Vineri,
29.03.2024
Parțial Noros
Acum
13°C

În premieră, Ministerul Sănătății va cumpăra vaccin pneumococic pentru copii

În premieră, Ministerul Sănătății va cumpăra vaccin pneumococic pentru copii

Ministrul Sănătății, Florian Bodog, a declarat sâmbătă, la Zalău, că în acest an ministerul va finanța, în premieră, achiziționarea vaccinului pneumococic pentru copii, care poate preveni anumite cazuri de pneumonie, meningită sau sepsis.

"În România există pe schema de vaccinare obligatorie vaccinul pneumococic. Până la această dată, nu s-a finanțat niciodată. În premieră, din acest an, Ministerul Sănătății va cumpăra vaccin pneumococic pentru copiii români", a afirmat, Florian Bodog, citat de Agerpres.

Vaccinul pneumococic este folosit pentru imunizare împotriva diferitelor tulpini de Streptococcus pneumoniae, utilizarea lui prevenind anumite cazuri de pneumonie, meningită sau sepsis.

De asemenea, ministrul Sănătății a precizat că, în circa o lună, va fi rezolvată atât problema vaccinului hexavalent, pentru nou-născuți, împotriva difteriei, tetanosului, tusei convulsive, hepatitei B și poliomielitei, cât și cea a vaccinului tetravalent, care se face la copiii de șase ani, împotriva difteriei, tetanosului, tusei convulsive și poliomielitei.

El a adăgat că au fost soluționate și problemele legate de rivotril, ce tratează formele clinice de epilepsie ale sugarilor și copiilor, terapia hepatitelor decompensate și tratamentul fibrozelor F2 și F3.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

3 comentarii

azr - 1918

Acum 6 ani

O prostie cu iz de corupţie .Patologia cu pneumococ este rară şi vindecabilă ( ex : otitele la copil sunt 85 % virotice ,iar din cele bacteriene doar 20% pneumococice şi ele uşor curabile ) .Dovada : vaccinare este curentă în Spania ( cu patologie puţină ) şi NEASIGURATĂ în Germania - ţară mai bogată dar mai puţin coruptă . Miroase a afacei cu oroducătorul foarte agresiv .
Raspunde

Cristy

Acum 6 ani

@azr-1918 De ce minti? In germania se face vaccinul pneumococic. I l-am facut copilului gratuit, la pediatru. Singurul nedecontat de asigurari este cel pentru menigococ B (tulpina nu foarte comuna in europa, dar prezenta in Australia de ecemplu) si care costa intre 70 si 150euro doza, in functie de tarifele pediatrilor.
Raspunde

Cristy

Acum 6 ani

@azr-1918 De ce minti? In germania se face vaccinul pneumococic. I l-am facut copilului gratuit, la pediatru. Singurul vaccin nedecontat de asigurari este cel pentru menigococ B (tulpina nu foarte comuna in Europa, dar prezenta in Australia de exemplu) si costa intre 70 si 150euro doza, in functie de tarifele pediatrilor.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus