X
gripa-prehlad

Infecțiile respiratorii, în scădere în județul Sibiu

Numărul infecțiilor respiratorii și a gripei, la nivelul județului Sibiu, este în scădere. Față de săptămâna trecută numărul acestora a scăzut cu aproape 2%, iar față de aceeași perioadă a anului trecut este în scădere cu 25%.  Cele mai multe cazuri s-au înregistrat la copiii cu vârste cuprinse între 5 și 14 ani.

Numărul pneumoniilor din această săptămână de supraveghere este de 483 cazuri, iar cele mai multe cazuri (117) au survenit la grupa de vârstă 15-49 ani. Ponderea scăzută a internărilor cu infecţii acute respiratorii indică faptul că majoritatea formelor de boală au fost ușoare.

În prezent, „s-a recoltat o probă pentru detectare de virus gripal, de la o fetiță de 12 ani din mediul rural, aflată în curs de investigare. De asemenea, proba recoltată în săptămâna 08, investigată după încheierea raportului, de la o fetiță de 6 ani din satul Răvășel, este pozitivă pentru virus gripal tip A H3. Astfel, actuala săptămână este caracterizată ca activitate gripală sporadică”, se arată într-un comunicat de presă al DSP Sibiu.

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
  • Sibiu
  • Contact