Joi,
18.04.2024
Innorat
Acum
5°C

Cum și-a lansat prima carte pentru copii o sibiancă ecologistă

Cum și-a lansat prima carte pentru copii o sibiancă ecologistă

Au aplaudat și au cântat, după care și-au luat mănușile de unică folosință și au strâns ambalajele și PET-urile aruncate în parcul amenajat special pentru eveniment. Asta au făcut aproximativ 30 de copii de până în opt ani, marți seara, la lansarea cărții „Prietenii naturii”, scrisă de sibianca Raluca Faloba, președinta Asociației „Joaca de-a ecologia”, ce a avut loc la Librăria Habitus.

Așezați pe pernuțe, în semicerc, atât băieți cât și fete așteptau să înceapă povestea. „Uite o chitară” a spus un băiețel de vreo 5 ani, arătând spre instrumentul muzical pe care îl ținea în mână Vlad. „O să am nevoie de ajutorul vostru, să cântați cu mine” și au început să se audă acorduri de chitară. Copiii ascultau cu atenție versurile, băteau din palme și pe cât puteau, cântau. Nici părinții nu sau dat la o parte și au aplaudat împreună cu cei mici pe toată durata cântecelului.

„Au fost foarte haioși. Nu mă așteptam să fie așa de mulți copii și consider că este o mare reușită că s-au adunat atâția. Cântecul, <<Schimbarea>>, este, de fapt, un cântec de munte, ale căror versuri sunt scrise de mine pentru o campanie desfășurată de Raluca Faloba și gașca ei pentru o acțiune de ecologizare a parcului Sub Arini. M-am simțit foarte fain atât în față, cât și în spate, ca spectator, mi-a plăcut foarte mult. Oarecum, m-am întors puțin în timp pentru că și eu acum câțiva ani am publicat o carte pentru copii în colaborare cu mama mea și m-am simțit ca și cum ar fi lansarea ei”, spune Vlad Pârâu, cel care a cântat.

_MG_2459

În fața copiilor a fost improvizat un parc cu frunze și un lac pe care stăteau două rațe. Cu ajutorul celor trei actori de la „Fram Book Club”, care au improvizat un spectacol de teatru de păpuși, copiii au făcut cunoștință cu Tudor, actorul principal al cărții proaspăt scrise. Acesta este un băiețel care își ajută părinții să ecologizeze parcul central din orașul său, fiind răsplătit de către pădure și animalele ei cu elemente din natură cu puteri magice. La rândul său, își încurajează colegii de grădiniță să iubească mediul înconjurător.

lansare carte copii (6)

La un moment dat, toți copiii au primit mănuși de unică folosință și au strâns toate gunoaiele pe care le-au găsit pe jos în saci menajeri. „Foarte urât din partea lor, fără maniere”, a spus o fetiță de cinci ani când a aflat că ambalajele au fost aruncate de alți copii. În acest fel, cei mici au participat activ la poveste învățând că trebuie să păstreze natura curată.

lansare carte copii

Cristina este mămica unui băiețel de șase ani și au venit împreună la acest eveniment. „E un lucru educativ pentru copii și totodată este o oportunitate să se distreze și să se împrietenească cu alți copii”, spune ea. Și Corina a venit împreună cu fiul ei. „Noi o cunoaștem pe Raluca pentru că am tot participat la atelierele de la <<Joaca de-a ecologia>> și ne place tot timpul foarte mult ceea ce face ea. Atmosfera de aici e obișnuită, foarte multă energie din partea copiilor”, spune mămica băiețelului de șapte ani.

lansare carte copii (8)

La finalul evenimentului, Raluca Faloba a dat autografe, în timp ce copiii au colorat. Ea spune că a rămas impresionată de numărul mare al participanților și îi mulțumește în mod special familiei pentru tot sprijinul acordat.

„A fost o seara minunată, o mare bucurie. Am fost copleșită de numărul mare de copii și părinți prezenți. Sunt sigură că mesaje precum <<să protejăm natura>> și <<să nu aruncăm gunoaie pe jos>> au ajuns la cei mici prin melodia cântată la eveniment și spectacolul de teatru interactiv la care au participat cei mici”, spune autoarea cărții pentru copii „Prietenii naturii”.

lansare carte copii (3)

Credit foto: Ioana Scăunaș

Citește și: O sibiancă lansează prima ei carte pentru copii

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

4 comentarii

SB 10 NUT

Acum 7 ani

Daca era cu adevarat ecologista lansa cartea in format electronic sa nu fie nevoie sa taie copaci pentru propriu castig....
Raspunde

Tudor Vianu & company

Acum 7 ani

E bine că a scos cartea tipărită. Nu cred că e bine să-i facem pe copii dependenți de gadgeturi de la vârsta asta. Nu e sănătos.
Raspunde

SB 10 NUT

Acum 7 ani

De parca stiu copiii sa citeasca, nu le sunt citite povestile de catre parinti.
Raspunde

SB 10 NUT

Acum 7 ani

Pote ca tu ai crescut citind la "lumina lumanarii" deaia esti invidius pe copii care au tableta in mana inca din carucior. Fiecare generatie este diferita iar contactul cu tehnologia e inevitabil.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus