X
dr. ciprian bacila

TSTV: Numărul pacienților de la psihiatrie crește. ”Va fi boala secolului viitor”

Dr. Ciprian Băcilă, directorul medical al Spitalului de Psihiatrie Sibiu, spune că afecțiunile psihice sunt în creștere în rândul sibienilor, mai ales datorită factorilor externi cu care ne confruntăm zi de zi. ”Din punctul de vedere al statisticii al Organizației Mondiale a Sănătății în momentul actual, afectarea psihică, cu bolile psihice se preconizează că va fi boala secolului viitor. În momentul actual, doar boala cardio-vasculară este peste, dar inclusiv costurile care intervin în tratamentul bolii sunt ridicate. Nu vorbim de deces, dar gândiți-vă că atunci când un pacient începe să manifeste probleme psihice ce implicare socială are, implicare profesională și familială… Această boală aduce cu sine o mulțime de probleme: imposibilitatea de a munci, problemele din familie și așa mai departe”, a spus doctorul Băcilă într-o emisiune Turnul Sfatului TV.

Doctorul susține că Spitalul de Psihiatrie din Sibiu ”importă” în ultima perioadă numeroși bolnavi din județele vecine,   fiind ”un model de bună practică în România”. ”În momentul de față vă pot spune cu certitudine că nu numai numărul de pacienți din județul Sibiu este din ce în ce mai mare, dar primim foarte multe cazuri din județele învecinate: Brașov, Vâlcea, Alba, Hunedoara. Încet, încet având niște servicii medicale de bună calitate, vin aici inclusiv pentru condițiile hoteliere oferite și până la serviciile medicale”., a mai spus dr. Băcilă.

 

Întreaga emisiune o puteți vedea aici:

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

7 opinii

 1. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  e-manuela

  Buna! Nenea, este extraordinar, tu esti cel ce-a descoperit apa calda!…Pai cum sa nu se tampeasca, cand tot felu’ de indivizi fara scrupule, ii supun “dusurilor scotiene” furnizandu-le o multime de stiri contradictorii?…

 2. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Teo

  In secolul viitor vom intra peste 83 de ani,perioada in care se vor descoperi tratamente de vindecare pentru multe boli.Cred ca afirmatia din titlu, este cu bataie prea lunga.

  • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

   ///

   Vezi sa nu se descopere! De ce nu s-a descoperit tratamentul pentru cancer sau contra cariei dentare?! Pt. ca nu se doreste! Din ce sa traiasca doctorii si farmacistii?

 3. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

   Fii serioasa! Aia e brajeala! Stiu oameni care nu s-au spalat [n veci pe dinti si au avut dintii sanatosi, iar altii care folosesc toate produsele lor scumpe sunt yoy la dentist!

 4. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  cipi

  toate boloile pamantului sunt produse tot de oameni pe banda rulanda pentru ca produc bani. toate produsele farmaceutice produc bani. un om sanatos nu plateste industriei farmaceutice. Sfatul meu mancati ce creste in pamant in starea lui cat mai naturala si o sa uitati de doctori.

 5. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
 • Contact