X
lucrari-dioda-hipodrom-strada-asfaltare-6

Scheletul din parcarea aflată în spatele complexului Dioda va fi demolat

În baza unei dispoziții emisă de primarul Sibiului cu două zile înainte de Crăciunul trecut, scheletul fostei centrale termice din zona Dioda urmează să fie demolat.

Lucrările de demolare și acoperire a fostelor rezervoare de păcură folosite de centrala termică au fost scoase la licitație de Primărie, contractul fiind evaluat la aproape 80.000 de lei, fără TVA. În această valoare intră și lucrările de refacere a terenului ocupat în prezent de respectivul schelet: în locul acestuia urmează să fie amenajate locuri de parcare.

Resturile construcției ce a funcționat ca centrală termică de cartier au o înălțime de șapte metri, suprafața totală a scheletului fiind de aproximativ 112 metri. Lucrările de demolare a structurii declarată ilegală trebuie combinate și cu cele de astupare a celor patru rezervoare de păcură cu o placă de beton cu dimensiunile de 14 x 12 m. În prealabil, cele patru rezervoare vor trebui scoase din pământ. „Se vor lua măsuri pentru evitarea apariției incendiilor, având în vedere că în rezervoarele în cauză au fost depozitate materiale petroliere“, se arată în caietul de sarcini al contractului.
Ulterior lucrărilor de demolare și desființare a rezervoarelor de păcură, terenul va trebui refăcut sub forma unei parcări din grilă înierbată.

Termenul de execuție a lucrărilor este de o lună de la emiterea ordinului de începere. Garanția solicitată este de cinci ani, iar firmele interesate de această lucrare își pot depune ofertele până marți, 21 martie, inclusiv.

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

9 opinii

 1. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  A

  “terenul va trebui refăcut sub forma unei parcări din grilă înierbată.” – Moda asta cu grila inierbata trebuie sa dispara. Ori spatiu verde calumea ori parcare. Nu poti avea amandoua in acelasi timp. Mai ales ca din cauza ca vor fi parcate masini in parcare, iarba nu va creste iar singurul efect va fi noroiul si praful care se va forma.

  Dar bravo primariei ca nu gandesc asa departe.

 2. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Asa e "dincolo"

  Parcare verde se poate executa in locurile din fata caselor, acolo unde pe timpul zilei autoturismele nu sunt parcate, proprietarii fiind la servici. In caz contrar iarba nu are lumina.

 3. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  x

  De ce nu ar face primaria pe toata suprafata o parcare supraetajata P+6 si din exterior sa l imbrace ca un bloc. Este la 4 minute de piata Unirii, deci centru. Sa se ia exemplu Clujul

  • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

   A

   Ar fi o idee dar si in Cluj parcarile stau goale. De exemplu in cartierul Marasti e o parcare P+3 dar e goala pentru ca spatiul trebuie inchiriat iar locatarilor nu le convine sa plateasca taxe si impozite si sa plateasca si pentru parcare.

   • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

    silviu

    Bine-nteles! Toata lumea vrea parcare, daca se poate la un metru de intrarea in bloc, dar sa nu plateasca nimic. Toti posesorii de autoturisme striga mereu ca vor parcari dar, de fapt, nu vor parcari. Vor locul LOR de parcare. Gratis.

  • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

   functionar

   Sa-ti faci tu in fata geamuluiparcare etajata!
   In Cluj s-a facut un studiu, in anii 2005-2006 ptr acea parcare si a iesit un dejastru la evaluare privind poluarea. de aceea a dura 10 ani pana au reusit s-o faca.
   Daca tot dai exemple, dda unele bune.

 4. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
 • Sibiu
 • Contact