronom. Dar în minister se discută doar pe domeniu. Este stilul dânsului de discurs public, pe care îl etalează. Dar acest lucru chiar nu este problema mea”, afirmă Diaconeasa.

Primul anunț pentru fermierii din Sibiu

Noul consilier al ministrului Agriculturii a și transmis un prim mesaj pentru fermierii din Sibiu. ”S-a aprobat schema pentru «Ajutor de minimis pentru aplicarea programului de susținere a produsului tomate în spații protejate”. Prin această schemă se oferă sprijin financiar de 3.000 de euro pe an, pentru o suprafață de sere sau solarii de minim 1.000 de metri pătrați, pentru o cantitate de minim 2.000 kg recoltată de-a lungul a două perioade de recoltare, în sezoanele de primăvară timpurie și toamnă”, informează Diaconeasa. El invită fermierii să se adreseze direcției de resort din Sibiu. ”Este o măsură care vine ca răspuns la solicitările consumatorilor de a avea disponibile pe piață legume românești. Știm cu toții că județul Sibiu este dezavantajat de factori geo-climatici pentru producția de tomate, dar există soluții tehnice și avantaje, iar specialiștii Direcției Agricole Județene Sibiu vă stau la dispoziție și vă oferă tot suportul pentru aplicarea la acest program”, mai arată consilierul Diaconeasa.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

7 comentarii

Ovi

Acum 7 ani

Habarnistul asta este consilier al ministrului! Hahahahahah, alti oameni mai buni nu sunt acolo la PNL?
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

terea

Acum 7 ani

ce praf is astia din PSD Sibiu daca au luat de la PNL ca nu au ce lua de la PSD.
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

sevis

Acum 7 ani

no cum ii acum cu politica de patid si oamenii numiti politic v-ati convins ca omu asta vrea sa sa faca treaba si atata
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

anonimul cel furios si merele de smoala

Acum 7 ani

Portal > Judecătoria SLATINA > Informaţii dosar Informaţii dosar Informaţii generale Părţi Şedinţe Căi atac Citare prin publicitate Informaţii generale Nr. unic (nr. format vechi) : 6453/311/2008 Data inregistrarii 04.08.2008 Data ultimei modificari: 21.01.2017 Sectie: Penal Materie: Penal Obiect: plângere împotriva rezoluţiilor sau ordonanţelor procurorului de netrimitere în judecată (art.278 ind.1 C.p.p.) Stadiu procesual: Fond Părţi Nume Calitate parte A.F.P. OLT Parte vătămată DIACONEASA IONUT GEORGE Inculpat S.C AUTOKLAUS S.R.L Parte responsabilă civilmente Şedinţe 02.03.2009 Ora estimata: Complet: CP1 Tip solutie: Solutia pe scurt: În baza art.4 din Legea 241/2005 condamnă pe inculpatul D.I.G, domiciliat în Slatina str. A.I.Cuza Bloc CAM3 sc.E ap.11, Judeţul Olt, C.N.P-1760329284410 la 1 an închisoare. În baza art.81 C.p. dispune suspendarea condiţionată a executării pedepsei pe o perioadă de 3 ani , care constituie termen de încercare. În baza art.359 C.p.p. atrage atenţia inculpatului asupra dispoziţiilor art.83 C.p. În baza art.71al.2 C.p. interzice inculpatului drepturile prev.de art.64 al.1 lit.a teza finală, b şi c C.p. În baza art.7 din Legea 26/1990 modificată o copie de pe hotărâre se va comunica O.R.C de pe lângă Tribunalul Olt după rămânerea definitivă a acesteia. În baza art.13 al.1 din Legea 241/2005 copie de pe dispozitivul hotărârii se va comunica Oficiului Naţional al Registrului Comerţului după rămânerea definitivă. În baza art.191 al.1 C.p.p. obligă inculpatul la 400 lei din care 200 lei onorariu avocat oficiu reprezentând cheltuieli judiciare statului. Cu apel în 10 zile. Pronunţată în şedinţă publică azi 2.03.2009. Document:
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Ovi

Acum 7 ani

Cei de la PNL parca se dadeau curati. Ia uite penalii, condamnatii. Afara cu ei, cu condamnatii si penalii!!
Raspunde

Kol

Acum 7 ani

O tara Vraiste….
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

TALIDA RUNCU

Acum 7 ani

PSD=PNL=ACEEASI MIZERIE!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus