Joi,
28.03.2024
Parțial Noros
Acum
13°C

Dragnea: În acest mandat cel puțin două autostrăzi vor traversa România

Dragnea: În acest mandat cel puțin două autostrăzi vor traversa România

Președintele PSD, Liviu Dragnea, și-a exprimat convingerea că la finalul acestui mandat cel puțin două autostrăzi vor traversa România: Coridorul IV și Autostrada Transilvania.

"Am participat la mai multe discuții și eu, și domnul Tăriceanu cu membri ai Guvernului în ultima perioadă și convingerea mea este că, în acest mandat, cel puțin două autostrăzi vor traversa România: Coridorul IV și Autostrada Transilvania. Coridorul IV însemnând Constanța-București-Pitești-Sibiu-Deva-Nădlac, iar Autostrada Transilvania este fosta Autostradă Bechtel. (...) Am încredere în conducerea Ministerului Transporturilor, în cei de la Compania de Drumuri și în prim-ministru că aceste lucruri vor fi duse la capăt", a spus Dragnea la B1Tv, citat de Agerpres.

Întrebat dacă își asumă un pariu în acest sens, liderul PSD a replicat: "Eu nu fac pariu pe mâna altuia".

Pe de altă parte, Dragnea și-a exprimat speranța că în scurt timp Guvernul va prezenta proiectul de lege privind achizițiile strategice, preluând modelul altor țări.

În ce privește studiul de fezabilitate pentru Autostrada Pitești-Sibiu, el a precizat că se caută soluții pentru ca acesta să fie finalizat de către compania care l-a început.

"Am înțeles că Ministerul Transporturilor în zilele acestea era pregătit să găsească o soluție în așa fel încât realizarea studiului de fezabilitate să meargă în continuare, pentru că — dacă nu greșesc eu — cred că mâine ar fi fost ultimul termen în care se încheia contractul, tot din cauza unor abordări greșite — sau, mă rog, incorecte — din mandatul trecut. (...) Eu nu cred că e vorba să primească bani în plus. Este vorba să găsească o soluție prin care să se lungească termenul, eventual, în așa fel încât să se finalizeze studiul de fezabilitate cu compania cu care s-a început. Fiindcă altfel ar avea variantă, după părerea mea, să reia procedura de achiziție și înseamnă că ducem cu încă doi-trei ani execuția acestui document. Dar este decizia pe care vor trebui să o ia ei", a mai spus dragnea, potrivit sursei citate.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

6 comentarii

zzz

Acum 7 ani

cum nu faci pariu, maestre doar tu ai redactat si cunosti pe de rost programul de guvernare, stii cum se face si ca se poate face? singura autostrada care va traversa tara va fi Alexandria-Bucuresti
Raspunde

Baba

Acum 7 ani

Foarte posibil, daca Romania ocupa Ungaria.
Raspunde

un sibian

Acum 7 ani

Mno daca ne leaga cu capitala, Vienna orice alta promisiune devine irelevanta :)
Raspunde

TALIDA RUNCU

Acum 7 ani

D-nul Dragnea vrea teleormanizarea Romaniei! DNA sa vina sa-l ia!
Raspunde

Alzara real

Acum 7 ani

Unde e integrarea Moldovei ? Dar a sudului subdezvoltat pentru care pleda ? În faţa pericolului destabilizării prin defectarea grupării Ponta - Constantin( evident susţinută de RTV şi b1) Dragnea cotrapune orice concesii făcute UDMR .Bechtel poate fi doar începutul şantajului evident în discursul lui Hunor ocazionat de 15 marţiuş !
Raspunde

e-manuela

Acum 7 ani

Buna! Nenea, daca "decat" m-am mai linistit...Ce ne mai trebuie: decat bani de "gas" si bere la PET !?...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus