X
ionut dumitru

Președintele Consiliului Fiscal: Discrepanțele regionale sunt foarte mari. Sibiul e dat exemplu

Discrepanțele regionale sunt foarte mari în România, fiind un raport de 1 la 5 între cel mai bogat și cel mai sărac județ, a declarat, marți, președintele Consiliului Fiscal, Ionuț Dumitru, într-o conferință de presă.

“Noi am avut o creștere economică bazată în totalitate pe consum. 4,8% creștere economică anul trecut, din care contribuția consumului 4,9%, iar contribuția investițiilor — zero. Fără niciun fel de investiții noi am crescut anul trecut cu 4,8%. Lucrul acesta ar trebui să ne dea foarte mult de gândit și să ne întrebăm cât de sustenabilă este creșterea noastră atât de mare. Industria a crescut anul trecut cu 1,7% când economia a crescut cu 4,8%. Această creștere a consumului este generată de creșterile de venituri foarte rapide. Fondul de salarii în economie crește foarte rapid. Creșterile de salarii sunt foarte rapide, sentimentul consumatorului s-a îmbunătățit masiv. Avem discrepanțe regionale foarte mari și, aceasta, în contextul în care discutăm de o Europă cu două viteze”, a spus Dumitru.

El a precizat că ar trebui să se discute despre România cu mai multe viteze în interiorul ei.

“Avem o detașare între județe precum București-Ilfov sau Cluj, Timișoara, Sibiu, Brașov care au PIB per capita mult mai mare decât Botoșani sau Vaslui. Avem un raport de 1 la 5 din punct de vedere al PIB/capita între cel mai sărac și cel mai bogat județ al țării. Dacă ne uităm la evoluția în timp a lucrurilor, sunt județe care devin mai sărace decât erau și, din păcate, vorbim de cea mai mare parte a județelor. Populația scade foarte abrupt. Sunt județe unde am pierdut, în ultimii 15 ani, 20% din populație. Este enorm”, a mai arătat președintele Consiliului Fiscal.

Foto: www.ciprian-lupan.ro

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

6 opinii

 1. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  e-manuela

  Buna! Nenea, aveti dreptate, consumu’ a crescut foarte mult la noi in oras…Intrebati orice comerciant, si acesta o sa va spuna ca ritmul de crestere al consumului de bere la PET in orasul nostru a crescut in ultimu’ an cu 10-12%. Nici nu vreau sa ma gandesc care-a fost ritmul de crestere al consumului la spirtoase….De consumul de halucinogene nu vorbim deoarece statisticile oficiale nu sunt date publicitatii, dar, este suficient sa privim statisticile Politiei Rutiere, in privinta suspendarii permiselor pentru viteza excesiva si a consumului de alcool…

 2. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Claudiu

  Sibiul s-a dezvoltat mult in ultimii ani ca urmare a plusului de valoare, a mentalitatii de invingatori si a harniciei celor veniti din Valcea! Mai mult de 2/3 din bugetul Sibiului provine din impozitele platite de cei din Valcea.

 3. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 4. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  un om

  Intr-un oras in care somajul este zero, si asta demult, viitorul suna prost. E o concentrare prea mare de populatie si industrie doar in unele zone; asta din cauza lipsei infrastructurii din Romania.

 5. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  CIPRIAN BUCUREȘTI.

  Sibiul s-a dezvolrat pentru ca un nenea a ajuns primar în Sibiu în 2000 și a hotărât ca Sibiul nu are nevoie de pășunat și a parcelat-o și a vândut-o unor investitori pe sprânceană cu promisiunea ca va pune toate utilitățile. Și primarul s-a ținut de promisiune contrar corului de bocitoare de atunci!

 6. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
 • Contact