Vineri,
19.04.2024
Innorat
Acum
5°C

Șofer Tursib către un consilier local: acesta este salariu câștigat în 200 de ore

Șofer Tursib către un consilier local: acesta este salariu câștigat în 200 de ore

În răspuns la declarațiile consilierului local Mariana Brunchea – care a recomandat șoferilor Tursib să nu se aștepte la salariile celor care conduc mașini în șantiere – un angajat al societății de transport public din Sibiu și-a publicat fluturașul de salariu.

Cu un salariu de încadrare de 1.460 de lei și ajungând la un salariu brut de 2.784 de lei, un șofer al autobuzelor folosite de Tursib a mai ajuns acasă la final de lună cu 1.554 de lei, potrivit fluturașului făcut public de un angajat al companiei locale de transport public. „Doamnă Brunchea Mariana, consilier local. Acesta este salariul câștigat de un șofer de la SC Tursib SA (camionagiu, cum spuneți dumneavoastră) care la ora 04:30 se încadrează în traseu la schimbul 1 și se retrage în garaj la ora 16:00. Iar la schimbul 2 se încadrează la ora 13:00 și ajunge acasă la unu noaptea. Acești bani se câștigă în 200 ore lucrate din care două sâmbete și două duminici“, este explicația dată de șofer fluturașului de salariu. Celor 1.554 de lei cu care șoferul a mai ajuns acasă li se adaugă alți 347 de lei – datorați Casei de ajutor reciproc și 28 de lei, achitați către organizația sindicală din care face parte.

„Nici în Primărie nu sunt salarii de 3.000 de lei“

Reacția șoferului Tursib vine ca urmare a declarațiilor consilierului local Mariana Brunchea, în cadrul Adunării generale a acționarilor societății, adunare formată din consilierii locali ai Sibiului (Tursib SA are drept unic acționar Consiliul local Sibiu). În respectiva AGA de săptămâna trecută, conducerea executivă a societății a arătat că zilele acestea au loc negocieri cu sindicatele pentru noul contract colectiv de muncă. Negocieri tensionate, în condițiile în care societatea înregistrează un deficit de șoferi (aproximativ 150 de șoferi dintr-un necesar de 170). Cei care lucrează pe aceste posturi cer măriri salariale. „Am făcut un calcul și rezultă că la Tursib salariul mediu brut este de 3.400 de lei. Dar șoferii de la Tursib nu se încadrează în rândul celor de pe mașini grele, de pe șantiere. Șoferii Tursib merg în cămașă cu cravată la serviciu. Dacă ei vor salarii la nivelul celor din construcții, ne pare rău, dar nici în Primărie nu sunt salarii de 3.000 de lei“, a declarat Mariana Brunchea în cadrul respectivei AGA.

Conducerea societății a propus reprezentanților sindicali o creștere a salariilor de 23% în cazul șoferilor și de 20% pentru electricieni.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

6 comentarii

Olingpia Gafosdea

Acum 7 ani

....mno ase mai draga, da' cat ar trabui, dupe capu' dumnivoaste, sa ieie un "neam di maniviela"?...Vuoi cat criedeti ca luam "nuoi" injinierii ce lucram in 4 schimburi pi Platforma, far' de sambata si duminica libera?...
Raspunde

Baba

Acum 7 ani

Un ''fluturas'' ciudat: dintr-un total de 192 ore lucrate 148 sunt ''in acord''.Din cite stiu,plata ''in acord'' e specifica normelor de munca comuniste,presupunind o depasire a normei de productie.Nu pricep care-i norma depasita de un sofer care conduce pe acelasi traseu cu ''popasuri'' prestabilite.Pe de alta parte,reprosul doamnei(scuzati expresia!)Brunchea,cum ca soferii Tursib merg la servici in camasa cu cravata e de-a dreptul obraznic.Da' ce-ar vrea,striperi?Cu remarci de genul asta anticipez o crestere consistenta a deficitului de soferi.
Raspunde

Ana

Acum 7 ani

La calculele astea sa puna, soferii de la Tursib, ca "beneficii" si motorina pe care o fura cu nerusinare pentru masinile personale.
Raspunde

Brad

Acum 7 ani

Draga Ana - Nu sunt sofer- Daca unul fura, nu inseamna ca toti soferii sunt hoti.Fa salariul de 2500 roni in mana, vezi ca fura mai putin.Pe cel prins si dovedit da-l pe mana justitiei.Sa aruncat cu bani peste tot, dece nu arunca si in acesti oameni.Nu sunt bugetar,
Raspunde

x

Acum 7 ani

Personal vedeam cum canistrele erau ascunse in butoiul colector de gunoaie reziduale la cap de linie dupa care venea un nene si l lua. Pleca cu o Dacie veche combi. Eu sunt tentat sa cred ca este o cutuma in cadrul Tursibului. Nu bag mana in foc ca toti fac asta, insa sunt convins ca multi soferi practica acest lucru. Inclusiv diminetile cand ieseau din vechiul depou, daca nu aveai somn puteai vedea aceste practici.
Raspunde

...

Acum 7 ani

daca vreti sa vedeti ce salarii sunt in primarie consultati declaratiile de avere. eu cred ca brunchea minte.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus