Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
19°C

Epidemie de rujeolă în Sibiu. De la 37, la 170 de cazuri într-o săptămână

Epidemie de rujeolă în Sibiu. De la 37, la 170 de cazuri într-o săptămână

În județul Sibiu s-a produs în această săptămână cea mai mare creștere a cazurilor de rujeolă. Dacă săptămâna trecută erau 37, în această săptămână s-au înregistrat 170 de cazuri.

La nivel național s-au semnalat 703 cazuri de rujeolă în ultima săptămână. În total, de la debutul epidemiei și până astăzi s-au înregistrat 4.793 de cazuri şi 21 de decese, potrivit Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile, citat de News.ro. Creşterea numărului de cazuri este consecinţa nevaccinării, a explicat, pentru News.ro, Alexandru Rafila, consilier personal al ministrului Sănătăţii, preşedintele Societăţii Române de Microbiologie.

Numărul total de cazuri confirmate cu rujeolă în România până la data de 14 aprilie este 4.793, în 38 de judeţe, potrivit Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT).

Ca urmare a epidemiei s-au înregistrat 21 de decese (cinci în judeţul Arad, cinci în judeţul Timiş, cinci în judeţul Dolj, trei în judeţul Caraş-Severin, unul în judeţul Călăraşi, unul în judeţul Satu Mare şi unul în Bucureşti), toate victimele nefiind vaccinate.

Din totalul celor 4.793 de cazuri, 4.608 sunt la persoane total nevaccinate, iar, din cei 4.608, 3.802 sunt copii.

”Este pe terminate vaccinul”

Reprezentanții Direcției de Sănătate Publice Sibiu spuneau la începutul lunii aprilie că mai sunt disponibile 39 de doze de vaccin ROR, însă nu este o situație îngrijorătoare. „Și la noi este pe terminate vaccinul pentru că s-au făcut foarte multe recuperări cu ocazia focarului familial și s-a încercat vaccinarea a cât mai multe persoane. Cu toate acestea, situația nu este îngrijorătoare, fiind suficiente. Sperăm să vină în curând noul stoc de vaccin”, spune Krisztina Gaal, purtătorul de cuvânt al DSP Sibiu.

În nenumărate rânduri, specialiștii Direcției de Sănătate Publică au insistat asupra importanței vaccinării împotriva pojarului, aceasta fiind singura modalitate de prevenire a bolii. Odată ce rujeola s-a declanșat, pot fi tratate numai simptomele acesteia. Două doze de vaccin rujeolic protejează copilul aproape 100% împotriva bolii și complicațiilor potențial severe ale acesteia sau care pot duce la deces. Prima doză de vaccin ROR se administrează atunci când copilul împlinește un an, iar a doua la vârsta de 5 ani, protejându-l nu doar de rujeolă, ci și de oreion și rubeolă.

 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

14 comentarii

LaFlemme

Acum 6 ani

S-a schimbat schema de vaccinare. Acum primul Ror trebuie administrat la 9 luni.
Raspunde

A

Acum 6 ani

Am un copil de un an si trei luni caruia in timpul guvernarii tehnocrate i s-au administrat trei vaccinuri din patru cu intarziere de luni de zile din cauza lipsei de vaccin. Pot fi si intarzierile astea cauze. Doamne fereste!
Raspunde

Ana

Acum 6 ani

O boala a copilariei, fireasca, blanda si cu intarirea sistemului imunitar. Nu inteleg de ce se vorbeste in termeni atat de gravi, "epidemie", cauza de deces.. Clar e menit sa ne sperie si sa induca ideea de teroare si spaima, pe baza fricii companiile farmaceutice construiesc imperii. In realitate castele de nisip, ce vor disparea la fel cum s-au format. Dar pt oameni pe termen lung inseamana multe boli si durere. Daca cautati situatiile in care au murit copilasi de rujeola o sa constatati ca nici macar unul nu a fost datorat rujeolei, rubeolei, ci copilasii au o serie de boli asociate, malformatii, prematuri, ori tare impresia ca rujeola este o alta "balena albastra". Cand nu poti gestiona o situatie, tonele de antibiotice administrate celor mici nu in toate cazurile sunt suportate de organismele fragile, si in spitatele de la noi sa zici multumeac cand iesi viu, astfel ca se gasesc explicatii pt toate nebuniile. Tata s-a internat cu Avc ca sa moara de septicemie. Neoficial stim ca de la sonda, o doctorita tanara a avut bunavointa sa ne aline putin suferinta si sa stim cauza atat de inexplicabila. In actele medicale se spune cu totul altceva, diabet, infarct.......... Pacat ca nu era vreo "balena" ca gaseau tap ispasitor si gata. Dumnezeu sa il odihneasca. Ca exista posibilitatea de deces in cazul rujeolei.. E net mai mica decat a unor complicatii post-vaccinare si despre asta se vorbeste extrem de putin. Ce nu au in vedere mai marii, care vor sa te oblige sa-i introduci celui mai drag de pe pamanul asta atatea chimicale, e ca parintii vorbesc si nu putine sunt cazurile cand in urma vaccinarii incep o serie de manifestari deosebite, vezi schimbare in rau si semnele autismului. Nu ai cum sa legi una de alta, medicii nu sprijina asa ceva, nu e in avantajul lor, dar s-au inmultit cazurile, copii sunt tot mai bombardati cu fel si fel de seruri minune, vitamine, fier (atentie mare intre legatura cancer - fier - zahar) antitermice (corpul lupta cu o infectie, febra e primul semn ca sistemul imunitar isi face treaba, incepe usor vindecarea si tu dai brusc sa scada febra). Nu avem idee cat de mult rau fac toate aceste metode brutale de "insanatosire". Trebuie sa cautam sa ne vindecam, nu tratam, pt ca doar carpim pt scurt timp. Si nu inteleg de ce niciun medic pediatru, mari sustinatori ai vaccinarii, nu vrea sa semneze Asumarea raspunderii in cazul vaccinarii, va invit sa cautati documentul, daca este ferm convins ca e sigur si super util. Ei vin cu explicatii ca se poate muri... Poti muri si de la o intepatura de albina, sunt satula de probabilitati de genu, sau cu focarele menite strict sa induca lumea in panica si revolta vacinati-nevaccinati.
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Radu, alt medic

Acum 6 ani

Ce bine ar fi ca fiecare să ne pronuntam doar acolo unde ne pricepem... Si ce bine ar fi ca în locul luptei contra "gigantilor farmaceutici" să luptăm pt viata copiilor noștri.
Raspunde

Constantin

Acum 6 ani

Prin ce cátun si ìn ce secol ai descoperit tu faptul cá rujeola ar fi o boalä " fireasca, blanda si cu intarirea sistemului imunitar " fä ciudato ? Pentru cultura ta "epidemie" nu se spune unei aglomeratii de oameni beti dupä un concert , ci unei situatii deosebit de periculoase de boalä CONTAGIOASÄ - cautä definitia pe internet . Septicemia a fost provocatä de diabet sau de infarct ? ( asta e o întrebare retoricä - doar ca sä vezi ce absurditäti esti capabilä sa debitezi ) "...parintii vorbesc si nu putine sunt cazurile cand in urma vaccinarii incep o serie de manifestari deosebite, vezi schimbare in rau si semnele autismului " Ai cumva idee ce înseamnä autismul ? Sä relationezi autismul cu o vaccinare este unul din lucrurile cele mai absurde ce am citit vreodatä ( eu am prieteni autisti si te pot asigura cä nu este o boalä - cu atît mai putin contagioasä ! ) Autistii au un IQ mult peste 120 (nu-ti fä griji , în cazul täu semnele sunt clare cä nu esti "infectatä" de autism ) Un sfat : mai citeste si "rumegä" informatia înainte de a scrie aberatii d'astea , vorba aia " dacä täceai , filozof rämîneai "
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

azr - 1918 - medic

Acum 6 ani

Ana ,desigur eşti bineintenţionată ,dar neinformată .Nu dezinforma ! În termeni religioşi se spune că sminteşti .
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

doctoru

Acum 6 ani

rujeola se poate trata natural nu trebuie vaccin. oare animalele in natura de ce nu se vaccineaza singure? oare ele de ce nu iau antibiotice de ce nu au spitale si farmacii si boli nenumarate ca omu?
Raspunde

azr - 1918 - medic

Acum 6 ani

de fapt vraci .
Raspunde

Doctor in ignoranta?

Acum 6 ani

De medicina veterinara si campanie de vaccinari la animale, ai auzit?
Raspunde

mihai

Acum 6 ani

Ar fi frumos sa spuna "170 de cazuri" din care X vaccinati... Asa, ca sa fie stirea completa. Oricum faci boala si daca esti vaccinat. Asa cum am facut-o si eu vaccinat fiind si odata cu mine cei 27 de colegi de clasa. Nimeni nu a avut nici o problema oricum.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus