X
joaca de-a ecologia natura copil

O sibiancă lansează prima ei carte pentru copii

După ce vine de la grădiniță, Tudor, împreună cu părinții lui, merge în parc. Acolo, observă că sunt ambalaje lăsate pe jos și își dă seama că nu acolo este locul lor. Așa începe „Prietenii naturii”, o carte scrisă de Raluca Faloba, președinta Asociației „Joaca de-a ecologia”, pe care o va lansa mâine, de la ora 18:30, la Librăria Habitus.

Evenimentul de lansare este special conceput pentru copii, în care teatrul de păpuși se îmbină cu muzica, lectura și joaca. „E deschis oricărui doritor, dar pentru copii am adaptat această lansare, în afară de momentul de muzică și teatru de păpuși, la final le vom aduce și diverse jocuri să se joace liber”, spune Raluca Faloba.

„Prietenii naturii” are ca sursă de inspirație propria experiență a autoarei, care mergea în parc cu fiul ei și e scrisă în beneficiul asociației. „E chiar numele băiețelului meu. Eu practic, curățenia cu cei mici am pornit-o de la el. De asta am păstrat și numele lui, nu am putut să-i dau alt nume. Eram cu el în parc și el mă ducea prin tot felul de locuri, pe cărări, lângă tot felul de copaci și era foarte multă mizerie. I-am zis că dacă aveam o mănușă și o pungă de gunoi puteam să strângem și măcar știam că ne jucăm într-un loc frumos și curat. El a fost foarte încântat de idee”, povestește președinta Asociației „Joaca de-a ecologia”.

prietenii naturii

Cartea este ilustrată și fiecare copil o poate personaliza cu numele său, astfel fiecare poate fi prieten cu natura. Imaginile din cartea „Prietenii naturii” au la bază ilustrații realizate în acuarelă. Acestea pot fi admirate în Turnul Sfatului din Sibiu în perioada 22 martie – 15 aprilie. „<<Expoziția Prietenii naturii – povestea unui băiețel care iubește natura>> urmărește să aducă în atenția publicului importanța protejării naturii și a acțiunilor de ecologizare atât pentru cei mici, cât și pentru cei mari”, explică Raluca.

De când a anunțat lansarea cărții, autoarea a primit mai multe felicitări și mesaje de încurajare și speră ca evenimentul de mâine seară să fie unul reușit. „Suntem foarte încântați că lumea a primit cu entuziasm proiectul nostru, am fost felicitați și multă lume își dorește cartea. Sper din suflet să fie primită la fel de bine și de cei mici”, spune ea. Cartea costă 18 lei și poate fi achiziționată de la Librăria Habitus sau de la sediul Asociației „Joaca de-a ecologia”, iar fondurile strânse din vânzare vor susține activitatea asociației.

Raluca se gândește deja la a doua carte pe care speră să o lanseze tot în acest an, pe tema brazilor de Crăciun. „Lucrăm deja la ea. Practic, cartea a fost scrisă ca să aibă continuitate, abordând astfel diverse teme ecologice de la un volum la altul”, adaugă Raluca Faloba

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

2 opinii

  1. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

    Baba

    Al Dumas-Cei trei muschetari,editura Tineretului,1969,editia aia cartonata,cu crinul Frantei,2 volume evident-27 lei.I Berg-Dictionar de cuvinte expresii citate,1968-15 lei.Ion Creanga-Amintiri din copilarie,1970-3.25 Lei,G.Calinescu-Istoria literaturii ramane(compendiu)1963-22.60 Lei,Klaus Iohannis-Pas cu pas,2014-13.44 Lei.Ce vreau sa spun:nu mai lasati ceva din pret?

  2. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
  • Sibiu
  • Contact