Joi,
28.03.2024
Cer Senin
Acum
11°C

Foto și video | Basarabenii au dansat în Piața Mare. „Vrem să rămânem în România”

Foto și video | Basarabenii au dansat în Piața Mare. „Vrem să rămânem în România”

Au instalat două boxe în Piața Mare și au invitat sibienii la dans. Așa au marcat cei 99 de ani care se împlinesc astăzi, 27 martie, de la Marea Unire, membrii Asociației Basarabenilor din Sibiu. Cei mai încântați, s-au arătat copiii care s-a prins în horă și au dansat alături de organizatori.

La orele amiezii, în Piața Mare răsunau ritmuri de muzică populară. Aproape de statuia lui Gheorghe Lazăr, câțiva tineri, îmbrăcați în costum popular dansau alături de mai mulți copii.

asociatia basarabenilor piata mare sibiu (1)

„Astăzi, pe 27 martie se împlinesc 99 de ani de la Marea Unire din 1918, iar Asociația Basarabenilor din Sibiu mereu organizează Festivalul Basarabia. Am început cu workshop-uri și fotbal vineri, și azi încheiem festivalul cu o horă în Piața Mare. Prin acest eveniment încercăm să marcăm acești 99 de ani care sunt importanți pentru istoria poporului român, atât pentru cei de peste Prut, cât și pentru cei de aici. Am văzut că sibienii sunt foarte deschiși”, spune Anatolie Pleșca, președintele Asociației Basarabenilor din Sibiu.

Denisa și Maria sunt studente la Universitatea „Lucian Blaga” la Comunicare și Relații Publice, respectiv Științe Economice. Amândouă sunt de peste Prut și astăzi au dansat în Piața Mare. „Vrem să rămânem în România după terminarea facultății”, spun cele două. Li s-a părut interesant să danseze în Piața Mare, dar își doreau să convingă mai multă lume să li se alăture. „Mi s-a părut foarte frumos, inedit, dar nu au fost atât de mulți pe cât ne-am așteptat. Copiii au fost cei mai interactivi, au luat totul ca pe un joc. Un băiețel chiar a zis că i se pare mai interesant decât la școală, că dansează”, a spus una dintre fete.

Foto: Silvana Armat

asociatia basarabenilor piata mare (5)

asociatia basarabenilor piata mare (6)

asociatia basarabenilor piata mare sibiu (2)

asociatia basarabenilor piata mare sibiu (2)

anatolie plesca presedinte asociatia basarabenilor (2)

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

2 comentarii

azr

Acum 7 ani

Succes !
Raspunde

Bahama Mamas

Acum 7 ani

Langa statuia lui Avram Iancu ???????? Alooo, acolo e Gheorghe Lazar !!!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus