Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
18°C

Primăria reia lupta cu ciorile: închiriază o autoscară pentru a le distruge cuiburile

Primăria reia lupta cu ciorile: închiriază o autoscară pentru a le distruge cuiburile

În trei runde care se vor întinde pe o perioadă totală de cinci săptămâni, cu tot cu pauze, în Sibiu va avea loc o acțiune de distrugere a cuiburilor de ciori din copaci.

Pentru a distruge cuiburile din parcuri și din zonele verzi care mărginesc arterele principale, Primăria Sibiu a lansat o procedură de închiriere a unei autospeciale dotată cu scară extensibilă, cu tot cu operator și personalul care va desființa cuiburile și, mai apoi, curăța zona. 25.200 de lei, fără TVA, este valoarea alocată pentru contractarea acestui serviciu, pentru care firmele interesate sunt așteptate să depună oferte până miercuri 22 martie, inclusiv. „Acțiunea de distrugere a cuiburilor va dura cinci zile și se va repeta după câte o pauză de cinci zile de încă două ori. Această acțiune va începe la două zile după emiterea comenzii. Durata contractului este de cinci săptămâni de la emiterea comenzii. Locațiile pentru distrugerea cuiburilor de ciori se vor stabili de către reprezentantul Direcției Tehnice a Primăriei municipiului Sibiu“, se arată în caietul de sarcini al procedurii.

Astfel de acțiuni de distrugere a cuiburilor de ciori au loc cel puțin o dată la doi ani, în municipiul Sibiu. Este considerată de către reprezentanții administrației locale drept cea mai eficientă metodă de îndepărtare a păsărilor care produc murdărie în spațiile publice.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

8 comentarii

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

e-manuela

Acum 7 ani

Buna! Nenea, rugaminte am sa aveti in vedere si zona Calea Cisnadiei, ca s-o aciuit pe-acolo un soi de "cioroi" unguresc, mult mai nociv decat cel pe care-l cunoaste lumea...Ce-i nasol in toata chestia, este faptu' ca-i "motorizat"! Va spusei c-are un Chrysler 300M, negru nu-i asa? Iar pentru el culorile semaforului sunt rosu, alb, verde, da' nu le prea deosebeste intre ele...
Raspunde

Ridichie Iglesias

Acum 7 ani

Corb la corb nu scoate ochii.
Raspunde

Corbul

Acum 7 ani

Desigur ciorile ( înaripate) fiind leneşe de la natură nu îşi vor reface cuiburile .
Raspunde

Geo

Acum 7 ani

In occident au montat pe autobuze sisteme care imita tipatul uliului,cel mai mare dusman al ciorilor, adio ciori in oras...simplu si ieftin, noi continuam in prostia noasta
Raspunde

Cl. Anul Politic

Acum 7 ani

Cel mai eficient ar fi să manifestăm cu portavoce contra ciorilor. Vor fugi toate.
Raspunde

Ovidiu Tomulețiu, Sibiu

Acum 7 ani

Cel mai eficient ar fi să dispară mizeria din oraș ; s-ar mai rări și ciorile. Ceea ce, din păcate, nu se va întâmpla prea curând.
Raspunde

Baba

Acum 7 ani

Ar fi benefica o asociere cu Primaria Ocna: aia dau sarea,ai nostri se urca pe scara si ...restul se cunoaste.Hundert prozent succesuri! Sun Tzu ar deveni un biet caprar(nu la Tursib,sa nu ma intelegeti gresit).
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus