Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
17°C

Olguța Vasilescu: Legea salarizării se va aplica de la 1 iulie. ”N-am niciun stres că ea nu va trece destul de repede în Parlament”

Olguța Vasilescu: Legea salarizării se va aplica de la 1 iulie. ”N-am niciun stres că ea nu va trece destul de repede în Parlament”

Ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu, a declarat miercuri că proiectul de lege privind salarizarea unitară este în linie dreaptă iar legea se va aplica obligatoriu de la 1 iulie. "Legea este în linie dreaptă, iar orizontul de timp este, cum scrie în programul de guvernare, că de la data de 1 iulie ea să se aplice. Se va aplica obligatoriu de la data de 1 iulie. Legea este bună, vor mai fi făcute probabil suficiente amendamente în Parlament și suntem deschiși. Am apucat să mă uit pe amendamentele care au sosit până acum pe adresa pe care am dat-o, a Ministerului Muncii, în majoritatea dintre cazuri nu s-a citit legea pentru că altfel nu aveau cum să facă asemenea greșeli sau să pună astfel de întrebări. Pur și simplu, ei își includ vechimea în salariul de bază, cum era până acum, dar această lege are vechimea în afara salariului de bază, după care se adună și la ele se aplică sporurile", a spus ministrul la Palatul Parlamentului, citată de Agerpres.

Ea a adăugat că urmează să studieze toate amendamentele care au venit pentru acest proiect și să mai aibă întâlniri cu câțiva dintre liderii de sindicat.  "O să depunem legea în Parlament cât mai repede. Eu nu am niciun stres că ea nu va trece destul de repede în Parlament, tocmai din cauza aceasta am luat și amendamentele care mai sunt depuse de parlamentari să vedem ce mai putem modifica noi direct, ca atunci când o depunem să nu mai fie nevoie să stăm foarte mult în dezbaterea parlamentară", a menționat Vasilescu.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

1 comentarii

Baba

Acum 6 ani

Je suis stresse.Je ne suis pas bugetaire et je ne sais pas cum puii mei sa-i tin cu salarii majorate pe toti parazitii.Je ma refer la functionaires et la pochi,exclus sistemul sanitar ou l'education.V-as recomanda frau Olga sa va mai ginditi mais je stiu que pour asta e nevoie de minim doix neuroni avec vechime in travaill,unul singur,trez odihnit,nefiind suficient.Je ne stiu pas cam cit pot sa mai suporte votre pole dans mon cour et est posible sa ma angajez la Etat,daca-i mai rentable.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus