Joi,
28.03.2024
Parțial Noros
Acum
13°C

Cu 226 km/h pe A1. Val de amenzi pe A1 și A2

Cu 226 km/h pe A1. Val de amenzi pe A1 și A2

Azi dimineață, la ora 08:45, polițiștii au depistat un bărbat din Cugir de 28 de ani, care conducea un autoturism pe autostrada A1, la km. 294, cu viteza de 226 km/h. Cel în cauză a fost sancționat contravențional cu amendă de 1.450 de lei și i-a fost reținut permisul de conducere în vederea suspendării dreptului de a conduce, pentru 90 de zile, se arată într-un comunicat al IGPR.

Ieri, în 7 martie, un alt bărbat de 31 de ani, care conducea cu 206 km/h, pe Autostrada A1, dinspre Sebeș spre Sibiu, a fost depistat de polițiști.

În ultimele 10 zile, 23 de conducători auto care au apăsat prea tare pedala de acceleraţie pe autostrăzi au rămas fără permisul de conducere. Doi dintre șoferi au fost depistați în timp ce conduceau cu 226 km/h.

În perioada 27 februarie – 8 martie, poliţiştii Brigăzii Autostrăzi şi Misiuni Speciale au acţionat pe autostrăzi cu o autospecială neinscripţionată, dotată cu aparat radar, pentru siguranţa traficului rutier.

În urma acţiunilor, poliţiştii au aplicat 173 de sancţiuni contravenţionale, iar ca măsură complementară, au reţinut 22 de permise de conducere, în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce.

În 4 martie, poliţiştii au depistat un bărbat de 44 de ani din Cluj-Napoca, ce rula cu viteza de 226 km/h, pe Autostrada A1. Conducătorul auto a fost sancţionat contravenţional, cu amendă de 1.450 de lei şi i-a fost suspendat dreptul de a conduce pe drumurile publice, pentru 90 de zile.

În aceeaşi zi, o oră mai târziu, poliţiştii Brigăzii Autostrăzi şi Misiuni Speciale au depistat un alt bărbat de 33 de ani din Drobeta Turnu Severin, conducând pe Autostrada A2, cu viteza de 211 km/h.

În 5 martie, un bucureştean, de 39 de ani, a fost înregistrat de aparatul radar circulând cu 204 km/h, pe Autostrada A2 Bucureşti – Constanţa.

"Poliţiştii vor continua acţiunile pentru salvarea de vieţi, folosind și această autospecială neinscripţionată. Vă recomandăm să păstraţi o distanţă suficientă faţă de autovehiculul din faţă, să vă asiguraţi temeinic şi să semnalizaţi la schimbarea benzilor de circulaţie. Respectaţi limita legală de viteză şi indicaţiile poliţiştilor din trafic", transmit reprezentanții IGPR.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

1 comentarii

siby

Acum 7 ani

Ieftina distractia...o amenda de 3000 lei si 12 luni de pauza cred ca i-ar fi linistit pe multi!!!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus