X
Cornel Mosneag

S-a dat startul înscrierilor pentru Maratonul Internațional de la Sibiu

Au început înscrierile pentru Maratonul Internațional de la Sibiu. Astfel, alergătorii care doresc să susțină una dintre cele 21 de cauze propuse își pot anunța prezența până pe 8 mai. Evenimentul va avea loc pe 27 mai, iar susținerile vor putea fi înregistrate până pe 1 iulie. Se pot înscrie atât adulți, cât și copii și față de anii trecuți, cursa se întinde pe 42 de kilometri.

Maratonul Internațional Sibiu, organizat de Fundația Comunitară Sibiu, alături de partenerul principal Visma Software, a deschis înscrierile pentru alergătorii și susținătorii care vor să sprijine una din cele 21 de cauze propuse.

42 de kilometri

Evenimentul va avea loc în data de 27 mai. Termenul limită pentru înscrierile alergătorilor este 8 mai, iar susținerile vor putea fi înregistrate până la data de 1 iulie.

„Noutatea acestui an o reprezintă cursa de 42 de km al cărei sponsor principal este Continental Sibiu și care poartă numele companiei. Traseul Maratonului Continental pleacă din Piața Mare, parcurge orașul vechi, Parcul Sub Arini, Grădina Zoo și Muzeul ASTRA și ajunge până în localitățile Rășinari și Poplaca, care devin astfel și ele parte din eveniment”, arată organizatorii într-un comuicat de presă.

Despre cele 21 de cauze

La cea de-a șasea ediție a Maratonului, alergătorii susțin cauza preferată prin achitarea taxei de participare, iar susținătorii prin donații directe, pe website-ul evenimentului. Banii strânși vor finanța 21 de cauze dintre care 18 sunt propuse de grupurile de inițiativă și ONG-urile locale și o cauză din Rășinari care vizează derularea unei campanii de conștientizare cu privire la transportul electric, care are impact mai puțin nociv asupra mediului, comparativ cu transportul convențional, dar și promovarea comunei din punct de vedere turistic

Pe lână acestea, în cursă a mai fost înscrisă o cauză din Poplaca, care urmărește amenajarea a două locații de odihnă și belvedere, pe traseul de ciclism Sibiu-Poplaca și una națională, de la Funky Citizens, organizație aleasă de Fundația Comunitară Sibiu. Este vorba de un proiect de activism civic: Constituția României – varianta funky pentru copii. Prin intermediul acestui proiect, Funky Citizens urmărește educarea copiilor într-ale drepturilor și puterilor statului într-o manieră atractivă și personalizată.

„Scoatem părțile cele mai juridico-tehnice, apoi restructurăm și rescriem conținutul esențial, ca să fie pe înțelesul lor. Adăugăm scheme logice și infografice, dar și ilustrații […]. Fondurile strânse în urma Maratonului de la Sibiu vor fi folosite strict pentru multiplicarea Constituțiilor pentru copii și distribuirea acestora la școlile din Sibiu și localitățile din județ”, anunță Funky Citizens.

Lista proiectelor pentru care se poate alerga la Maratonul Internațional Sibiu 2017 se găsește aici.

Cine se poate înscrie

Cursele se adresează tuturor categoriilor de vârstă, indiferent de experiența în domeniul alergării. Limita minimă de vârstă este de patruani, iar vârsta celui mai curajos participant a crescut de la 58 de ani, în 2013, la 64 de ani în 2015.

Anul acesta, doritorii sunt invitați să se înscrie la următoarele curse:
• Crosul Visma (5km);
• Maratonul Continental (42 km);
• SemiMaraton (21 km);
• Ștafetă (4×10,5km);
• Ștafetă (4×5,3km).

De asemenea, se încurajează și participarea copiilor la cursele destinate acestora:
• 4-5 ani – 400m
• 6-7 ani – 800m
• 8-9 ani – 1200m
• 10 -12 ani – 1600m

Pentru înscrieri și detalii suplimentare, puteți accesa site-ul maratonului.

SemiMaratonul, de-a lungul anilor

De-a lungul celor cinci ediții ale SemiMaratonului, sibienii au alergat pentru 100 de proiecte și au strâns peste 940.500 lei. Dintre acestea amintim: achiziționarea de aparatură modernă pentru secția de terapie intensivă pentru nou-născuți, organizarea unui festival de film, construirea unui adăpost județean pentru animalele fără stăpân, renovarea unor locuri de joacă din cartierele și grădinițele locale, readucerea la viață a trenului cu aburi de pe Valea Hârtibaciului; introducerea de cursuri gratuite de arhitectură pentru copii, în nouă școli din Sibiu și multe altele.

„Schimbarea în bine a orașului pornește de la fiecare persoană implicată, de la fiecare sibian preocupat de comunitatea în care trăiește. În 2016, SemiMaraton Sibiu au adus la start peste 2500 de persoane, iar sute de părinți, cu copii de mână, au alergat la cursele copiilor”, spun organizatorii.

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

O opinie

  1. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

    unul

    Una din cele mai mișto initiative din Sibiu. Chiar putem fi mandri pt ca nu mai orea are nimeni in Romania eveniment asa fain cu sume atat de mari stranse.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
  • Sibiu
  • Contact