Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
17°C

Din zece candidați pentru directorul de Salubrizare, șase au picat proba calculatorului. Marian Popa, desemnat câștigător

Din zece candidați pentru directorul de Salubrizare, șase au picat proba calculatorului. Marian Popa, desemnat câștigător

Marian Popa va fi directorul noului Serviciu de management și monitorizare servicii de salubrizare înființat de luna trecută în cadrul Primăriei Sibiu. La concursul organizat pentru acest post, șase dintre candidați au picat încă de la prima probă, cea de utilizare a computerului.

Noul director desemnat în urma concursului provine din mediul privat, în ultimii 17 ani lucrând pe diferite poziții de conducere în companii al căror obiect de activitate a inclus managementul deșeurilor sau protejarea mediului. A pornit de la societatea de salubrizare din Slobozia – Vivani Salubritate SA -, iar de șase ani s-a mutat la Sibiu, de unde conduce diferite proiecte ale Stilo Evora SRL, societate activă tot în zona managementului deșeurilor și a proiectelor de ecologizare. „De luni voi începe activitatea. Da, Sibiul poate arăta mai curat decât acum, de altfel acesta este și scopul serviciului, de a îmbunătăți situația actuală“, a declarat Marian Popa pentru Turnul Sfatului.

marian popa Marian Popa. Foto: LinkedIn

Licențiat în Inginerie și management în cadrul Universității Bioterra din București, Marian Popa este în prezent doctorand al Universității de Științe agricole și medicină veterinară din Cluj Napoca, potrivit datelor din CV-ul publicat pe Linkedin.

Au picat la „diacritice“. Plus o notă de zero

Concurența pentru postul de director executiv al Serviciului de salubrizare a fost mare, nu mai puțin de zece dosare fiind validate pentru concurs. Din cei zece pretendenți, șase au fost respinși după prima probă, cea de utilizare a computerului. În cadrul acestei probe, concurenții au trebuit să transcrie un text de câteva rânduri folosind Microsoft Office și să realizeze un tabel în Excel, ale cărui numere să fie mai apoi adunate folosind funcțiile specifice ale programului. Cei care nu au reușit să treacă de această probă au avut cele mai mari probleme în a transcrie textul primit utilizând diacriticele. Din cei trei candidați care s-au calificat, prin urmare, pentru proba scrisă, Sorin Constantin Ștefani a luat zero puncte, ultimii doi rămași în cursă fiind Lucian Dragoş și Marian Popa. Acesta din urmă și-a devansat contracandidatul în urma probei interviului, astfel că a obținut în final un punctaj de 84 de puncte (față de 80,75). Pentru postul de director adjunct al noului Serviciu de salubrizare a fost desemnată câștigătoare Liliana Palaloga, singura candidată pentru acest post care la proba scrisă a obținut peste baremul minim de 70 de puncte.

Notă. În articolul publicat inițial a fost comunicată cifra de șapte concurenți care au picat proba eliminatorie. Unul dintre concurenți, însă, nu s-a mai prezentat la concurs, prin urmare numărul celor care nu au trecut de prima probă este șase.
Comisia de concurs a fost condusă de Ciprian Rațiu, directorul tehnic al Primăriei Sibiu, membrii comisiei fiind directoarea economică, Ioana Leca, și Nicoleta Slavu, șefa Serviciului administrație locală.

Ce vor avea de făcut?

Cei doi directori vor avea în subordine o echipă de 12 persoane: referenți, inspectori de specialitate și consilier juridic. Serviciul de management și monitorizare servicii de salubrizare a fost înființat din luna martie a acestui an. În Regulamentul de organizare și funcționare adoptat pentru respectivul serviciu se arată că angajații acestuia vor trebui să monitorizeze activitatea de ridicare și transport a deșeurilor menajere, sortarea și depozitarea acestora, dar și măturatul străzilor și trotuarelor, deszăpezirea și colectarea cadavrelor de animale de pe domeniul public, deratizarea, dezinsecția și dezinfecția zonelor publice.

Cu alte cuvinte, noul serviciu va monitoriza contractele în derulare încheiate pentru colectarea și transportul deșeurilor (SC Soma SRL), pentru sortarea deșeurilor (SC Brantner Enviroment SRL și SC Schuster & Co Ecologic SRL), pentru deszăpezire și măturatul domeniului public (Schuster&co). Dar atribuțiile noului serviciu includ și identificarea producătorilor de deșeuri toxice din Sibiu și verificarea modului în care aceștia rezolvă problema acestor deșeuri. În plus, noul serviciu va trebui să și propună strategii privind managementul salubrizării și îmbunătățirea acestui serviciu la nivelul orașului.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

7 comentarii

gogupintenogu

Acum 6 ani

Tare sunt curios cand vor fii supusi aceloras teste, toti sefii de servicii din primarie sau de ce nu, toti functionari publici !?
Raspunde

da

Acum 6 ani

te umfla rasul de primaria sibiu. prima vizita sa fie la combinatul de maturi Mag.
Raspunde

Schwartz R.

Acum 6 ani

A ajuns si Popa asta cu rata la Sibiu , cu valul de refugiati economici din sud si acum s+a procopsit . Are experienta in salubritate de la Slobozia , de rasul curcilor , am trecut de mai multe ori prin acel oras ramas incremenit in timpurile comuniste . Vai de orasul nostru cu asemenea gospodari de pripas .
Raspunde

azr - 1918

Acum 6 ani

Cei care - i criticaţi imigranţii din Sud pe criteriul subdezvoltării regiunii gândiţi - vă la statutul rudelor voastre ( noastre) plecate în Occident . Despre managementul primăriei....
Raspunde

Calin

Acum 6 ani

Bioterra este o facultate renumita pentru diplomele acordate..inclusiv la fara frecventa, mergeai sa platesti taxele si sa ridici diploma.... Deci irelevanta pregatirea:)). Apoi, sa ai candidati care pica la diacritice, sa ai ca tema de examinare SA SCRII UN TEXT LA CALCULATOR, dar nu intreaba nimeni de proiect de management...oauuu e de noaptea mintii. Iar cei 7 picati, au fost analfabeti?? Orice copil "le are" cu calculatorul, aici a fost nevoie de 7 insi de umplutura pentru a da legitimitate unui concurs dubios.
Raspunde

Calin

Acum 6 ani

Firma Evora are 5 clienti, unul din ei este SC SALUBRITATE de unde a plecat:)- asta zice multe despre noul manager: ""VIVANI SALUBRITATE SA, membra a grupului CHINOX AG Beteililgungs GmbH: In cadrul proiectului de ecologizare a batalurilor de slamuri petroliere apartinand OMV PETROM , din zona de Vest a Romaniei - Lot I, SC STILO EVORA SRL a fost principalul partener ca furnizor de servicii de logistica, constructii si constructii montaj.Acest proiect de ecologizare este cel mai mare din cadrul PETROM, in acelasi timp fiind si un proiect de pionerat in Romania; Furnizor de servicii de management al deseurilor inclusiv al deseurilor periculoase pentru PETROSANTANDER SRL, contract in parteneriat; Furnizor de servicii de management al deseurilor inclusiv al deseurilor periculoase pentru PETROFAC SRL, contract in parteneriat.""
Raspunde

Iulian

Acum 6 ani

Cred ca trebuie sa-i acordam credit. Hai sa vedem ce poate face si dupa, ne putem exprima. Despre bune sau maiputin bune.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus