Vineri,
29.03.2024
Partial Noros
Acum
17°C

Discurs în fața consilierilor locali: „Dacă doriți ca Gușterița să rămână a Sibiului, faceți ceva“| Video

Discurs în fața consilierilor locali: „Dacă doriți ca Gușterița să rămână a Sibiului, faceți ceva“| Video

Fosta directoare a școlii gimnaziale din Gușterița, Mia Antinie, a vorbit mai bine de zece minute în fața consilierilor locali și a conducerii Primăriei Sibiu, acuzând lipsa de reacție a administrației locale în rezolvarea problemelor din cartierul Gușterița.

„Sunt multe probleme pe care nu le vede nimeni, decât în campanie, când veniți și promiteți și apoi nu mai faceți nimic“, și-a început discursul Mia Antinie (foto principală), cea care a condus timp de șapte ani școala din cartierul Gușterița din postura de director. Nemulțumirile ei au pornit de la amplasarea unei stații de taxi „în cea mai îngustă porțiune a străzii Podului“. „Eu aș vrea să îl cunosc pe cel care a stabilit acest loc. Strada este îngustă, trotuare nu sunt acolo, iar pe partea opusă stației de taxi un vecin are șapte mașini. Nu ai loc să treci“, a declarat Mia Antinie, arătând că pe strada Podului există și alte locuri în care această stație de taxi poate fi mutată.

„Fostul primar făcea treabă“

Mia Antinie a revenit și cu o problemă care a mai fost adusă în fața consilierilor locali ai Sibiului, în mandatul fostului primar al Sibiului, Klaus Iohannis. Este vorba de un teren ocupat abuziv de cetățeni de etnie romă, teren pe care au fost ridicate colibe și adăposturi pentru animale. „Domnul fost primar, actual președinte, a rezolvat problema după ce i-am comunicat-o. S-a ținut de cuvânt și în două săptămâni acele persoane și mizeria a dispărut de acolo. Dar peste 50 de persoane au revenit, iar poliția locală nu face nimic. Ne e jenă să vină cineva la noi în curte, din cauza mirosului care vine de după gardul unde stau acei oameni. Este sau nu încă în vigoare legea care spune că nu este voie să se crească animale în Sibiu?“, a întrebat mai apoi, cu un ton didactic, Mia Antinie către consilierii locali.

„Să ne separăm“

Mia Antinie și-a încheiat evidența problemelor din Gușterița cu situația șanțurilor necurățate de unii locuitori și cu mizeria de pe malurile Cibinului. „Poliția locală stă sub pod și nu face nimic“. După care, fostul director de școală a cerut acțiuni concrete. „Dacă doriți ca Gușterița să rămână a Sibiului, faceți ceva! Dacă nu, să ieșim cu oamenii în stradă și să ne separăm, să ne gospodărim noi singuri”, a mai spus Mia Antinie.

Fodor: suntem ca într-o piesă de Eugen Ionesco

Primarul Astrid Fodor a răspuns că va cere directorului tehnic al Primăriei să verifice sesizările referitoare la stația de taxi, iar în cazul în care se confirmă să pună în discuția Comisiei de circulație avizarea unui nou amplasament. Referitor la situația animalelor crescute în cartierul Gușterița, Astrid Fodor a arătat că proprietarii de animale nu se mai tem de amenzile primite de la Poliția locală. După care l-a invitat pe Adrian Aldea, șeful Poliției locale Sibiu, să descrie situația din zona străzii Zăvoi a cartierului Turnișor. „În acea zonă un sibian crește o turmă întreagă de oi. I-am dat și amenzi, dar până la urmă l-am dat în judecată pentru «obligația de a face». Pe tot parcursul lunii martie am identificat mai mulți proprietari de animale, cărora le-am dat amenzi și i-am dat și în judecată pentru «obligația de a face»“, a arătat Aldea.

Primarul Astrid Fodor a arătat, însă, că aceste procese durează. „Ne judecăm de luni întregi, cu imagini clare, cu filme cum se plimbă acea turmă și de luni de zile se tot prelungește sentința: ba mai cheamă un martor, ba mai cere o expertiză, ba este bolnav avocatul. Suntem într-o situație absurdă, ca într-o piesă de Eugen Ionescu“, a spus Astrid Fodor.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

12 comentarii

Ion

Acum 7 ani

Sunt satul de explicațiile și justificările pentru care nu se face nimic. Orașul a încăput pe mana unor incompetenți și se duce, usor ușor, de râpă. Cum de se făcea treabă când era Johannis primar?
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Vicent

Acum 7 ani

Care treaba se facea pe vremea lui Johan? Mica sau Mare? Era aceeasi delasare si incompetenta ca si acum.
Raspunde

ra

Acum 7 ani

atunci se miscau lucrurile mult mai bine si repede. in acest moment e pauza totala la primarie. se lauda cat sunt de ineficienti. au bugete tot mai mari, deoarece nu stiu sa investeasca iar banii se pierd si orasul moare.... sunteti penibili.mai bine stati acasa si chemati specialisti sa lucreze
Raspunde

azr

Acum 7 ani

Iată motive pentru care CL trebuie ales pe criterii uninominale ( fiecare "vecinâtate " reprezentată de un consilier ) .
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Olingpia Gafosdea

Acum 7 ani

...uai 'aietz, aiasta sigur ierea "prazilianca secesionista"! Auz' la ia, sa sa rupe di "buricu' pamantului"...Huoo!
Raspunde

Azr

Acum 7 ani

sa nu uiti de pastilele colorate,jigodie!(olingpia&e-manuela-same shit)!!
Raspunde

Bahama Mamas

Acum 7 ani

Oamenii au dreptate si este justificata reactia fostei directoare. Cat despre primari, ce preferati? Un Johannis se pare mai dictator care facea, dar dupa parerea unora si cam ''fura'' case. Sau un primar actual, ceva mai bleg, care sta dupa legi si legislatii stupide. Va hotarati o data? :)
Raspunde

FODOR

Acum 7 ani

Pe vremea lui Johanis toata lumea se plangea de cartierul tineretului. Aduceti-va aminte ca la fiecare articol pe tema cartierului tineretului Johanis era scos incompetent. Cat timp a fost el primar lumea il huiduia, acum incepem sa il regretam? Hai sa fim seriosi, suntem o natie foarte greu de multumit.. sau ma bine zis vesnic nemultumita. Daca avem amenzi si legi aspre .. nu ne convine. Daca unu se plimba cu oile prin oras si il doare-n cot de amenzi iara nu e bine, ca sunt amenzile prea mici. Asa ii compatimim pe nordici ca isi aplica legile cu strictete, dar ii invidiem la cat sunt de dezvoltati. Oare problema nu e de la cap? Noi vrem si cu sufletul in rai si cu organu in dos. AMIN
Raspunde

Calin Oprescu

Acum 7 ani

Așa ar trebui să fie un consilier local! Fiecare dintre ei! Oameni ai comunității din fiecare zonă sau cartier al orașului. Propuși și aleși de către cetățeni! Paiațele politice de pe listele partidelor, nu fac și nu vor face nimic. Iar doamna primar doarme printre obosiții de sași. Nu fac nimic. Și Sibiul e pe ducă! Bravo doamna directoare! Ăsta este spiritul civic.
Raspunde

sibian

Acum 6 ani

Adevarul e ca incet incet se alege praful de oras...strazile sunt pline de gropi si de petece de asfalt puse aiurea ...gunaoie peste gunoaie..serviciile publice tot mai proaste...
Raspunde

Alexander

Acum 6 ani

Stați liniștiți, sibienii mei... În Gușterița și în Turnișor nu se vor rezolva problemele generate de conaționalii noștri câtă vreme ei populează încă aceste cartiere.... La fel își vor crește animalele, la fel vor da foc la tot felul de mizerii, la fel vor fura și la fel vor profita de pe urma sistemului de protecție socială! Doamna primar este total depășită de problemele din oraș și măsuri prea drastice împotriva romilor ni se vor lua, pentru că au votat-o... și o vor mai vota... pe domnia sa, ori pe altcineva...numai să fie un primar care le dă papa bun și ajutor social...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus