X
arma

Sibian împușcat lângă poligonul de pe Calea Poplăcii. Armata confirmă| Actualizare

Actualizare 2. Bărbatul de 58 de ani a fost operat pentru îndepărtarea glonțului și este stabil  hemodinamic. El va rămâne internat sub supraveghere și tratament de specialitate, iar glonțul va fi pus la dispoziția organelor de anchetă.

“Un bărbat de 58 de ani s-a prezentat în cursul serii trecute (14.03.2017) în jurul orei 21.00, la Unitatea de Primiri Urgențe a SCJU Sibiu unde a fost diagnosticat cu plagă prin împușcare în treimea superioară a gambei drepte. Bărbatul a fost internat în cadrul Secției Clinice Chirurgie II și a fost operat în cursul acestei zile (15.03), pentru îndepărtartarea glonțului. Bărbatul este stabil hemodinamic și va rămâne internat sub supraveghere și tratament de specialitate. Glonțul va fi pus la dispoziția organelor de anchetă,” anunță reprezentanții Spitalului Județean Sibiu.

Actualizare. Unități din garnizoana Sibiu au executat ieri trageri în poligonul Poplaca, în intervalul orar 08.00-17.00, cu pistolul mitralieră calibrul 7.62 mm, puşca mitralieră calibrul 7,62 mm şi mitraliera calibrul 7,62 mm, transmit reprezentanții Centrului de Instruire pentru Comunicații și Informatică Sibiu.

“Tragerea s-a executat conform unui plan aprobat la nivelul garnizoanei, cu înştiinţarea primăriilor comunelor aflate în vecinătate în scopul informării populaţiei despre interdicţia pătrunderii în zona de securitate a poligonului. Conform procedurilor, pe timpul tragerilor a fost instalat un sistem de pază perimetral, compus din santinele şi observatori instalaţi în foişoarele din poligon. A existat o situație în care tragerea a fost oprită din cauza faptului că în apropierea zonei de siguranță au fost identificați de către militarii din pază cetățeni care se deplasau în căruțe. După rezolvarea acestei situații, tragerile au fost reluate, ” se arată într-un comunicat de presă remis Turnul Sfatului.

O comisie a Centrului de instruire pentru comunicații și informatică cercetează cazul și a anunțat, conform procedurilor legale, Parchetul Militar Cluj.

Știre inițială

Un bărbat de 58 de ani din Poplaca s-a prezentat aseară la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean din Sibiu, acuzând dureri în gamba dreaptă. În urma verificării medicilor, acesta a fost împușcat în gamba dreaptă. “Bărbatul a ajuns aseară în jurul orei 9 cu o plagă împușcată în gamba dreaptă. Este conștient și stabil”, declară Decebal Toderiță, purtătorul de cuvânt al spitalului. Acesta va fi operat pentru eliminarea corpului străin. Bărbatul nu a simțit inițial decât o pișcătură la picior, însă acasă și-a dat seama de gravitatea incidentului.

Comandantul Centrului de Instruire pentru Comunicații și Informatică “Decebal” Sibiu, col. Dr. Dorin Alexandrescu a confirmat incidentul, însă susține că în timpul tragerilor de ieri nu s-a semnalat niciun incident. ”Asta este și informația pe care am primit-o noi aseară de la colegii de la Inspectoratul Județean de Poliție. Într-adevăr, ieri s-au executat trageri în poligon, dar noi avem o procedură, trebuie să anunțăm primăria și alte instituții atunci când au loc trageri, iar pe timpul tragerii nu a fost raportat niciun incident prin care să se ordone oprirea tragerilor. De exemplu, s-a întâmplat o singură data când a apărut în raza vizuală a unei santinele două căruțe, dar s-a oprit tragerea, li s-a comunicat că se fac trageri, iar după ce au trecută de zonă, tragerile au continuat. Noi am terminat activitatea în poligon în jurul orei 16 și am stat liniștiți. După aceea a apărut acea informație, iar noi am raportat mai departe eșaloanelor superioare”, a declarant col. Dorin Alexandrescu pentru Turnul Sfatului.

Tragerile de ieri au fost efectuate de soldați, nu de către studenți militari.

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

15 opinii

 1. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Baba

  ”În urma verificării medicilor, acesta a fost împușcat în gamba dreaptă.” S-or inrait si fecerii,tu-i mama ei de treaba!Ce-or avut cu ghetosu’?Dl. Bratu,va paste un Pulitzer!

 2. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 3. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Alzara

  Poligonul din Calea Poplăcii este absolut impropriu aşezat : în lungul drumului judeţean extrem de circulat în ultimii ani ,îndeosebi de către ciclişti ; frecvent auzi gloanţe rătăcite / ricoşate în trunchiurile stejarilor .Poligonul trebuie relocat aiurea şi terenul destinat rezidenţei .Ioc viziune urbanistică .

 4. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 5. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  mihai

  nuuu creeed ! suntem intr-un film cu prosti !! cum sa te trezesti impuscat mergand pe strada !!! aloo, PM?! Sau a batut vantul puternic si a deviat glontul ?
  cum poligon in oras?

 6. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 7. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Ilie

  Trebuie sa moara oameni ca sa se ia masuri de relocare al acestui poligon ?
  Eu trec zilnic pe acolo si se trage ca-n codru .Nu se opresc din trageri daca trec masini darmite cand trec carute sau biciclisti .

 8. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Cosmin B

  Nu odată mi-au trecut gloanțe (trasoare) pe lângă mașina când treceam pe acolo. Oare cât mai durează prostia militară ? Faceți dracu schimbul ăla de terenuri cu Primăria pana nu executați vre-un cetățean care circula regulamentar cu mașina !!! Măcar cu parcul acvatic mai creștem turismul in Sibiu.

  • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

   e-manuela

   Buna! Nenea, ti-or “trecut gloante pe langa masina” sau le-ai luat-o tu-nainte?… Daca le-ai permite unor prosti de pe-aci, ti-ar spune ca sigur esti de VL, de esti atat de iute de picior…

 9. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 10. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Speram că nu este vorba de consum de alcool in armata!!!! Sunt povesti multe cu astfel de ideiiii, iar când ne gândim că tinerii nostrii sunt în mâinile unor consumatori de alcool ne punem întrebarea unde vom ajunge!?
  Oricum tara este rătăcită rău…..

 11. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  born in '73

  Ala nu e polygon, e pasune
  Un polygon are ziduri de pamant pe lungime, si sus, transversal, placi de beton – nu poti trage nici in lateral, nici in sus, ci doar in fata spre tinta
  La tragerea de noapte, se opreau masinile in drum cand vedeau trasoarele. La tragerea de zi, treceau linistite la 50 m de noi :)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
 • Sibiu
 • Contact