Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
15°C

Strămoșii bicicletelor de astăzi, la Muzeul De Istorie Casa Altemberger

Strămoșii bicicletelor de astăzi, la Muzeul De Istorie Casa Altemberger

Sibienii și nu numai pot întâlni strămoșii bicicletelor de astăzi - un velociped și o bicicletă din secolul al XIX-lea, în 24 și 25 martie, la Muzeul de Istorie Casa Altemberger. Acest lucru vine odată celebrarea unui dublu bicentenar, atât a deschiderii primului muzeu public din România, cât și a inventării bicicletei de către baronul Karl Drais.

„Dăruiește naturii din energia ta în Muzeul Național Brukenthal” este numele evenimentului prin care muzeul celebrează Ora Pământului și dublul bicentenar. Anul 1817 este cel al deschiderii primului muzeu public din România prin dorința testamentară a baronului Samuel von Brukenthal (1721-1803) și, totodată, anul oficial al inventării bicicletei de către baronul Karl Drais (1785-1851).

„Publicul este invitat la Muzeul de Istorie Casa Altemberger în zilele de 24 și 25 martie să întâlnească strămoșii bicicletelor de astăzi – un velociped și o bicicletă datate în sec. XIX. Vineri, 24 martie, începând cu orele 12:00 la sediile Muzeului de Istorie și a Muzeului de Istorie Naturală vor avea loc activități educative cu tema importanţei mijloacelor de transport nepoluante şi a istoricului bicicletei”, se arată într-un comunicat de presă.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus