Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
19°C

400 de bilete vândute într-o zi la concertul de la Biserica Evanghelică

400 de bilete vândute într-o zi la concertul de la Biserica Evanghelică

Un concert vocal-simfonic de o importanță majoră la nivel național, „Matthaus Passion”, la care participă 100 de artiști va avea loc joi, 6 aprilie, de la ora 19:00, la Biserica Evanghelică. La doar o zi distanță de când s-au pus biletele în vânzare s-au cumpărat 400, o parte dintre ele ajungând în străinătate. 

„Patimile după Matei” (Matthäus Passion) de J. S. Bach este o capodoperă a muzicii religioase, ale cărei profunzimi ecleziastice nu pot decât să ne răscolească gândurile, emoţiile şi să ne îndrepte către lucrurile cu adevărat importante din viaţa noastră. Dedicat Bisericii Protestante, a cărei adept a fost Johann Sebastian Bach, oratoriul „Patimile după Matei” impune o sinteză artistică grandioasă şi adâncă.

„Se face auzit la nivel național, e un eveniment care nu se realizează cu multă ușurință. Presupune o colaborare intensă cu artiști importanți, avem de-a face în această lucrare cu două coruri, două orchestre, soliști invitați, voci pe care nu le putem reuni cu așa mare ușurință atunci când dorim să organizăm un asemenea eveniment. Matthaus Passion este una dintre lucrările monumentale ale muzicii sacre și va rămâne mereu așa, fiind unanim acceptată ca fiind o capodoperă a muzicii clasice universale”, a spus directorul Filarmonicii de Stat Sibiu, Ioan Bojin, în cadrul unei conferințe de presă.

Concertul va fi dirijat de Nicolae Moldoveanu. Acesta s-a născut în România, dar a plecat în Elveția în 1986, unde locuiește și acum. Are colaborări cu orchestre importante din lumea muzicii internaționale și dirijează în mod regulat în România, lucrând cu Filarmonica „George Enescu” și Filarmonica „Transilvania” din Cluj, al cărei dirijor principal a fost până în anul 2012.

„Este foarte bine cunoscut faptul că în Sibiu, tradiția, nu numai religioasă, ci și cea artistică, a fost foarte bine propagată. Noi suntem foarte bucuroși că există această colaborare între Filarmonica de Stat și Biserica Evanghelică. Matthaus Passion reprezintă o piesă reprezentativă pentru cultura locală. Nu este altceva decât o slujbă, o slujbă care durează trei ore și această piesă a fost prezentată aproape 300 de ani în aceeași perioadă înainte de Paști. Avem două zile la dispoziție pentru a pune împreună o lucrare de o asemenea anvergură”, a menționat Nicolae Moldoveanu, în cadrul unei conferințe de presă.

Cristina Radu, Szerekovan Janos, Gernot Heinrich, Cezar Oatu, Șerban Vasile și Răzvan Georgescu sunt soliștii care vor încânta sibienii în cadrul concertului.

Miercuri, 5 aprilie, de la ora 19:00, la Biserica Evanghelică va avea loc o repetiție generală la care poate participa oricine, cu acces gratuit. Concertul simfonic va avea loc joi, 6 aprilie, de la ora 19:00, la Biserica Evanghelică. Până acum s-au vândut 400 de bilete și s-au dat 100 de invitații. În sală, spun organizatorii, încap peste 600 de persoane. Biletele pentru acest eveniment se pot procura de la Casa de bilete a Filarmonicii de Stat Sibiu începând de luni, 3 aprilie, în intervalul orar 12:00-16:00. Preţul unui bilet este de 30 de lei. Se acordă o reducere de 50% pentru elevi, studenţi şi pensionari.

Citește și: Peste 100 de artiști vor cânta la Biserica Evanghelică într-o producție a Filarmonicii

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus