Marţi,
16.04.2024
Cer Senin
Acum
21°C

Turcan despre salariul doctorilor de 3600 de euro: ”O aberație”

Turcan despre salariul doctorilor de 3600 de euro: ”O aberație”

Declarația Ministerului Muncii conform căreia salariile medicilor vor porni de la un minimum de 1.200 de euro lunar, ajungând până la un maximum de 3.600 de euro în cazul medicilor din serviciile de urgenţă a fost aspru criticată de președintele interimar al PNL, Raluca Turcan. ”Mi se pare o declaraţie total populistă, demagogică şi lipsită de orice fundamentare. Este o aberaţie la care nu ne aşteptam ca o asemenea majoritate solidă şi cu o situaţie preluată economic bunicică să ajungă să vorbească de austeritate în doar câteva luni pentru că nu vor avea cum s-o scoată la capăt. Poliţiştii sunt în stradă, vor termina poliţiştii şi vor ieşi alte categorii salariale pentru că au început cu picioarele tot acest mecanism al creşterii salariilor. În sectorul bugetar au făcut anapoda, populist şi iresponsabil unele majorări salariale. Noi nu spunem că nu era nevoie să se majoreze salariile în sectorul public, însă într-un cadru care să-ţi asigure echitate şi performanţă şi motivare pentru ca, în domeniile respective, să se lucreze din ce în ce mai bine şi mai implicat. Or, ce a obţinut PSD-ul în momentul de faţă? Ca o femeie de serviciu să câştige cât un profesor. Pur şi simplu au spulberat tot ceea ce înseamnă echitate şi echilibru în sistemul bugerat. În baza legii nu vor putea să asigure restabilirea echităţii decât dacă recurg la măsuri de austeritate”, a spus astăzi Turcan, în cadrul unei conferințe de presă.

Ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu, a dat detalii, săptămâna trecută, cu privire la noua lege a salarizării şi a precizat că salariile medicilor vor porni de la un minim de 1.200 de euro lunar, ajungând până la un maxim de 3.600 de euro în cazul medicilor din serviciile de urgenţă. Această majorare ar urma să se facă progresiv, până la sfârşitul anului 2020.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

8 comentarii

canaris

Acum 7 ani

Paparudo,esti cu totul in afara problemei! Actual un medic primar ATI sau de Urgenta are datorita sporului de100 la suta la salariu (binemeritat) aprox 8000, 8500 RON. Daca baga si 5-6 garzi pe luna (practic isi dubleaza orele de program) mai ia 4000-4500. Total aprox 13000(2500 EURO IN MANA). Nu mai e mult pana la 3600 euro dar pentru o munca Foarte grea!!!!
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

e-manuela

Acum 7 ani

Buna! Nenea, cand pseudo intelectualii își "dau mana" cu reprezentanții pulimii, vine sfarsitu' lumii...
Raspunde

Toma @ canaris

Acum 7 ani

A mai fost cineva cu acest nume in istorie si a sfarsit rau:a fost spanzurat!Nu-i cazul tau,naivitatea nu este infractiune!Oricat de mult optimism as avea,nu pot crede in promisiunile Olgutei!Dubleza,tripleaza, da sporuri peste 100% tuturor bugetarilor,e raiul pe pamant!Oare din care bani?Ce vor face ceilalti,nebugetarii,care nu au norocul asta?Dupa 40 de ani de munca ,marea majoritate vor avea pensii in jur de 1000 de lei?Dar pensionarii ,cei pacaliti crunt cu maxim 30 de lei? Deja preturile au luat-o razna iar o serie de nemultumiti se agita si emit(justificat) pretentii salariale.Vom avea o noua si mare inflatie(asa cum a "realizat"PSD-ul de fiecare data cand a fost la guvernare) doar de dragul unor promisiuni tembele si fara acoperire?
Raspunde

canaris

Acum 7 ani

Tomo,atat (2500euro) ad labam castiga un medic primar ati care face garzi!! Nu sunt promisiuni asta e realitatea!Oriunde i n Ro!
Raspunde

dancp2

Acum 7 ani

iarasi pupezeste ebista basista cu studii la moscova!!!!!!!!!!!!!!!!!!!acolo ai invatat si de balena albastra rezist
Raspunde

Vecina

Acum 7 ani

Pai se vede ca doamna Raluca nu prea știe de ce pleacă medicii din România pt ca in afara un medic specialist are salariul de 9.000e pe luna deci între 1.200 si 3.600 este nici jumătate CIT primesc ei in occident
Raspunde

Vecina

Acum 7 ani

Se vede ca doamna Raluca nu a iesit in occident ca sa știe cam CIT valorează serviciile medicilor in occident ea este interesată doar de croitorese si coafeze
Raspunde

Vecina

Acum 7 ani

Cred ca ea da doar pe zdrențe si coafat mai mult de 3.600 pe luna
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus