130 de expozanți din 24 de țări participă la prima ediție organizată la Sibiu a târgului GastroPan, eveniment dedicat industriei de panificație, cofetărie și HoReCa. În afară de tehnologiile aduse și prezentate, unul din punctele de atracție ale târgului îl reprezintă concursul pentru cofetari.
GastroPan a fost deschis joi dimineața la Redal Expo, în prezența organizatorilor, reprezentanților industriei de panificație din România, a Camerei de comerț Sibiu și a Consiliului județean Sibiu. Pe mai bine de 3.500 de mp, cei 130 de expozanți – furnizori de produse sau servicii pentru afacerile din acest domeniu – au re-creat adevărate patiserii, brutării sau bucătării de restaurante în spațiile Redal Expo. Târgul – considerat cel mai important eveniment al anului în domeniu – este la a noua ediție, dar este organizat pentru prima dată la Sibiu. ”Noi demult am vrut să alegem Sibiul, deoarece este în centrul țării, este foarte frumos, se dezvoltă foarte-foarte repede și suntem mândri de acest oraș. Sunt foarte multe restaurante și hoteluri bune aici. Oferta de aici, comparativ cu cea din alte orale, este mult mai frumoasă”, spune Váradi Erdős Ildikó, general managerul companiei care organizează GastroPan.
„Au venit și reprezentanți ai asociațiilor internaționale ale cofetarilor și bucătarilor. Noi participăm la astfel de târguri în toată lumea, astfel că avem foarte multe contacte. Reușim să aducem firme foarte importante, care în general reacționează la fel. Mai întâi vin în vizită, apoi aleg un stand mai mic, după care vin cu standuri și branduri mari“, Váradi Erdős IldikóTorturi cu zeci de personaje
În cadrul târgului sunt organizate și o serie de competiții. Iar dacă standurile de la GastroPan nu reprezintă mare interes pentru publicul larg, fiind dedicate celor din industrie, concursul de torturi și creații artistice din ciocolată sau pastă de zahăr a atras cu siguranță toate privirile. „Pentru şansa de a câştiga trofeul Tortul Anului 2017, concurenţii au prezentat un tort inovator, ce nu se găseşte în comerţ, cu o denumire originală şi cu conţinut de ingrediente exotice (rodie, papaia, boabe tonka etc.). Tematica a fost: Exotic Cakes. Cel mai bun tort are un blat din bezea cu zahăr brun, pudră de cacao fără gluten, mousse de rodie și pudră de piper roșu, blat din bezea și fistic caramelizat și decor cu pictură hand made“, arată organizatorii la finalul primei zile, făcând referire categoria ”cel mai gustos tort” din cadrul competiției Tortul Anului.
La categoria ”creație artistică”, torturile aduse de cofetarii din România au trebuit să se încadreze în tematica ”Cinema”. Juriul internațional a decis că un tort din pastă de zahăr, inspirat din filmul Pirații din Caraibe și creat de un cofetar din Constanța, să fie marele câștigător al concursului din acest an.
Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).
Tag-uri: Tort cu fructe de pădure , Tortul Anului , gastropan , Exotic Cakes , Váradi Erdős Ildikó , Pentru Sibiu , ciocolata , Sala Redal Expo
Vizualizari: 7082
Ultimele comentarii
Acum 1 oră
Matei
Acum 1 oră
Emil
Acum 1 oră
John
Acum 1 oră
John
Acum 1 oră
Adina