X
prefect cristian roman (Copy)

TSTV Fostul prefect Cristian Roman: Am aflat de urs din Turnul Sfatului

Fostul prefect al Sibiului, Cristian Roman a vorbit pentru prima oară în emisiunea de la Turnul Sfatului TV despre ce s-a întâmplat cu adevărat în cazul ursului ucis în luna octombrie a anului trecut. Concluzia lui este că autoritățile au fost depășite total de situație, că a fost mințit de unii directori și că a făcut propuneri scrise pentru destituire pentru trei șefi de autorități locale. Dar… ”au avut noroc”. ”A plecat și Inspectorul Șef. (…). Și ar mai fi trebuit să plece și alte două persoane. Mai trebuiau sancționați, și n-am spus-o până acum din respect instituțional, am făcut-o doar pe căile legale. Am fost informat de acea situație cu ursul după două ore. Și era o situație de urgență. Când am făcut analizele ulterior, la un moment dat am spus «oameni buni, vreau să știu totul despre acest urs, ce a mâncat, ce lungime are părul, ghearele, tot». La care directorul de la DSV mi-a spus «domnul prefect, dar l-am ars de ieri». Ce ordin? Am vorbit atunci și cu premierul și premierul știți că e în domeniu cu agricultura și m-a spus că nu e așa. Am constatat ulterior că şeful DSV Sibiu m-a mințit”, a spus fostul prefect.

Cristian Roman, prefect al județului în acele zile a declarat că a fost informat după două ore de prezenţa ursului în oraş, iar de pe site-ul Turnul Sfatului  şi de la şeful cancelariei de locul exact unde se afla ursul la un moment dat, şi anume în zona Piaţa Cibin. ”Ca iubitor de animale, am fost profund afectat. De la dumneavoastră, de la Turnul Sfatului, am aflat unde era ursul la un moment dat. Eram acasă, pe la șapte, șapte și jumătate și șeful poliției mi-a spus că ursul e la Ibis, iar în Turnul Sfatului am văzut, și mi-a confirmat și șeful cancelariei, că e la Piața Cibin. Și atunci mi-am dat seama că oamenii au pierdut total de sub control situația și m-am deplasat spre zona reală. Pe drum, m-a sunat șeful poliției care mi-a comunicat că «domnul prefect, l-am împușcat». Eu ca orice om normal l-am întrebat în cât timp se trezește [din tranchilizare]. Odeta mi-a spus «Domnule prefect, l-au omorât». M-am dus… A fost… Am fost informat că în curte au fost oameni și că era pericol, dar când am văzut imaginile ulterior, când am văzut că nu era nimeni în curte… A fost un sentiment… Dar asta a fost situația. Sunt anumite momente care te călesc. (…) Trebuiau să mai place cel puțin doi [din funcţii], dar au avut noroc cu rezultatul alegerilor”, a mai spus Cristian Roman.

”Am lucrat cu oamenii puși toți de pe vremea guvernului Ponta, așa cum și Cioloș a lucrat cu toți secretarii de stat, directorii de agenții guvernamentale, directorii de deconcentrate puși de Ponta. Să fim serioși!”

Despre momentul înlocuirii din funcție, precum şi despre alte aspecte privind activitatea Instituției Prefectului, puteți afla urmărind emisiunea.

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

22 opinii

 1. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 2. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

   andrei

   Lucian Tarnu este cel pe care a vrut sa il promoveze in locul lui Ivancea. Nici de data asata nu v-a iesit domnule Tarnu. Ati reusit sa fiti inspector sef doar pentru 3 ore.

 3. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Laurentiu Olteanu

  Ha… Interesant interviu, uite asa mai aflam ceva din interior, de parca nu am stii. Daca sunt oameni buni in institutiile publice, trebuie ascunsi… daca se poate cat mai departe… tipic PSD. Felicitari, domnule Roman pentru activitate, felicitari pentru curajul de a posta pe facebook ceea ce ati postat in timpul protestelor… sper sa ajungeti pe o functie mai inalta decat cea de prefect… ne trebuie oameni buni in pozitii cat mai inalte, care sa poata si sa stie sa tina in frau politicienii nostrii… Cat priveste ursuletul buclucas domnule Darth Vax… sunteti Vax …. e foarte, foarte usor sa comentezi de pe margine. Va pun o singura intrebare… dimineata la 8, trezit din somn, cu informatii varza, ce ati fi facut ?! Ca sa va citez “Viteaz dupa razboi! Tot altii sunt de vina. Asa faceti toti.”.. Vedeti ironia situatiei ?

 4. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Emil

  Dacă ar fi mai mulți funcționari sau politicieni ca dumneavoastră, profesionist, transparent si integru, tara noastră ar fi departe!
  Bravo!

 5. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Radu

  Domnule Prefect spuneți de către cine ați fost mințit.
  De catre Ivancea, șeful politiei județene?
  Asa se înțelege din acest interviu.
  Sau de către cine ați fost dezinformat și mințit?

 6. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  ***

  Minti mascariciule, ai uitat de declaratiile prin care felicitai institutiile care au actionat, multumindu-le personal public? Cu procedurile pe care te laudai ca le intocmesi cum a ramas? Sau te-au schimbat prea repede din functie si nu ai avut timp?

 7. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Iuliana

  Nu a fost mințit de către nimeni, doar ca nu are curajul sa-si asume nici măcar acum niciun fel de răspundere. A fost informat de la început despre situația creată, doar ca nu recunoaște. S-a dus la fata locului pentru pentru un exercitiu de imagine, sperând ca va culege laurii.
  Păcat ca o astfel de nevertebrata a putut ajunge prefect! Mare păcat!

 8. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  mihai

  Dintr-o bucata! Relicitari ! Mi-a placut atitudinea dlui Roman, am urmarit cu atentie interviul integral!
  Ca proaspatul prefect nu a dorit prezenta fostului prefect e un gest de grava impolitete si fara justificare indiferent de orientarea politica, opinii, divergeste ori alte motive ! A pornit cu stangul! Institutia este superioara individului ! A nu se uita !
  p.s. Noroc ca a fost IPS ! Era chiar obligatorie o rugaciune ortodoxa la o activitate pur politica!

  • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

   vasilica

   la nunta sa-i invitati si pe fostii miresei dumneavosatra, sa le multumiti, sa le dtai cuvantul si sa faceti poze cu ei si apoi sa dati lectii de bune manierea. Cta despre restul corect este sa nu incurajati deraierile si sa acordati trattament de specilitate, chiar daca suntem in post si sunteti amabil

 9. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 10. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Puterea

  Acest om este un mincinos și un las…ești un las. Ai mințit împreună și alături de Ivancea. V ați grăbit repede la microfoane sa va lăudați ca ați împușcat ursul.
  Și când v ați dat seama ați fugit ca niște lași. L ați lăsat pe Negru Cristian sa își asume toată responsabilitatea pentru care de fapt nu o avea.
  Spune clar cine e de vina dacă nu tu ești primul vinovat.

  Cine a coordonat activitatea și acțiunea?
  Cine te crezi domnule Roman?
  De unde vine tu asa deștept și arogant?

 11. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 12. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Suferindul

  Alooo, nenea, esti dus cu pluta grav. Ai probleme grave. Spui numai minciuni. Ivancea a fost ,,sacrificat,, ca sa scapi dumneta…Pinochiosule!! Ce model ai fost tu, Pinochiosule, pt. oamenii din subordinea ta?? Faci pe omul drept, cinstit si nu esti decat un frustrat care ponegreste pe cei care nu ti impartasesc parerile. Unde te intorci dumneata?? Probabil in Oltenia , ca nu ai demonstrat decat faptul ca esti un caracter slab.

  Ce d zeu sa cauti dumneata la Prefectura, cand ai sustinut protestele impotriva Guvernului, institutie pe care ai reprezentat o in teritoriu.

  Alooo, suferindule, ti a trecut vremea… Rusine pt cancan ul pe care l faci.

 13. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  vai de noi, ca de ei...

  Mai nea’ Caisa, daca nu povestea cu ursu, nu stia nici dracu’ cine esti. Noroc ca acum ai o carte de vizita! Sa pui ursu pe ea ca mascota.
  “Ca iubitor de animale am fost profund afectat” – hai sictir, propagandistule! Esti atat de fals ca nu te crede nimeni. Mai bine stai acasa si nu mai visa functii inalte!
  PS: Ivancea a fost promovat in urma taraseniei cu ursu, deci cum ramane cu persoanele sanctionate?!…

 14. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  ppd

  Stai putin mai vericule ca nu mai inteleg: cum adica ai aflat de urs din Turnul Sfatului? Nici-una din structurile de situatii de urgenta ale caror coordonator erai nu te-a informat? S-atunci cum de tu ai fost primul care a dat declaratii? Ai dat declaratiile in necunostinta de cauza? Scuze parlitule dar esti complet idiot. Probabil ca stiau sefii de structuri ca esti pacalici si de aceea nici nu s-au obosit sa te sune. Asta daca este adevarat ce spui. Personal eu nu cred asa ceva!
  Sper sa te tina minte toti cei care decid sa nu mai ajungi in posturi de conducere nici macar la autobaza 2 de autobuze dezafectate. Nici la lipit de afise electorale nu te-as mai pune ca sa nu cumva sa emiti iar pretentii!

 15. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Ovi

  Fostul prefect este un incompetent si nu reuseste sa treaca peste faptul ca a fost retras de la prefectura. Bine ca a plecat un astfel de personaj! By the way, Roman se plange ca a fost demis. FALS, a fost retras pentru ca a fost detasat TEMPORAR pe functia de prefect.

 16. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Un Brasovean

  Bravo, domnule prefect! Trebuia sa dati de pamant cu Ivancea de atunci! L- a sustinut Kovesi inca o data! Acum nu il mai sustine nimeni! Declarati asta si la Parchet si o sa vedeti ca politistii de la fata locului au aceeasi varianta! In acea curte, Prefectul i- a intrebat pe Ivancea si pe Negru:”Cine a dat ordin sa traga?” Au dat din umeri amandoi! Vanatorul, Aldea, era cu Ivancea in masina! Cum , ai uitat, Tibi? L- ai sacrificat pe Negru pt ca esti un laș!

 17. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Maximus Bogdanis

  Prefectul nu minte! Ivancea a dat ordin! Se vede pe camere cum intra in acea curte si merge direct la vanatori! Ursul nu a fost atins de tranchilizant! S-a folosit un singur tranchilizant, in zona P- ta Cibin, cans ursul era pe casa, dar ratat! Ivancea minte! Se bazeaza pe Kovesi, pe faptul ca Negru e finul ei! Si pe influenta de la Parchet( a se citi Alba)! Felicitari pt sinceritate, dle Prefect!

 18. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Mos Martin

  Interesante cele 3 articole(acesta + cele doua drepturi la replica). Fiecare spune ceva. Scorul pare a fi in defavoarea ex-prefectului Roman.
  Concluziile mele:
  – pe fond ex-prefectu’ sustine ca era o situatie de urgenta. pai mai “domnule” (cum iti spunea Odeta, cine o mai fi si persoana asta si la care puteai face referire cu aceasi formula de adresabilitate protocolara domnul/doamna Odeta(ca nu stim daca e numele sau prenumele persoanei) nu de alta dar erai la televizor in calitatea oficiala de ex-prefect, nu la o bere si doi mici cu cei doi realizatori) cine era Presedintele Comitetului Judetean pentru Situatii de Urgenta? Nu cumva chiar TU? Pai si atunci de ce nu ti-ai exercitat prerogativele? Macar ulterior, dupa eveniment. Sa convoci comitetul si sa soliciti o analiza, sa dai un termen pentru identificarea de solutii pentru viitor(ca de, ma gandesc ca mai sunt ceva ursi prin padurile si muntii din preajma Sibiului, si astia, ursi, nu au citit presa sa vada ce patesc daca mai coboara in oras). Ca daca iti citeai fisa postului stiai ca atributiile prefectului prevad la pct. A1 litera g) ca TU mai ex-prefectu’ trebuia sa dispui masurile care se impun pentru gestionarea situatiei de urgenta. Drept urmare faptul ca cei de la politie l-au impuscat(de-adevaratelea, asa cum ti-au spus cu subiect si predicat, dar cum tu nu ai inteles, de a trebuit domnul/doamna Odeta sa iti traduca/deseneze) precum si faptul ca DSVSA-ul l-a incinerat (inteleg ca a inceput sa te intereseze ce a mincat si a baut ursu(ma mir ca nu vroiai sa sti si pe cine a strans in brate cum zice o melodie populara) sau cum era tuns, frezat si manichiurat, abia dupa ce DSVSA a aplicat procedura interna) ti se datoreaza in intregime.
  Asa ca eu unul cred ca ai vrut sa scapi de toti cei care puteau sa valideze ceea ce am demonstrat mai sus, adica : URSUL A PATIT CE A PATIT DATORITA TIE – marele iubitor de animale si desigur si ADULATOR de SINE.
  Alte concluzii:
  – ex-prefectu’ este praf/zero la comunicare. nu inteleg de ce se auto-tortureaza cerandu-se in fata camerelor de luat vederi, tinand cont de faptul ca nu are capacitatea de a fi coerent in exprimare, drept urmare majoritatea propozitiilor sale se termina cu “…”(sau mai bine zis: nu se termina). Cine stie, poate are prea multe idei care se invalmasesc in a-i iesi pe gura si ,ghinionul nostru, se incurca (ele, ideile) la iesire. Sincer ma indoiesc ca presupunerea mea e adevaratul motiv pentru care ex-prefectu’ vorbeste asa.
  – ex-prefectu’ l-a bagat in hora si pe Ciolos. Daca e adevarat ce zice ex-prefectu’, adica ca ex-premierul a zis ca ursul nu trebuia incinerat (asa cum inteleg ca zice procedura DSVSA) fara sa verifice ca vorbele scoase pe gura au acoperire legala/procedurala, atunci Ciolos isi merita renumele de premierul ZERO. Iar ex-prefectul prin ceea ce face si zice e un demn reprezentant al acestuia(mai pe romaneste, el ca prefect a fost la fel de ZERO)

 19. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Mos Martin

  Manipulare specifică presei româneşti de consum: facem un interviu, luăm o idee din el cu ajutorul căreia deviem total de la subiect pentru a face jocul unor persoane precum cele de la poliţie sau de la direcţia veterinară!

  Oare CÂTE PERSOANE care îsi dau cu părerea despre ce s-a spus in interviu
  AU VIZIONAT EMISIUNEA?

 20. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  maxgeorge

  multa vorba ..nimic concret…acelasi stereotip..policianism …si gargara…
  foarte bune pentru subprefect..nicidecum …bun pentru prefect…
  mult prea slabut…de altfel…omul este in tandem cu oamenii de la guvernare…cei care se perinda permanent in guverne..slabi si multa vorbarie…
  pe mine nu m-a convins nimic ,ca omul acesta, a facut ceva insemnat pentru judet….
  am pierdut vremea sa urmaresc 46 de minute
  Dreapta romaneasca …nu stie sa atraga oameni puternici si stabili in profesionalism asta este din pacate adevarul…niciodata nu au stiut sa aduca oameni care sa aiba personalitate si forta in fata multor provocari pe care le au in functiile publice .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
 • Contact