Joi,
28.03.2024
Cer Senin
Acum
8°C

Concursul „Slide and Freeze” de la Păltiniș. „A avut de toate”

Concursul „Slide and Freeze” de la Păltiniș. „A avut de toate”

Peste 200 de spectatori au urcat duminică la Păltiniș să vadă ce le-a mai trecut prin cap celor care nu se tem de un bazin cu apă suficient de rece încât să te gândești de două ori înainte să te apropii pe schiuri de ea. Ediția de anul acesta al „Slide and Freeze” s-a desfășurat pe trei categorii, iar câștigătorii au plecat acasă cu schiuri noi.

Campionul mondial la parașutism, Alexandru Nicolau, a dat startul concursului. Expert la aterizarea la punct fix, a coborât din „ceruri” pe un speedglide, cu schiurile în picioare și a deschis, astfel, competiția.

Cine au fost câștigătorii

„Slide and Freeze” a fost împărțit și anul acesta pe trei categorii: jump, slide și ambarcațiuni. Schiorii și snowboarderii profesioniști, prezenți în mai toate concursurile tehnice ale sezonului de iarnă, au făcut un adevărat spectacol în proba de sărituri, cu trick-uri complicate dar executate aproape perfect.

Victor Bărbulescu - snowboard și Alin Găvozdea - ski, au câștigat proba, cu două backflip-uri de toată frumusețea. 23 de concurenți s-au înscris în categoria slide, având de traversat pe schiuri sau pe placă un lac lung de aproape 10 metri și lat de șase. Startul a fost mutat, progresiv, pentru a departaja concurenții care pe măsură ce avansau în concurs aveau la dispoziție tot mai puțină viteză pentru traversarea lacului. „Domn` profesor”, Andy Fazekas, a dominat grupa de snowboard, iar Andrei Cârciog a câștigat grupa de ski. Andrei a câștigat o pereche de schiuri, iar Andy Fazekas o placă de snowboard nou-nouță, pe care a oferit-o unui sportiv cu dizabilități, concurent și el la Slide and Freeze. Nici fetele nu s-au dat în lături de la provocare. Anca Țandrea, câștigătoarea Bikini Race, a revenit în costumul care i-a adus titlul săptămâna trecută și a câștigat categoria și de această dată, iar la snowboard, câștigătoare a fost declarată Ana Maria Dragotă.

Podium ambarcatiuni

Vedeta concursului a fost, însă, întrecerea ambarcațiunilor. Nouă echipaje s-au înscris la start iar opt au intrat în concurs, cu construcții care mai de care mai ciudate. Dragoni chinezești, covoare zburătoare sau corăbii de pirați, pe lac au plutit de toate. Shercozaurul a ajuns cel mai departe și a câștigat locul I, secondat de Dragonul din Carpați și de covorul zburător 1001 de nopți. Primul loc a fost premiat cu 1000 de lei și invitații la Electric Castle, locul secund cu invitații la Airfield Festival, iar locul III cu vouchere de cumpărături de la Benjamin.

„Ediția din acest an a celui mai trăznit concurs în sporturile de iarnă din România a avut de toate. A fost, poate, cea mai completă ediție ca spectacol dintre toate edițiile de până acum”, spun organizatorii.

Sezonul se prelungește cu încă un weekend

Pentru că la sfârșitul săptămânii trecute a nins, iar zăpada se prezintă în continuare în condiții foarte bune pentru ski și snowboard, sezonul în complexul de la Păltiniș se prelungește cu încă un weekend.

Sâmbătă și duminică, pârtiile complexului vor fi deschise pentru amatori și asta nu e totul. Bazinul amenajat pentru Slide and Freeze va rămâne deschis și weekendul următor iar cei care cred că sunt suficient de rezistenți ca să încerce acvaplanarea lacului vor avea șansa să câștige o grămadă de premii oferite de partenerii complexului. Toate skipass-urile vor fi reduse cu 30% iar cei care totuși au decis să aghețe schiurile în cui până iarna viitoare se vor putea bucura de aer curat și soare, pe șezlongurile resortului”, anunță  reprezentanții Arena Platoș Păltiniș.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

2 comentarii

rosu

Acum 7 ani

Tulai, da` ce-am crezut ca fac astia la "Slide si Freeze"! Cand colo, in articol zice ca s-or dat unii cu ski-urile si or facut matanii. Asa te poate insela titlu`.
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

e-manuela

Acum 7 ani

Buna! Nenea, mare pehlivan mai esti! Bag sama, crezusi ca sa "vinde" carnea de vaca la kil, hai?...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus