Joi,
28.03.2024
Innorat
Acum
12°C

De Ziua femeii, cartierul Hipodrom II reintră în lucrări. La fel și alte trei străzi

De Ziua femeii, cartierul Hipodrom II reintră în lucrări. La fel și alte trei străzi

Comisia de circulație din cadrul Primăriei Sibiu a avizat restricționarea circulației în cartierul Hipodrom II pentru reluarea lucrărilor întrerupte pe perioada iernii. Aceeași comisie a avizat redeschiderea altor trei șantiere în oraș.

Lucrările de reparații capitale din cartierul Hipodrom II ar urma reluate din ziua de 8 martie, potrivit anunțului făcut de Primăria Sibiu. ”Se va lucra în zona din spatele complexul Cedonia, în vecinătatea Aleii Haiducului. Comisia a avizat continuarea lucrărilor până în data de 6 mai, cu închiderea circulației în zonele în care se lucrează. În aceeași perioadă se vor executa lucrări și în zona Aleea Biruinței – Aleea Turnu Roșu, modernizată în cadrul aceluiași proiect. Constructorul va reface aleile carosabile și trotuarele existente, iar spațiile de parcare vor fi amenajate cu grile înierbate”, se arată într-un comunicat al Primăriei Sibiu, remis redacției Turnul Sfatului.

Reabilitarea cartierului Hipodrom II a fost împărțită pe trei loturi, dintre care doar pentru unul a fost semnat procesul verbal de recepție la terminarea lucrărilor. Este vorba de lotul format dintr-o singură stradă, respectiv Aleea Haiducului. SC Geiger Transilvania SRL – SC Electroimpex SRL este asocierea desemnată de primărie să execute lucrările prevăzute în celelalte două loturi, pentru care contractele au fost semnate în luna iulie a anului trecut, cu termen de execuție opt, respectiv zece luni de la emiterea ordinului de începere a lucrărilor. Valoarea cumulată a celor două contracte este de aproximativ nouă milioane de lei.

Alte trei șantiere: Munteniei, Principatele Unite și Strungului

Primăria Sibiu a avizat redeschiderea altor trei șantiere de modernizare a unor străzi din oraș, se mai arată în comunicatul Primăriei. Pe strada Munteniei, mai trebuie efectuate lucrări de asfaltare, iar pentru strada Strungului, termenul de finalizare a lucrărilor este ziua de 12 mai. ”Până la sfârșitul anului trecut constructorul a așternut primul strat asfaltic pe tronsonul dintre Calea Gușteriței și strada Nicovalei, trotuarele fiind și acestea asfaltate. Pe restul străzii a fost așternută piatra spartă pe carosabil, iar trotuarele sunt la nivel de balast”, rezumă reprezentanții Primăriei stadiul lucrărilor pe strada Strungului.

În ceea ce privește Principatele Unite, lucrările prevăzute aici vor duce la închiderea circulației pe tronsonul cuprins între strada Oțelarilor și strada Henri Coandă. Porțiunea va fi redeschisă la finele lunii mai, când se preconizează finalizarea lucrărilor.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

2 comentarii

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

e-manuela

Acum 7 ani

Buna! Nenea, "patriei" cat mai multe "transee"....Oare ne jumelaram cu "Verdunul" ?....
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

e-manuela

Acum 7 ani

Buna! Nenea, "patriei" cat mai multe "transee"....Oare ne jumelaram cu "Verdunul" ?.....
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus