Vineri,
29.03.2024
Parțial Noros
Acum
15°C

Părintele Necula, mesaj pentru marșul împotriva avortului: ”Nu trăim ca să murim, trăim ca să înviem”

Părintele Necula, mesaj pentru marșul împotriva avortului: ”Nu trăim ca să murim, trăim ca să înviem”

Părintele Constantin Necula a transmis un mesaj video prin care se popularizează Marșul pentru Viață, ce va fi organizat sâmbătă, 26 martie. ”Importantă nu pare a fi viața pentru cei care-și trăiesc viețile, dar pentru cei care-și asumă viața cu adevărat ei știu că dincolo de ea este începutul vieții adevărate. În fond, noi nu trăim ca să murim, trăim ca să înviem și atunci în contextul în care înviem, toate lucrurile pe care le facem trebuie să aibă o valoare. E important să învățăm să trăim între valori, să le cultivăm, iar principala valoare rămâne viața. Sigur, nu putem să obligăm pe nimeni să înțeleagă întotdeauna cum gândește un creștin sau cum gândește Dumnezeu situația vieții, dar e bine din când că de numele de viață e legat până la sfârșitul veacurilor de Christos și atunci când e legat de Christos acest termen înseamnă și conținut de Christos. Cu alte cuvinte, țineți de viață, pentru că atunci țineți și de Christos”, spune părintele Necula în mesaj, răspunzând la întrebarea ”ce este viața?”.

Evenimentul va începe la ora 13:00, având ca punct de pornire de pe esplanada Bisericii de pe Bulevardul Mihai Viteazu din Sibiu şi va continua pe câteva străzi din centrul oraşului.

Un  mesaj cu adevărat emoționant l-a trimis un sibian cu picioarele amputate. ”Viața ca să ajungem tot acolo, noi ne-o facem. Are urcușuri, are coborâșuri… Vedeți cum arăt? Eu am gândit că nu voi merge niciodată, și totuși, Dumnezeu cu mâna lui m-a pus pe picioare”. Iar un copil a fost destul de concret: ”Iubesc viața, îmi place să mă joc!”

https://youtu.be/Hp9FdRagkfQ

Organizatorii evenimentului spun că prin acest eveniment se doreşte sensibilizarea societăţii civile asupra mai multor aspecte:

existența, unicitatea, demnitatea și valoarea fiecărui om începând din momentul conceperii;

situațiile defavorabile, precum sarcina nedorită, statutul marital, situația economică etc pot aduce femeiaîntr-o criză de sarcină;

răspunsul la această criză nu este întreruperea de sarcină, ci sprijinirea mamei, înainte și după naștere, de către tatăl copilului, familie, prieteni, culte, societatea civilă, stat;

persoanele care au trecut prin experienţa întreruperii de sarcină şi care regretă acest lucru, au nevoie continuă de sprijin şi susţinere;

necesitatea înfiinţării de centre de sprijin pentru femeile însărcinate, cu scopul consilierii şi sprijinirii mamelor aflate în criză de sarcină.

Evenimentul este organizat de Asociaţia Studenţi pentru Viaţă, Organizaţia Tinerilor din Sibiu (OTS), Asociaţia Studenţilor Creştin Ortodocşi Români – Sibiu (ASCOR), Asociaţia Părinţi pentru Viitor şi Departamentul pentru tineret al Arhiepiscopiei Sibiului.

Marşul pentru viaţă are loc, în această zi, în peste 100 de oraşe din România şi Republica Moldova.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

26 comentarii

luci

Acum 7 ani

E usor sa ceri interzicerea avortului atunci cand nu tu esti cel care ramane gravid.
Raspunde

Der Fuhrer

Acum 7 ani

desi se zvoneste ca incearca.....
Raspunde

Profu' de geogra'

Acum 7 ani

E usor sa comentezi cand nu esti maica-ta.
Raspunde

SB 10 NUT

Acum 7 ani

Tulai ce aberatie "traim ca sa inviem". Adica el era mort si o inviat acuma, ca isus. Bine ca sunt tigancile, care nasc pe banda rulanta, mai crestine ca adolescentele care avorteaza din motive socio-economice. Destil de ipocrit sfantu parinte Necula, se compara cu isus prin afirmatia cu inviatu, dar e parintele tinerilor si trebuie respectat....
Raspunde

x

Acum 7 ani

Mai jos avem un articol despre o tentativa de viol. In cazul in care reusea si victima ramanea gravida, clar ca era acuzata de crima in cazul in care avorta. Dupa mintea voastra femeia violata ar trebui sa creasca copilul violatorului ca amintire pt tot restul vietii.
Raspunde

mihai

Acum 7 ani

Marșul nu schimbă nimic, nici atitudini, convingeri, credințe sau comportamente.
Raspunde

un cititor

Acum 7 ani

Hai ma lasi...cu "inviatul" tau ...
Raspunde

alex

Acum 7 ani

Nebula le zice ca un om mare dar el se bazeaza pe principiul 'Noi vorbim si dupa proverbialele 3 zile gandim" dar din pacate cimitirul e plin de 'inviati'
Raspunde

Săndel

Acum 7 ani

Talibanisme
Raspunde

ovidiu

Acum 7 ani

Am mai avut o perioada cu avortul trecut ca ilegal si pedepsit penal. Ne-am ales cu orfelinate aratand ca niste lagare insalubre pline de copii abandonati si numeroase cazuri de femei moarte dupa interventii de avort facute pe ascuns. In Epoca de Aur a comunismului, perioada faina dorita de multi se pare ca. Avortul va scadea de la sine daca noi ca societate reusim sa ne punem sistemul din punct de vedere economic, social, educational si de sanatate la punct. Sistemul nu poate obliga o femeie sa-si doreasca o sarcina, dar ii poate oferii bune conditii pentru ca aceasta sa nu recurga la avort.
Raspunde

J.C.

Acum 7 ani

De ce sa vorbim deschis despre probemele sexuale cand putem sa ne rusinam si sa apelam la tot felu de tertipuri bisericoase? Educatia este pentru prosti, biserica stie tot timpu mai bine ce simte o femeie. Oare daca te rogi destul dupa te iarta domnu de sarcina?
Raspunde

Forseti

Acum 7 ani

Bai papagalule de ce nu organizezi/popularizezi un mars impotriva razboiului sau oamenii care isi pierd vietile in conflicte armate isi merita soarta? https://www.youtube.com/watch?v=lCsH1g5ZESk
Raspunde

dan

Acum 7 ani

pentru ca razboiul omoara copii care au fost doriti, asta aduce mai multa suferinta si in mod direct creste profitul bisericii
Raspunde

Baba

Acum 7 ani

Stim cu totii ca popa e un tip ocupat:ba purtator de vorbe pentru cel mai celebru client local al Autoklass,ba editorialist,ba roacker ba te miri ce! Cu siguranta i-a scapat ultima concluzie a cercetatorilor britanici:Inteligenta e constanta iar populatia in continua crestere.
Raspunde

Andra Mihai

Acum 7 ani

Biserica e pentru naivi needucati, nu merita nici sa-i bagam in seama. Frica de moarte naste doctrine bisericesti monstroase...
Raspunde

Gruia

Acum 7 ani

Cine te-a convins, Marx sau Steinhardt? Sau poate Iorga?
Raspunde

Jesus

Acum 7 ani

In 10-20 ani, foarte posibil sa nu mai prea auzim de aceasta metoda de-a subjuga oamenii prin frica, numita religie. Incet, incet, ne civilizam si noi.
Raspunde

Dracu

Acum 7 ani

Poate in occident 10-20 de ani, la noi sigur 50...
Raspunde

Der Fuhrer

Acum 7 ani

sa dea domnu!
Raspunde

vasile

Acum 7 ani

ce-i cu articolul asta sponsorizat de BOR? Penibil.
Raspunde

O psihoanaliza

Acum 7 ani

Oamenii needucati trebuiesc condusi. Educatia se face prin unitati de invatamant, prin citit, si nu in ultimul rand, poate chiar in primul, prin mass media, iar aici in special televiziunea. Romanii au ramas putin in urma tarilor europene, vis-a-vis de cum se raporteaza la religie, si din cauza ipocriziei unor posturi TV aservite politicului; avand in spate cateva posturi TV,in mod obisnuit PSD "mangaie" Cultul Ortodox, si nu numai, stiind ca acesta are mare influienta in mediul rural, mai putin educat.
Raspunde

pt. autotstiutori

Acum 7 ani

Da multi educati pe ici..ma intreb cu ce se ocupa acesti "Educati"...is prin firme cu program 9-19 cu credite pe viata probabil nu?..cica aia e viata :)))...si mai dau si lectii unora care nu cred ca le stiu ei pe toate si accepta ca e cineva acolo sus care ne mai fereste de dat cu capul de pereti..
Raspunde

J.C.

Acum 7 ani

Dumnezoo ii ala care pretinde ca le stie pe toate.... sar putea sa il jignesti cu comentariu tau. Dute sa te spovedeasca popa, URGENT!
Raspunde

Wss

Acum 7 ani

Popica , noi traim sa asiguram existenta neamului nostru cum au facut-o cei de dinaintea noastra , dar vezi tu , mentalitatea impusa de 6milioane de gunoaie inventate contra pulimii o dat roade. Femeia a ajuns doar o bataie de joc prin propaganda feminismului , in concluzie ii doare-n pix pe oameni despre viitor. In ziua de azi toti se gandesc doar la oglinda si barfa. Cat despre cei ca tine popica ? Sa uit milioanele de copii si femei ucise din 350-2017 ??? Religia ta falsa si straina a distrus un continent intreg. Barbatul a ajuns o izmeana imbracat mai mulat ca o pzd, fara oua. Iar femeia o hiena feminista.
Raspunde

s

Acum 7 ani

cineva sa-i spuna clientului Autoklass ca 40% din copiii care tr[iesc ]n Romania mor de foame!
Raspunde

s

Acum 7 ani

despre MUTHIU, ala de lasa studente gravide ce se mai zice pe la parintele?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus