Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
12°C

Ambasadorul SUA vine să viziteze un sat izolat din județul Sibiu

Ambasadorul SUA vine să viziteze un sat izolat din județul Sibiu

Ambasadorul Statelor Unite ale Americii la București, Hans Klemm, va efectua o vizită în județul Sibiu la inițiativă Bisericii Evanghelice C. A. din România.

Ambasada SUA sprijină financiar, în fiacre an, mai multe proiecte culturale și de patrimoniu, anul acesta o astfel de inițiativă fiind susținută în satul Movile, din comuna Iacobeni.

Conform reprezentanților Bisericii Evanghelice, ambasadorul Hans Klemm va sosi la Movile în data de 4 mai. Mai multe detalii despre vizită urmează a fi făcute publice în preajma evenimentului.

Conform site-ului de promovare turistică a județului Sibiu, Movile se mai numește și satul „celor o mie de dealuri”, în dialectul săsesc „Hundertbücheln”. Denumirea nu e una întâmplătoare; satul e situat într-un peisaj cu totul spectaculos, înconjurat de dealuri împădurite şi fâneţe invadate de flori şi plante variate, pârâuri şi izvoare limpezi.

biserica-din-movile

În secolul XV, biserica veche a fost întărită cu ziduri de apărare şi turnuri. Biserica reprezenta locul de adăpost pentru toţi locuitorii în timpul atacurilor, iar turnurile de apărare deveneau şi depozite pentru alimente - Turnul Slăninilor şi Turnul Prunelor.

Sursa foto

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

6 comentarii

Ana

Acum 6 ani

Cei de la Biserica Evanghelica pot sa mearga si in satul Veseud,comuna Slimnic sa vada acolo o biserica veche care sta sa cada.Apartine tot de dinsii,dar din pacate a fost lasata de izbeliste.Biserica are un clopot renumit care pe timpuri cind era tras alunga norii dupa cum spun batrinii satului.Acum e in paragina.Pacat.
Raspunde

x

Acum 6 ani

Este in paragina pt ca nu mai exista comunitate evanghelica pt ca toti au plecat datorita bunastarii, a educatiei si a corectitudinii din aceasta tara. Iar popa ortodox crezi ca ar fi vrut s-o preia? Mai bun e titlul de ctitor. Cei de la Biserica Evanghelica le ar da pe nimic dar nu are cui.
Raspunde

Vasile de Vasile

Acum 6 ani

Hundertbücheln - o mie de dealuri?!? Ai nu zău!
Raspunde

Baronul

Acum 6 ani

DEX hundert - o suta ! :)
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus