Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
17°C

Cicatricile Sibiului după accidente se vindecă greu

Cicatricile Sibiului după accidente se vindecă greu

Sibiul e plin de urmări ale accidentelor de circulație rămase nereparate sau neîndreptate. De la banale indicatoare rutiere rupte și uitate cu lunile până la balustrade sau stâlpi care pot pune în pericol trecătorii.

Cel mai recent exemplu este cel al accidentului petrecut vineri seară pe strada Bâlea. Un șofer teribilist a pierdut controlul mașinii, oprindu-se într-un stâlp de beton de pe marginea drumului, în care și-a distrus mașina. În același timp a avariat și conducta de gaze din zone. Conform reprezentanților Inspectoratului de Poliție al Județului Sibiu șoferul va trebui să suporte acum, prin asigurare – dacă avea, toate daunele provocate domeniului public.

”Administratorul drumului are obligația de a readuce totul la starea inițială, el urmând a fi despăgubit pentru lucrările efectuate de către persoana care a provocat accidentului, prin asigurarea persoanei respective. Administratorul drumului ne contactează, solicită informații despre modul în care s-a petrecut evenimentul rutier, despre cine se face vinovat și ce asigurare are acesta, și mai departe urmează să-și recupereze costurile de la societatea de asigurări”, a declarat Elena Welter, purtătorul de cuvânt al IPJ Sibiu.
Cine a trecut printr-o tamponare ușoară, cel puțin, știe că nu este deloc floare la ureche să repari mașina sau să recuperezi daunele de la firmele de asigurare. Asta nu justifică, în totalitate, faptul că urmările ale accidentelor sunt foarte vizibile prin Sibiu la luni zile de la producerea accidentelor.

urmari accidente semn circulatie pod cibin (2)

Balustrada din imediata vecinătate a podului de la Piața Cibin a stat aproape zece zile smulsă, după ce o șoferiță a sărit cu mașina prin ea. Trotuarul este foarte circulat, pietonii putând fi în pericol.

urmari accidente semn circulatie pod cibin (3)

Indicatorul rutier care atenționează șoferii că urmează o trecere de pietoni, pe strada Treboniu Laurian, este culcat la pământ de aproape o lună. Și el se află la doi pași de Școala nr. 41, trecere fiind folosită zilnic de o mulțime de copii.

urmari accidente semn circulatie treboniu laurean trecere pietoni (6)

Pe strada Henri Coandă, la intrarea în cartierul Vasile Aaron, dintr-un indicator rutier a mai rămas doar țeava de susținere, și aceasta aproape lipită de pământ. Situația trenează aici de mai bine de șase luni de zile.

indicator

O situație similară a existat anul trecut pe Calea Șurii Mici, unde un TIR a ieșit de pe carosabil și a distrus un indicator ce semnaliza că urmează o curbă periculoasă. Șoferii care trec prin zonă n-au văzut indicatorul pus la loc mai bine de patru luni.

situatii periculoase accident-tir-drumul-hotilor

În majoritatea cazurilor exemplificate mai sus administratorul drumului este primăria municipiului Sibiu. Reprezentanții instituției spun că se fac eforturi și de cele mai multe sunt reparate stricăciunile și abia apoi se recuperează prejudiciul.

”În cazul în care mobilierul urban este avariat în urma unor accidente rutiere, costul reparațiilor este suportat de șoferul vinovat, prin asigurarea obligatorie de răspundere civilă auto. După încheierea cercetărilor de către instituțiile abilitate, Primăria Sibiu solicită contravaloarea reparațiilor din partea celui vinovat de accident. Dar demersurile de obținere a banilor sunt foarte lungi. Din acest motiv și pentru a nu lăsa respectivul mobilier în stare de avarie pentru mult timp, Primăria Sibiu execută lucrările și apoi recuperează prejudiciul”, a declarat Mirela Gligore, purtătorul de cuvânt al primăriei Sibiu.
urmari accidente semn circulatie pod cibin (5)

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

10 comentarii

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Olingpia Gafosdea

Acum 6 ani

...uai nezdraviniluor, pa' nu v-am zas uai ca pintru vuoi is mai buni "masinile clasace" cu tarctiunie baliguoas'?..Is mai fancy, va criesti nuotorietatia si vi-tz hi piersieputz ezact asa cum suntietz uai, mai snuobi!...
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Bubu

Acum 6 ani

Pentru ca toti dibitocii sunt adunati in orasul asta! Eu mai multa prostie si nesimtire ca in orasul asta nu am vazut! Omeni de aici nu respecta nimic, se urasc iei pe iei, nu saluta, conduc ca bezmeticii nnetinand cont de de bezi de semnalizare etc. etc. etc. Oribil oras, mizerabil...si...pute de prostie omeneasca! Pacat!
Raspunde

un sibian - cel original

Acum 6 ani

de vina e doar "mentalitatea de marginime"! Don't worry ne schimbam incet, incet asa ca ardelenii :) si fortati de aceasta dezvoltare accelerata care aduce cu ea si mentalitati difetite . Acu legat de articol pot spune doar ca e o nesimtire grasa! Dupa ce ca noi ne platim taxele credeti ca acceptam miezriile autoritatilor locale!!! Asa cum pe voi nu va intereseaza cum ne platim noi taxele as avrem si noi sa va faceti treaba si sa puneti cetateanul si siguranta lui pe primul loc! Asa ca rezolvati-va problemele biroctratice cum vreti voi, dar cu transparenta maxima (deoarece sunt banii nostri) si reparati naibii o data stricaciunile! Banii ii incasati de la asigurari!
Raspunde

Ridichie Iglesias

Acum 6 ani

E meritul echipei de specialisti de renume mondial din primaria orasului.Si mai mare e meritul celei care conduce aceasta echipa.Administratia sibiana o echipa de nota 10 cu plus.
Raspunde

e-manuela

Acum 6 ani

Buna! Nenea, parerea mea e ca autoritatile au gresit. Inainte de toate, trebuiau "antrenate" fondurile necesare studiilor de fezabilitate si dimensionarea corespunzatoare a strungilor...
Raspunde

Cititescu

Acum 6 ani

Pentru BUBU - Din care margine de sat a aparut un om atat de bine "educat" si cizelat ca dumneata ? Poate ne spui cum arata minunata dumnitale localitate de bastina, casa parinteasca, rudele dumnitale, cata scoala ai reusit sa faci, ca sa putem aprecia si mai corect nivelul dumnitale de elevare de la care iti permiti sa faci comentarii despre Sibiu si sibieni.
Raspunde

woomi

Acum 6 ani

Pai sigur ca e varza Sibiul daca madam Fodor a decis sa inchida DPC - ul, numai la prostii aia le dadea imediat ordin sa repare repede totul. Dar acum ca sa isi acopere rahaturile il inchide. Bine ca nu l-a inchis cat timp era odorul ei angajat acolo, oo si nepotul , si multe alte pile de ale ei personal. Dupa ce ia tinut pe aia acolo ani buni sa ia bani degeaba acum il inchide si de nu mai are cine repara nici stricaciunile orasului. Alooooooo FODOR., ce mai faci madame???
Raspunde

Popa

Acum 6 ani

Pe autostrada e la fel ! Pun o banda rosu cu alb si Doamne Ajuta !!! In UE , in 24 ore , este totul reparat,vopsit ! In RO vezi doar masini de paza pe autostrada ...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus