X
protest deschidere

Câteva zeci de sibieni au protestat în centrul orașului: ”Cătăline! Împușcă-te!”

Aproximativ 80 de sibieni au răspuns apelului de a ieși la un nou protest împotriva corupției și pentru moralitate în instituțiile de stat, protest ce a avut loc duminică seara.

Participarea a fost eterogenă. De la copii pe biciclete, până la seniori, majoritatea celor prezenți fiind protestatari care au ieșit și în serile din ianuarie-februarie, când OUG 13 a determinat masivele proteste antiguvernamentale.
De altfel, cele mai multe dintre lozincile scandate au fost tot cele emanate în perioada de vârf a protestelor: ”PSD, ciuma roșie!”, ”DNA, să vină să vă ia!”, ”Uniți, salvăm toată România!”, ”Vrem justiție, nu corupție!”, ”ALDE și PSD, aceeași mizere”, ”CCR, sluga PSD”, ”Guvern/Parlament de hoți și de mafioți!” și ”Hoții!” fiind printre cele mai des mesaje transmise prin scandări.

Reacții noi au produs, în rândul protestatarilor, recentele declarații ale deputatului Cătălin Rădulescu, parlamentarul PSD care a cerut ca protestatarii să fie alungați cu tunuri cu apă, amintind că el are un pistol mitralieră acasă pe care este dispus să îl folosească. Mai mulți protestatari sibieni au purtat foi A4 pe care era imprimată o țintă pentru exercițiile de tragere. Iar ”Cătăline! Împușcă-te!”, strigată pe modelul ”România! Trezește-te!” a fost una dintre cele mai exersate lozinci ale serii.

Protestatarii au pornit în marș din Piața Mare în jurul orei 19:30. Au străbătut strada Nicolae Bălcescu scandând și s-au întors în piață pentru încerca o horă a unirii, după care au intonat imnul României. Mult mai bine cântat decât în serile cu participare numeroasă.

”Atâta timp cât unul se luptă pentru o idee, este în regulă. Cerem moralitate, integritate împotriva celorlalte principii ale lor, ale pesediștilor. Vom ieși în fiecare seară, la o poveste, iar duminica viitoare vom cere din nou aviz de la Primărie pentru un nou marș”, a declarat Doru Lăzureanu, sibianul care a solicitat avizul pentru respectivul protest. Nu consideră, însă, că protestele de acest gen mai provoacă vreo reacție în rândul principalului partid de guvernământ. ”Lumea lor este asta (arată spre pancarta ce o poartă – n.r.): ei vor «corupșiăn», «bulșit», «imposturite», iar noi vrem moralitate, legalitate, integritate. Nu vrem salarii, nu vrem pensii, nu vrem nimic altceva”, mai spune Doru Lăzureanu. El amintește că, în vremea fostului regim comunist s-a opus realegerii lui Nicolae Ceaușescu, fapt pentru care a primit domiciliu forțat la Mediaș, printre alte sancțiuni. Imediat după Revoluție a fost cel care a condus Primăria Mediaș până la primele alegeri.

protest protest 2 protest 1

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

12 opinii

 1. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 2. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 3. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 4. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 5. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  mama mare

  In loc sa tot iesiti in strada si sa tot vb prosti mai bine sa va faceti griji pe copii vostri care se joaca un joc periculos . Nu ati vazut la tv ?

 6. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 7. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 8. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 9. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 10. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  dancp2

  hei hei
  ARGAT BOLSEVIC e raluca turcan ,basisat ebista cu studii la moscova
  moscova din rusia(fost urss)
  in rest …………………………

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
 • Sibiu
 • Contact