X
Ioana Leca

Cine va fi primul administrator public al orașului Sibiu

La concursul pe care Primăria Sibiu îl va organiza pentru ocuparea postului de administrator s-a înscris o singură persoană. Este vorba de actualul director economic al Primăriei Sibiu, Ioana Leca.

Comisia de concurs condusă de secretarul orașului, Dorin Nistor, și formată din șefa Direcției Fiscale din cadrul Primăriei Sibiu, Mariana Hașu, și șefa Serviciului de administrare a unităților de învățământ preuniversitar, Simona Pop, a stabilit că dosarul Ioanei Leca (foto stânga) îndeplinește toate criteriile solicitate pentru participarea la concurs. Acesta va avea loc săptămâna viitoare și constă în trei probe: cea eliminatorie de utilizare a calculatorului, cea scrisă și interviul. Primele două sunt programate în 10 aprilie, iar interviul va avea loc patru zile mai târziu.

A „cheltuit“ 15 milioane de euro

Ioana Leca este angajată în cadrul Primăriei Sibiu de mai bine de zece ani, iar până în 2014 a condus Unitatea de implementare a proiectului, biroul care a implementat proiectele pe fonduri europene ale exercițiului bugetar european 2007 – 2013. Printre aceste proiecte se numără reabilitarea celor patru străzi din Orașul de Jos (Turnului, 9 Mai, Faurului, Ocnei), extinderi și modernizări de școli (Școala nr. 18 și Școala nr. 13), dar și construirea viaductului Mihail Kogălniceanu. Valoarea proiectelor europene implementate de Sibiu în vechiul exercițiu european a fost de 15 milioane de euro.
Din 2014, Ioana Leca a devenit director executiv în cadrul Primăriei Sibiu, conducând Direcția Economică. În ultimele două luni a fost delegată să conducă și Direcția Strategie, Programe, Prognoze din cadrul aceleiași Primării, al cărei director a demisionat.

Concurs orientat tot către fondurile europene

Potrivit bibliografiei de concurs, în afară de legislația privind administrația publică locală, achizițiile publice, lucrările în construcții sau finanțele publice locale, unicul candidat admis va trebui să poată răspunde și la întrebări legate de Programul Operațional Regional 2014 – 2020, inclusiv legate de ghidul solicitantului aferent. De reamintit faptul că Sibiul are alocați 33,5 milioane de euro din fonduri europene în actualul exercițiu financiar european (2014 – 2020).

Ordonator principal de credite

Viitorul administrator public al Sibiului va avea responsabilități ample. Prin delegare semnată de primarul în funcție, viitorul administrator poate primi atribuțiile de ordonator principal de credite.
De asemenea, administratorul municipiului va avea și alte responsabilități în ceea ce privește banii orașului: de la monitorizarea tendințelor bugetare, a echilibrului bugetar, până la formularea obiectivelor ”strategiei de dezvoltare comunitară și economică a municipiului Sibiu”. Totodată, viitorul administrator va ”asigura consiliere economică primarului”. În fine, una dintre atribuțiile importante ce vor fi încredințate viitorului administrator public este aceea de coordonare și implementare a proiectelor cu fonduri nerambursabile, în care intră și cele comunitare. „Urmărește realizarea planului anual de achiziții, precum și a listei de investiții, constată deficiențe și propune măsuri de îmbunătățire a procesului de achiziții publice”, se arată în regulamentul adoptat de consilierii locali ai Sibiului pentru noua funcție de administrator public.

În Compartimentul administrator public care a fost înființat de luna trecută sunt prevăzute și alte două posturi de consilier.

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

16 opinii

 1. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Doc

  N-o cunosc pe Ioana Leca, dar ideea unui concurs cu un singur candidat sună ca naiba. Chiar să fie postul ăsta așa puțin atractiv? Să nu fi existat niciun alt doritor?

 2. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 3. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Eugen

  Ar fi deci un post care nu se da politic. Daca e asa, pot sa fie si 10 candidati pt ca tot Ioana ar castiga. E o raspundere mare, pe care primarul o plaseaza, in conditiile in care decizia ramane a lui? Un fel de “noi decidem, tu semnezi”?

 4. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 5. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 6. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Baba

  ”Potrivit bibliografiei de concurs….”.Daca nu-i cu suparare,unde ar fi putut fi lecturata,dl Deleanu?M-ar fi tentat da’ n-am gasit nicaieri anuntul.Recunosc,n-am cautat nici in Pravda nici pe Russia Today.Mea culpa!

  • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

   Ionela

   Bibliografia este publicata pe site-ul primăriei. Este o secțiune de angajări unde sunt publicate posturile scoase la concurs, condițiile de participare și bibliografia

   • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

    Baba

    Am gasit.Ma intreb cum poate analiza comisia gindirea logica a catindatului cind in criterii sunt urmatoarele ”:c) are vârsta de minimum 18 ani împliniți;… h) nu a fost destituită dintr-o funcție publică sau nu i-a încetat contractul individual de muncă pentru motive disciplinare în ultimii 7 ani…. b) vechime în specialitatea studiilor absolvite minim 10 ani;.. d) experiența în funcția de conducere minim 5 ani;” Sunt curios cite limbi straine de larga circulatie internationala cunosc membrii comisiei pentru a-si putea exercita talentele in proba eliminatorie?

 7. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Calin

  DL Deleanu o stire completa avea si informatia cati candidati si-au depus dosarul pentru concurs. Doar unul? Sau mai multi si din acestia comisia de 3 a ales doar un dosar ca fiind bun al doamnei Leca?

 8. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 9. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 10. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Mariana

  Unde a fost publicat anuntul? Sunt convins ca si ziarele locale au publicat, nu?…sau acestea sunt informate doar dupa inchiderea primirii dosarelor….

 11. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Li Tai

  Deci cu exceptia @Ionela restul postacilor care au comentat pana la aceasta ora sunt doar agramati frustrati care doar cartesc mai rau decat baba cloanta. Sunt sigur ca niciunul nu a accesat situl primariei si nici nu are habar despre ce este vorba dar, in schimb stiu foarte bine sa carcoteasca si sa blameze nonstop orice actiune care are loc in Sibiu. Pacat ca nu le-a mai ramas nici o mica farama de rusine sau bun simt. Oricum sunt putini care citesc commenturile acestor nulitati.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
 • Sibiu
 • Contact