X

Cu popii despre avort. Ieșiți din peșteri. Vine primăvara!

Alin Bratu

”Sufletele copiilor avortați stau într-un loc unde nu este nici întuneric, nici lumină. Nici nu se bucură, nici nu se chinuiesc. Și ei strigă la Dumnezeu: «Doamne, pentru ce suntem noi lipsiți de bucuria feței Tale, căci noi nu am văzut lumina soarelui, nu am văzut frumusețile din această lume și nici nu am făcut vreun păcat?» Și atunci glasul lor se ridică la Dumnezeu, iar Dumnezeu va cere sufletele din mâna mamelor ucigașe. Iar părinții, care au omorât copiii în pântece, dacă fac canon, îi eliberează pe copiii lor din acea stare”.
Părintele Cleopa

„Nu mai omorâţi copii în pântece, pentru că îi trimiteţi în iad, mai bine naşteţi-i, botezaţi-i şi apoi omorâţi-i. E un păcat mai mic!”.
Preot Matei Vulcănescu

”Consider că acest păcat este printre cele mai mari păcate posibile. (…) Mai întâi de toate, acest copil e autonom. Mama care îl poartă în pântece n-are drept asupra vieții lui. El e, fără discuție, liber să crească fără alt stăpân decât Dumnezeu. Și-apoi, în marile planuri ale lui Dumnezeu, acest fapt se transformă într-un fel de fraudă conjugală, urmată de ucidere. Dumnezeu, în planurile Lui, unde putea să asigure creșterea fătului mai bine ca în pântece de mamă?!”.
Părintele Arsenie Papacioc

”Ca să se nască, un copil avem nevoie de 3. Avem nevoie de soț, de soție și de Dumnezeu. Copii nu se fac în 2 se fac în 3! Ce trebuie să facă soțul, ce trebuie să facă soția, știm. Dar Dumnezeu ce trebuie să facă? Trebuie să sădească sufletul creat de El însuși, Dumnezeu, în momentul conceperii, în momentul zămâslirii că nu există trup fără suflet sau suflet fără trup și nu exsită nicio cutie undeva unde sunt sufletele și Dumnezeu mai ia un suflet îl mai sădește…”
Pr. Nicolae Tanase

”Vin oameni şi îmi spun că nu au cu ce să crească pruncii, şi de ce să îi mai facă? Până şi ultima ţărancă de la sat vine şi îmi spune: «Nu am cu ce să îl cresc. Îl dau afară». Păi femeia de la ţară, de bine de rău, are acolo o bucată de pământ, o cană de făină. Dacă avortează nici atât cât au acum nu vor avea, pentru că Dumnezeu va lua de la ei belşugul. Doar familiile cu copii mulţi vor rezista. Dumnezeu, mai devreme sau mai târziu, va răspunde nevoilor acestor familii şi chiar din copiii aceia crescuţi în sărăcie, mai târziu poate veni ajutorul”.
Părintele Justin Pârvu

„Împotriva gândului unei femei de a face avort nu stă decât Dumnezeu. Ceilalți suntem în plus. Cu maximă dragoste vă spun: eu însoțesc femeia, indiferent de ce hotărâre ia. Dacă a făcut-o: Doamne miluiește! Dacă nu o face: Doamne miluiește! Aș prefera să nu o facă. Indiferent de hotărârea pe care o luați, locul în care ne împlinim ca oameni e aici, înaintea lui Hristos”
Preot Constantin Necula (într-un context în care era și mass-media de față)

„E ucidere la mijloc, nu e ceva mai ușor. E păcat strigător la cer. Ascultați toți cu luare aminte. Sângele lor strigă razbunare. De aceea nu vei avea noroc cu ceilați, ci plâns și jale. Răzbunarea sângelui vărsat se face fără milă, ori că îți ia Dumnezeu și pe ceilalți, ori vor cere însăși capul mamei. Știți bine că aceasta se intâmplă la multe atunci pe loc. Iar aceasta așa se tocmește, că atâta supărare vei avea în casă încât îți pierzi cumpătul și uiți de marea mila a lui Dumnezeu ce o are cu toți păcătoșii. Și se apropie diavolul de tine și-ți bagă-n cap gândul să-ți iei lumea în cap și să-ți faci capătul. Ăsta e glasul împotriva tuturor celor ce fac așa”.
Arsenie Boca

Și ce spune Biblia:

”Dacă se ceartă doi oameni, şi lovesc pe o femeie însărcinată, şi o fac doar să nască înainte de vreme, fără altă nenorocire, să fie pedepsiţi cu o gloabă, pusă de bărbatul femeii, şi pe care o vor plăti după hotărârea judecătorilor. Dar dacă se întâmplă o nenorocire, vei da viaţă pentru viaţă, ochi pentru ochi, dinte pentru dinte, mână pentru mână, picior pentru picior, arsură pentru arsură, rană pentru rană, vânătaie pentru vânătaie”.
Exod 21:22-25

Ieșiți din peșteri. Vine primăvara!

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

14 opinii

 1. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Mindrila Nicolae Bogdan

  Domnule Alin Bratu eu personal o sa fug in fundu padurii si o sa caut cea mai lunga si adanca pesterera unde am sa ma bag sa nu mai aud, vad, citesc si sa suport AFIRMATII CE INSTIGA LA CRIMA! Sa te ajute Dumnezeu sa vezi cat de “destept esti”.
  P.S. Analizele pe aceasta tema, a ortodoxiei si a valorilor ei, facute de turnulsfatului.ro, in capitala culturala numita Sibiu, sunt de o batjocora nesimtita, sunt cauzale si ilogice si apeleaza la atitudini zeflemisto golanesti. Felicitari redactiei.

  • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

   e-manuela

   Buna! Nenea, da’ femeia, mai are un cuvânt in ceea ce-o privește? Mai este ea stăpâna pe propria-i minte, pe propriu-i trup, sau a devenit sluga pochimii habotnice si a Bisericii ce-ndeamna la ignoranta?….

   • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

    jonyjon

    Dar ce, cea mai celebra femeie de pe planeta asta a avut vreun cuvant de spus cand i-a fost comunicat ca o sa aiba un copil? A hotarat tatal si aia s-a facut.

   • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

    Gruia

    Pentru ca femeia sa sa fie stapana pe propriul trup si minte trebuie mai intai sa se nasca nu sa fie avortata. Elementar, draga Watson.

 2. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Bahama Mamas

  Observ, fara mirare, ca lipseste din toate cele de mai sus, un cuvant totusi esential problemei: EDUCATIE/A !

  In schimb, des intalnite cuvintele: crima, omor, pedeapsa, pacat, ucigase.

  Foarte interesant…

  • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

   Bahama Mamas

   …si ne-a socat cazul Tanacu :) De ce? E ceva perfect normal….Doamne-Doamne te are acolo bine contorizat, si are ”grija” de tine.
   Oare ”Domnul” e ”Al” Capone?

  • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 3. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Baba

  Sa nu uitam ca pentru pochi vestea ca pentru o copila evreica de 15-16 ani vestea ca-i gravida e o Veste Buna!Cum ar suna oare Vestea Rea?

 4. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Baba

  Reformulez pentru ca nici eu n-am inteles nimic: Sa nu uitam ca pentru pochi vestea ca o copila evreica de 15-16 ani e gravida e o Veste Buna!Cum ar suna oare Vestea Rea?

 5. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  adina

  Intr-adevar,din punctul meu de vedere,al unei femei,voi astia care comentati aici si inclusiv cel care a scris articolul,mai bine nu s-ar fi nascut,apropo de avort….

 6. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Georg

  Arhiepiscopia Tomisului susţine că şcolile îi sunt subordonate şi trebuie să participe la marşul antiavort. Ministerul Educaţiei: Nu e adevărat!

  Adevarul.ro 24 martie 2017, 07:18
  de Nicoleta Onofrei

  Ministerul Educaţiei nu susţine demersul Bisericii de a chema profesorii, inspectorii şcolari, elevii şi pe părinţii acestora la marşul împotriva avortului care va avea loc la sfârşitul acestei săptămâni. „Vom comunica Inspectoratului să nu dea curs adresei”, a subliniat secretarul de stat Gigel Paraschiv. Inspectoratele şcolare sunt subordonate şi Patriarhiei, nu numai Ministerul Educaţiei, susţine însă Biserica.
  Arhiepiscopia Tomisului a cerut Inspectoratului Şcolar Constanţa să „invite” toţi profesorii de Religie din oraşul Constanţa la evenimentul „Marşul pentru viaţă”, manifest împotriva avorturilor, organizat duminică împreună cu Biserica Ortodoxă Română. Mai mult, dascălii sunt obligaţi să informeze elevii şi părinţii cu privire la acest eveniment. Potrivit unei adrese din 20 martie, şi Inspectoratul Şcolar are „obligaţia” să participe la evenimentul care va avea loc în Constanţa. Asta în baza unui protocol semnat între B.O.R şi Ministerul Educaţiei şi care prevede că Inspectoratele Şcolare ar fi subordonate ambelor instituţii.

  Inspectorul de Religie constănţean Daniela Stan s-a supus ordinului Arhiepiscopiei şi a postat pe site-ul Inspectoratului Şcolar Judeţean Constanţa adresa cu pricina prin care recomandă profesorilor să respecte cerinţele Bisericii.

  „Aveţi obligaţia ca împreună cu toţi profesorii de religie să participaţi la această acţiune, dat fiind protocolul dintre B.O.R.şi M.E.N, privind dubla subordonare a profesorului de religie. La rândul lor, profesorii de religie au obligaţia să afişeze materialele primite în şcolile în care predau şi să informeze cadrele didactice, elevii şi părinţii acestora (pe cât posibil), despre evenimentul prezentat”, arată adresa Departamentului Cultural-Educaţional al Arhiepiscopiei Tomisului.

  „Nu există nicio subordonare”

  Ministerul Educaţiei, prin secretarul de stat Gigel Paraschiv, care pentru câteva zile îi tine locul ministrului Pavel Năstase la şefia instituţiei, susţine că nu există nicio dublă subordonare a inspectoratelor şcolare, iar Arhiepiscopia nu îi poate obliga pe funcţionarii de aici să participe la „Marşul pentru viaţă”.

  Totodată, secretarul de stat susţine că Ministerul Educaţiei va cere Inspectoratului să nu dea curs adresei Arhiepiscopiei. „Nu există niciun fel de obligaţie. Cu siguranţă nu putem susţine un asemenea demers şi nu suntem de acord cu această cerinţă imperativă a Arhiepiscopiei Tomisului către unităţile de învăţământ. Protocolul acela încheiat între Ministerul Educaţiei nu este numai cu Biserica Ortodoxă, e cu toate cultele, şi cu Secretariatul de stat pentru culte, dar acolo se spune că se cere binecuvântarea ierarhului bisericesc pentru anumite chestiuni ce ţin de orele de religie, dar nici pe departe nu scrie în acel protocol că vine cineva şi le dă un ordin că trebuie să participe la o manifestare.Vom lua legătura cu Inspectoratul, nu avem treabă cu Arhiepiscopia, or să ajungă să ne spună că se subordonează doar Patriarhiei. Vom comunica Inspectoratului să nu dea curs adresei. Ministerul Educaţiei nu a permis nimic, nu ne-a întrebat nimeni dacă ne dăm sau nu acordul”, a declarat pentru „Adevărul” reprezentantul Ministerului Educaţiei.

  Oamenii Bisericii infiltraţi în Minister

  Asociaţia Secular-Umanistă din România cere ca şcolile să nu mai fie folosite că un vehicul de promovare a intoleranţei şi solicită Ministerului Educaţiei să ia măsuri pentru stoparea propagandei fundamentalist-religioase în sistemul de învăţământ. Astfel, potrivit preşedintelui Asociaţiei, Toma Pătraşcu, Ministerul Educaţiei ar trebui să excludă din instituţie oamenii subordonaţi Bisericii şi să înlocuiască Religia cu Istoria Religiilor, pentru că atât timp cât Religia este predată de preoţi, adolescenţii nu vor fi educaţi pentru sănătate, ci pentru a fi buni creştini.

  „Este o proagandă fundamentalist-religioasă. Asta şi pentru că profesorii de religie sunt dublu subordonaţi. Vedem din nou efectele nefaste ale dublei subordonări a profesorilor de religie, vedem la ce duce infiltrarea sistemului de învăţământ de către cultele religioase. Îndoctrinarea şi prozelitismul religios sunt interzise prin Legea Educaţiei. Aceşti oameni se opun educaţiei sexuale în şcoli, pe câtă vreme suntem pe primele locuri în Europa la sarcini la adolescente. Asociaţiile implicate în Marşul pentru viaţă şi Biserica militează împotriva avortului când ar trebui ca adolescenţii să fie informaţi despre metodele de contracepţie şi de prevenire a sarcinii. Aceşti oameni atentează la sănătatea copiilor noştri”, a declarat preşedintele ASUR.

  Afişe cu marşul împotriva avortului în şcoli

  Preşedintele Asociaţei Elevilor din Constanţa, Constantin Alexandru Manda, spune că pe lângă faptul că Arhiepiscopia a trimis acea adresă prin care obligă profesorii să participe la marş, în mai multe şcoli din Constanţa au apărut afişe pentru promovarea marşului.

  „Biserica Ortodoxă Română se foloseşte de vreo trei ani de profesorii de Religie pentru a promova „Marşul pentru viaţă” în şcoli. Adresa Arhiepiscopiei încalcă Legea Educaţiei, care interzice prozelitismul religios, aşa cum interzice partizanatul politic, în instituţiile de învăţământ. Ce a făcut Arhiepiscopia reprezintă prozelitism religios. Au fost lipite afişe în şcoli cu marşul respectiv (foto dreapta-jos), ca exemplu pot da Liceul „George Călinescu” din Constanţa. Solicit Ministerului Educaţiei să ia măsuri, mai ales că inspectorul de religie din ISJ Constanţa a publicat pe site-ul Inspectoratului un mesaj prin care îndeamnă profesorii să respecte acea adresă”, a spus Manda pentru „Adevărul”.

  Totodată, reprezentantul elevilor a spus că adresa Arhiepiscopiei nu ar fi fost trimisă din proprie iniţiativă, ci a fost o solicitare a Patriarhiei Române.

  „Din câte am înţeles, Arhiepiscopia nu a trimis acea adresă din proprie iniţiativă. Ea vine de la Biroul Bisericii Ortdoxe”, a spus Manda.

  Patriarhia: Ar fi absurd să obligăm în secolul XXI

  Însă purtătorul de cuvânt al Bisericii Ortodoxe Române, Vasile Bănescu, susţine că adresa Arhiepiscopiei Tomisului este rezultatul unei iniţiative strict locale şi nu are nicio legătură cu Patriarhia Română. „Patriarhia Română a comunicat de la început că nu este organizatoare. BOR nu transmite niciun fel de îndemn la obligaţia de a participa la acest marş pentru nimeni, nici pentru preoţi, nici pentru profesorii de Religie. Ar fi absurd în secolul nostru să vorbim de obligativitatea de a participa la o manifestaţie sau la un marş. Sfântul Sinod doar şi-a oferit binecuvântarea”, a declarat Vasile Bănescu.
  Voi cere juriştilor să se uite în protocolul încheiat cu Biserica Ortodoxă şi nu permitem nimănui să intre în şcoli să facă prozelitism, pentru că Legea interzice acest lucru, chiar dacă e Biserica Ortodoxă, Catolică, Penticostală sau care o fi”,
  Gigel Paraschiv
  secretarul de stat în Ministerul Educaţiei
  Ce spune protocolul amintit de Arhiepiscopia Tomisului

  Potrivit articolului 5 alineatul 1 din protocolul cu privire la predarea disciplinei religiei-cultul ortodox în învăţământul preuniversitar şi la organizarea învăţământului teologic ortodox preuniversitar şi universitar
  „În vederea perfecţionării actului educaţional şi pentru o implementare eficientă a cooperării în domeniul învăţământului religios şi teologic ortodox preuniversirar, Ministerul Educaţiei Naţionale/Inspectoratele Şcolare Judeţene/Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti, pe de o parte şi Patriarhia Română/centrele eparhiale, pe de altă parte, îşi vor comunica reciproc, semestrial şi ori de câte ori este nevoie, rapoarte de evaluare proprie asupra aspectelor reglementate de prezentul protocol, cu propuneri de îmbunătăţire a învăţământului religios şi teologic ortodox preuniversitar. Reprezentanţii instituţiilor menţionate în alineatul precedent vor fi invitaţi la evenimentele cu caracter naţional/judeţean pe care cealaltă parte le organizează cu privire la învăţământul religios şi teologic ortodox preuniversitar”.

  Revoltător. Arhiepiscopia Tomisului susţine că şcolile îi sunt subordonate şi trebuie să participe la marşul antiavort. Ministerul Educaţiei: Nu e adevărat! | adevarul.ro

  ***adevarul.ro/news/societate/revoltator-arhiepiscopia-tomisului-sustine-scolile-subordonate-trebuie-participe-marsul-antiavort-ministerul-educatiei-nu-e-adevarat-1_58d3fd0a5ab6550cb89c523f/index.html

 7. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
 • Contact