X
copaci toaletati centru parc saliste (3)

Copacii din parcul Academicienilor au fost toaletați în ”stil stâlp” | Foto

Mai mulți locuitori ai orașului Săliște se arată revoltați de modul în care au fost toaletați copacii din parcul amenajat în zona Aleii Academicienilor, din fața primăriei.

„Am avut copaci, iar acum avem stâlpi de curent“, comentează scurt unul din locuitorii orașului care au transmis mesaje pe adresa redacției pe tema modului în care a fost pregătit de noul sezon parcul din centrul orașului Săliște.
Primarul Horațiu Răcuciu spune însă că modul în care au fost „tunși“ teii din centrul orașului nu a fost de el stabilit, ci de specialiști. „Am luat decizia de reamenajare a parcului, pentru că acești copaci sunt înalți, iar anul trecut au fost situații în care au căzut crengi de la înălțime. Acolo este și o zonă de promenadă și am vrut să evităm orice posibilitate de a se produce accidente. Și mie mi s-a părut cam prea «decisivă» intervenția echipelor angajate, dar specialiștii cu care am discutat mi-au spus că în acest an copacii vor evolua ornamental și coroanele lor se vor reface“, a declarat Horațiu Răcuciu pentru Turnul Sfatului.
El spune că o astfel de intervenție a fost făcută și pe drumul Gării din oraș în urmă cu doi ani. ”Copacii au fost toaletați în același mod, iar acum coronamentul lor este la fel de bogat“, arată primarul Răcuciu.
El spune că în zona Aleii Academicienilor, în această primăvară vor mai fi plantați alți 30 de copaci. „Nu sunt chiar puieți, ci au o înălțime de aproximativ trei metri. Vrem, astfel, să asigurăm o continuitate a copacilor în acest parc“, mai declară primarul.

Foto Silvana Armat

copaci toaletati centru parc saliste (1) copaci toaletati centru parc saliste (4) copaci toaletati centru parc saliste (2)

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

8 opinii

 1. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Horatiu

  Sunt foarte curios dacă Primaria Saliste are avizul Agenției pentru protecția Mediului Sibiu pentru așa zisa toaletate. Sa ne spună primarul Racuciu numele specialiștilor cu care a discutat.

 2. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 3. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 4. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 5. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Liviu

  Asa zisa toaletare a arborilor si arbustilor ornamentali amplasati pe domeniul public este o adevarata barbarie si o bataie de joc.care dureaza de ani de zile.
  Vechii batrani sasi ai Marginimii erau adevarati maestrii in acest domeniu, care s-ar oripila sa priveasca Doreii de azi angajati de Primarie.
  “Primarii de azi adevarati cozi de topor” ar trebuii sa cunoasca ca atributiile in aceasta directie se atribuie sub stricta coordonare a unui inginer horticol sau designer peisagist nu a unor dobitoace habarniste. Rusine.

  • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

   Eu

   Nu ii ajunge primarului ce face cu fagii Aciliului. Acum I s-a pus pata si pe copacii din parc. Dar nu-i problema ca specialistii (vezi marele sef de ocol silvic Ing. Brad)in taierile de paduri din Saliste ne asigura ca din radacini cresc alte paduri. Asa ca rade tot primarule! Dupa tine, potopul!

 6. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  sas

  bah, sa ziceti multam ca v-a lasat pomii ca stalpii. Ca la noi, in Aciliu, taie tot si ne vinde toate pasunatele ca sa va asfalteze si sa va modernizeze voua “orasul” care pute de trazneste a fecale. Ne-am saturat de primarul vostru bolnav mintal

 7. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
 • Sibiu
 • Contact