X
casa de cultura mozaic pompieri

1,4 milioane de lei în plus, opt în total: Primăria deschide sesiunea depunerii de proiecte pentru agenda culturală

Timp de o lună, începând cu ziua de 21 martie, operatorii culturali interesați sunt așteptați să depună proiecte pentru Agenda culturală a Sibiului 2017. Față de anul trecut, Primăria a mărit sumele cofinanțării acestei agende de la 6,6 la opt milioane de lei.

Reprezentanții Primăriei Sibiu anunță că, la fel ca și anul trecut, proiectele redactate conform Ghidului de eligibilitate actualizat anul acesta pot fi depuse la Registratură (Ghidul de eligibilitate poate fi descărcat de aici). Termenul limită de depunere a acestor proiecte este ziua de joi, 20 aprilie 2017.
După depunerea proiectelor, o comisie desemnată de către primarul Sibiului, Astrid Fodor, le va selecta pe cele eligibile, pasul următor fiind alocarea sumelor destinate cofinanțării. Lista proiectelor selectate și sumele prevăzute a fi alocate vor fi, mai apoi, supuse votului consilierilor locali. Anul trecut, pe agenda culturală au fost înscrise 91 de proiecte.

Pentru anul în curs, suma alocată a crescut la opt milioane de lei în vederea încurajării proiectelor care vizează anul gastronomic 2017 și, respectiv, a celor care comemorează cei zece ani de când Sibiu a deținut titlul de Capitală culturală europeană. „Sibiul a crescut datorită vieții sale culturale, la fel de importantă în dezvoltarea orașului precum viața sa economică. Prin urmare, în cazul Sibiului, suportul oferit evenimentelor culturale reprezintă o investiție”, declară primarul Astrid Fodor, potrivit unui comunicat emis de Primăria Sibiu.

Cei care doresc informații suplimentare le pot fi obținute fie prin email (agendaculturala@sibiu.ro) fie prin telefon (0269 208 812).

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

4 opinii

 1. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  OPRESTETE!, ASTRID FODOR

  Doamna Primar Fodor! Acest Buget generos pe care l-ati alocat asa-zisei Agende Culturale, n-ar putea include si constructia unei gradinite sau scoli? Oare e mai “cultural” circul in strada organizat de ciudati din mass media locala decat educatia?

  • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

   SUS CULTURA!

   Bugetul ptr. educatie e altul…unii au nevoie si de manifestari culturale! Cultura presupune ca s-a ajuns la un nivel suficient de bun de educatie incat ea, cultura, sa fie perceputa corect si sa devina parte intrinseca a individului civilizat.

  • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

   Agenda Culturala = hotie cu acte-n regula

   De la constructii noi, parandaratul, este de doar 10%; la cultura, cat cuprinde, fara numar. Tambalaul circarilor nu poate fi cuantificat.

 2. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Paul

  Dacă circul în stradă pe banii Primăriei înseamnă cultură, atunci Moliere, Shakespeare, Tolstoi, Chehov sunt depășiți; în accepțiunea lui Chiriac, nonconformismul e la modă…da, așa e și el: un hoț ciudat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
 • Sibiu
 • Contact