Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
17°C

Peste 2000 de job-uri la Târgul de cariere, în toate domeniile. Sibiul a trecut la nivelul următor, oamenii caută evoluția

Peste 2000 de job-uri la Târgul de cariere, în toate domeniile. Sibiul a trecut la nivelul următor, oamenii caută evoluția

Târgul de cariere a debutat în această dimineață la Hotel Ramada, peste 40 de companii și organizații, din toate domeniile de activitate, oferind peste 2000 de joburi.

La târg participă de la mari companii din Zona Industrială Vest până la firme de IT și reprezentanți ai hipermarketurilor de la marginea orașului.

”Sunt companii care vin din aproape toate domeniile de activitate și care caută peste 2000 de noi colegi, atât persoane care au deja experiență în muncă și care caută o nouă oportunitate în carieră, cât și entry-level, persoane care încă nu au avut un loc de muncă și acum vor să facă primii lor pași în carieră. Avem oportunități din aproape toate domeniile de activitate, vorbim despre IT, inginerie, producție, dar și domenii precum limbi străine , marketing, suport IT, industrie alimentară, servicii financiare sau contabile și așa mai departe. Aproape toate domeniile de activitate au un corespondent în cadrul târgului. Noi îi așteptăm și pe cei care au deja un loc de muncă și caută ceva în plus sau o nouă provocare”, a declarat Corina Brândușan, din partea organizatorilor.
Încă de la deschidere târgul a fost vizitat de sute de sibieni, de la studenți ai facultăților din vecinătate, până la persoane în vârstă. Un trend care se observă la prima vedere este că sibienii au de unde alege când vine vorba de muncă și caută ceva mai bun.

targ de cariere joburi locuri munca someri angajatori (42)

”Printre cei care ne vizitează se numără și candidați care știu exact ceea ce caută, sunt în general candidați pregătiți care au studii superioare, oameni care nu vor doar un job ci se gândesc la cariera lor de ansamblu, gândesc mai mult decât că vor un job pentru că nu au. Vorbim despre persoane calificate, cu studii superioare, care se gândesc la creșterea lor profesională și aici găsesc oportunitățile pe care le caută”, mai spune Corina Brândșan.
Stefanini, Porsche Engineering, Star Transmission, Fujikura, Conectys, Bosch, Faurecia, Azets, BearingPoint, Genpact, Accenture, Bilstein, Bertrand și Hornbach fiind doar câteva dintre companiile prezente.

targ de cariere joburi locuri munca someri angajatori (26)

Printre angajatori se numără și McDonalds. ”Căutăm un profil de oameni axați pe client, buni comunicatori și dornici de dezvoltare personală. Vrem oameni dornici să muncească”, au declarat reprezentanții McDonalds Sibiu. Ei angajează în jur de 15 persoane.

targ de cariere joburi locuri munca someri angajatori (20)

Și lanțul de supermaketuri Profi face angajări. ”Căutăm atât oameni pentru magazinele din Sibiu cât și persoane mobile, deschise să lucreze în întreaga regiune, precum șefi de magazine sau manageri de proiect”, spune reprezentantul magazinului. Acesta a specificat că Profi ar avea nevoie de aproape 2000 de angajați noi, în întreaga țară.

targ de cariere joburi locuri munca someri angajatori (17)

Și Lidl intenționează să se extindă la Sibiu în perioada următoare la Sibiu. ”Căutăm oameni tineri, dornici de muncă și cu forțe proaspete. Avem nevoie de oameni care să lucreze și în magazin dar și la case”, ne-a explicat reprezentantul Lidl.

targ de cariere joburi locuri munca someri angajatori (30)

Organizatorii evenimentului spun că spre deosebire de alte orașe din țară, Sibiul are un șomaj foarte mic și recrutarea de forță de muncă este o adevărată provocare.

”Noi chiar acum venim de la târgul de cariere din Iași, unde am avut două evenimente săptămâna trecută. E un târg mediu la Sibiu, ca dimensiune, tot mai multe companii își doresc să recruteze. De altfel, Sibiul e unul din orașele în care nu am mai avut spațiu pentru companiile care vor să recruteze. Vedem interes din partea lor și că e eficient să participe la târg. Sibiu are specific nivelul crescut de cunoștințe de limba germană, sunt mult mai mulți cunoscători de limbă germană aici există companii care vin în Sibiu tocmai pentru a recruta candidați care vorbesc această limbă, inclusiv pentru a-i reloca în alte orașe. Avem companii care caută pentru Cluj-Napoca, Iași, Oradea, Brașov și găsesc destul de greu, așa că vin în Sibiu. Acești candidați fie vor lucra de acasă, cu ajutorul internetului, vie se vor reloca, în cazul în care își doresc să-și schimbe orașul pentru un loc de muncă bun”, a mai declarat Corina Brândușan.
targ de cariere joburi locuri munca someri angajatori (57)

”Știm că în Sibiu rata șomajului e printre cele mai reduse, dacă nu chiar cea mai redusă din țară. E clar că pe parte de șomeri stăm bine, avem puțini șomeri în Sibiu și asta ne bucură. Ne bucură pentru că oamenii sunt interesați că crească în carieră, ei vin la târg tocmai pentru că îi interesează creșterea și dezvoltarea lor profesională, nu se complac într-un anumit job” – organizatorii Târgului de Cariere.

targ de cariere joburi locuri munca someri angajatori (59) targ de cariere joburi locuri munca someri angajatori (54) targ de cariere joburi locuri munca someri angajatori (53) targ de cariere joburi locuri munca someri angajatori (52) targ de cariere joburi locuri munca someri angajatori (49) targ de cariere joburi locuri munca someri angajatori (46) targ de cariere joburi locuri munca someri angajatori (45) targ de cariere joburi locuri munca someri angajatori (37) targ de cariere joburi locuri munca someri angajatori (36) targ de cariere joburi locuri munca someri angajatori (34) targ de cariere joburi locuri munca someri angajatori (33) targ de cariere joburi locuri munca someri angajatori (32) targ de cariere joburi locuri munca someri angajatori (31) targ de cariere joburi locuri munca someri angajatori (28) targ de cariere joburi locuri munca someri angajatori (22) targ de cariere joburi locuri munca someri angajatori (16) targ de cariere joburi locuri munca someri angajatori (14) targ de cariere joburi locuri munca someri angajatori (12) targ de cariere joburi locuri munca someri angajatori (10) targ de cariere joburi locuri munca someri angajatori (9) targ de cariere joburi locuri munca someri angajatori (4) targ de cariere joburi locuri munca someri angajatori (2)

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

8 comentarii

Debandada

Acum 7 ani

La ce folos ? Vine omu sa isi gasesca job in Sibiu, si se intereseaza de locuinta si cand vede a trebe sa se mute in Cisnadie in cart Arhitectilor sau Selimbar si sibienii ii pun semanfor sa nu poata intra in oras dimineata....si zice pas si pleaca la Cluj. Aia macar au 4 benzi dinspre Floresti in Cluj...si clujenii stiu ca si aia de stau in Floresti...tot de-ai lor sunt...nu ca sibienii.....
Raspunde

Johnbaston

Acum 7 ani

Cumva, ai dreptate vis-a-vis de "macar clujenii stiu ca aia din Floresti sunt tot de-ai lor, nu ca sibienii", dar fii linistit ca prin Cluj faci cam o ora in trafic de oriunde pana oriunde...
Raspunde

gigea

Acum 7 ani

si zice pas si pleaca la Cluj Pai normal ca pleaca la Cluj, diferenta salariala este consistenta ! Pleci de la 2000 euro la 4000 euro ! Asa iti platesti si casa/ap din cartierul Arhitectilor! Hai nu va mai suparati atata, o sa va faca si voua, in idiocratia asta e sigur ca va face! Si drum si tot ce vreti voi! Dar, parerea mea, nu e diferenta intre Floresti si Selimbar/cart Arhitectilor (construit fara cap de arhitect)! E aceeasi tiganie si uratenie in ambele locuri ! Asa ca vezi sa nu cazi din lac in put!
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

dancp2

Acum 7 ani

ceva job la REZIST ?cu 1500 euroi pe luna ?ca vin rapid
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

e-manuela

Acum 7 ani

Buna! Nenea, "evolutia" asta atat de des invocata, este o etapa a involutiei sau a disolutiei?...
Raspunde

cetatean

Acum 7 ani

Povesti, povesti, ca sa sune frumos ! In rest, daca esti trecut de 40 de ani, nu te mai vrea nimeni. Nu te ia nici macar de proba.
Raspunde

jonyjon

Acum 7 ani

Cautati predicatul din "propozitia": "Stefanini, Porsche Engineering, Star Transmission, Fujikura, Conectys, Bosch, Faurecia, Azets, BearingPoint, Genpact, Accenture, Bilstein, Bertrand și Hornbach fiind doar câteva dintre companiile prezente." Turnul Sfatului nu cauta ziaristi care sa stie ceva gramatica?
Raspunde

anti emanuela

Acum 7 ani

De ce nu o/îl banați definitiv pe retardatul troll, aia/ăla cu "bună nenea"???? Am renunțat de mult să mai citesc știrile și comentariile voastre parțial și din cauza acestei infecte mamifere nevertevrate care nu știe decât să împroaște cu dejecții urât mirositoare tot site-ul. Se știe clar în urbe că urmăriți comentariile și calculatoarele care "comentează" (ăsta este al doilea motiv pentru care nu vă mai urmăresc: "This website (www.turnulsfatului.ro) attempt to extract HTML5 canvas image data, wich may be used to uniquely identify your computer). Dacă tot știți de unde emite, de ce nu blocați / banați IP-urile de pe care scrie? Se știe că puteți și asta...dacă tot le identificați și le povestiție seara la un pahar de whisky cu alții... Opriți naibii trollingul râmei ăsteia!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus