Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
20°C

Contract de cinci milioane de euro: Primăria licitează întreținerea tuturor străzilor din Sibiu pe trei ani

Contract de cinci milioane de euro: Primăria licitează întreținerea tuturor străzilor din Sibiu pe trei ani

După trei ani în care administrația sibiană a încheiat contracte anuale pentru întreținerea și repararea străzilor din oraș, Primăria a decis să lanseze o procedură de achiziție publică pentru încredințarea reparațiilor și întreținerii străzilor pe o perioadă de trei ani.

Nu mai puțin de 21,9 milioane de lei este valoarea estimată a contractului-cadru de întreținere a străzilor în Sibiu în următorii trei ani. Atribuirea acestui contract face obiectul unei proceduri de achiziție publică al cărei termen final de depunere a ofertelor a fost stabilit pentru ziua de 8 mai 2017. Obiectul contractului-cadru este cel de întreținere și reparații a suprafețelor carosabile, trotuarelor, pistelor de biciclete, aleilor, parcărilor, acostamentelor, zonelor pietonale, alveolelor, dar și a străzilor de pământ din municipiul Sibiu. În documentația de atribuire a contractului nu sunt specificate zonele de intervenție. „Cunoscând și faptul că administratorul străzilor nu poate prevedea incidența deteriorărilor nici ca locație, nici ca dimensiuni, sunt enumerate categorii de lucrări necesare pentru remedierea deteriorărilor cunoscute din anii anteriori, însoțite de cantități estimate pentru fiecare din aceste categorii. Pe măsura apariției deteriorărilor și inventarierii acestora, administratorul străzilor va emite comenzi de lucru, în care va preciza locațiile și intervențiile de executat“, se arată în documentația de atribuire a contractului-cadru. Tot obiect al acestui contract vor fi și lucrările de refacere a bordurilor, dar și cele de aducere la cotă a capacelor de canal.

Termene

Respectivul caiet de sarcini enumeră modul în care administrația așteaptă să fie întreținute străzile și trotuarele din Sibiu, alături de străzile de pământ și celelalte căi de comunicație, precum și reparațiile necesare ca urmare a lucrărilor de intervenții la rețelele subterane de apă, canal, gaz sau telecomunicații. Totodată, sunt estimate și o serie de limite între administrația locală apreciază că vor fi necesare lucrări. Spre exemplu, în următorii trei ani, cantitatea de gropi izolate în stratul de uzură al străzilor care vor trebui reparate este estimată între 2.500 și 10.000 de mp. Cu precizarea că aceste cantități vor putea fi ajustate pe parcursul derulării contractului. Caietul de sarcini prevede și anumite termene de realizare a lucrărilor: 24 de ore de la emitere comenzii în cazul reparațiilor cu caracter de urgență „pentru remedierea unor probleme singulare“ sau cinci zile de la emiterea comenzii pentru remedierea unor defecte izolate, de cel mult 100 de mp, ale carosabilului. „Termenul de execuție va fi stabilit proporțional cu suprafața afectată“, se mai arată în caietul de sarcini. Garanția solicitată pentru lucrările izolate/urgente este de șase luni de la data recepției, la fel ca și pentru cele de întreținere a străzilor de pământ. În cazul lucrărilor de amploare, garanția solicitată este de 24 de luni de la data recepției.

Minim cinci echipe de lucru

Firmelor interesate de acest contract li se atrage atenția că, în anumite cazuri, lucrările de reparații vor trebui executate noaptea sau în zilele de sâmbătă și duminică, pentru a nu genera perturbări importante alte traficului. Criteriul de atribuire al contractului este prețul cel mai scăzut, dar printre condițiile pe care firmele trebuie să le îndeplinească se numără și cea referitoare la posibilitatea de organizare în cinci formații de lucru, simultan: două pentru refacerea trotuarelor, două pentru reparații izolate și una pentru așternerea mecanizată a covoarelor asfaltice.

Planuri îndrăznețe: de șase ori mai multe realizări

Suma alocată de Primăria Sibiu contractului-cadru de întreținere a străzilor – 21,9 milioane de lei, fără TVA – este una destul de îndrăzneață având în vedere lucrările executate până în prezent, de la încheierea, în 2014, a contractului cu SC DPC SA (firma care a avut contractul de întreținere și reparare a străzilor din oral din 1999). Spre exemplu, în cursul anului trecut, Primăria Sibiu a executat prin intermediul Comtram SA (firma angajată pe o perioadă de un an) lucrări de întreținere și reparații în valoare de 2,6 milioane de lei, după cum anunța administrația locală într-un comunicat de presă. Iar valoarea contractului de întreținere a străzilor de pământ încheiat anul trecut a avut o valoare totală de 723.000 de lei.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

12 comentarii

Ema

Acum 6 ani

Daca vor reface asfaltul ca pe trotuarele de pe Milea atunci mai bine sa arunce banii . Cat de incapabil sa fii sau sa te doare in ... de banii oamenilor. Strada pricipala a Sibiului arata de parca a fost asfaltata de oameni cu IQ sub 75 . Praf de ea administratie nu exista o zona reasflatata sa arate bine . Fereasca Dumnezeu sa va repare doctorii precum faceti voi lucrarile. Bataie de joc de bani ,toate bordurile si piscoturile ori sunt piscate sau sparte dar nu sunt inlocuite. Mergeti pe aleea Turnu Rosu sa vedeti ce ``fain `` lucra Geiger. Pun borduri sparte ,ciobite ,dar receptia lucrarii se face oricum ca doar nu sunt banii lor. Si inca ceva ,cand naiba scapam de praf .Maturati odata strazile ca doar e Aprilie. Va doresc spor la furat .
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Viorel M

Acum 6 ani

Normal că bordurile sunt pișcate și sparte dar nu cred că este neapărat vina celor de la geiger.. Cocalarii din Hipodrom se urcă cu mașinile pe toate bordurile montate cu o zi înainte.La mine în fața blocului un jmecher cu BMW ursuleț cu numere de bulgaria a rămas înțepenit și a raschetat 5 m de bordură pentru că trebuia să parcheze în fata blocului. Lasă, fi și tu fericit, au făcut parcul ăla frumos unde se adună mâncătorii de semințe! Suntem o nație de căcat care își merită conducătorii!
Raspunde

Radu Gyr

Acum 6 ani

Străzile nu trebuie măturate, ci mai degrabă spălate cu șampon, ca să dispară urmele de urină, vomă, gumă de mestecat, înghețată etc. Praful și gunoaiele se îndepărtează cu mașini speciale. Nu au ce căuta măturile într-o Capitală Culturală. Dimineața, când oamenii merg la serviciu cu autobuzul, te trezești că ești împroșcat cu praf de măturători.
Raspunde

Thom

Acum 6 ani

Ehee, sa vezi ce fain au lucrat pe Soseaua Alba Iulia, trotuarul vis a vis de MOL (trotuar intre V.Carlova si Parc Petofi Sandor-Scari Sanitar). Cablurile inca troneaza pe sus, asfaltul pe fostul sant e pus (cam cu 3-5 cm mai sus fata de vechiul nivel), la intersectie cu Carlova au ASFALTAT BORDURA, in timp ce piatra de bordura sta pe un gard :) Tot in zona e un semn de Ocoliti, uitat acolo de prin Noiembrie. Aproape de parc, cam unde e trecerea pietoni, nu e asfaltat nimic, au lasat gaura asa. Intersectie Strandului - Gorjului - Velceanu (Posta 9, Strand) e un sant pavat pe ploaie in Noiembrie parca, sau Decembrie...acum 1/3 din asfalt e dus, toate masinile incetinesc, plin de pietris. PS santul e pe diagonala intersectiei :) :)
Raspunde

Baba

Acum 6 ani

Dati-le proba practica: Refacere competenta a traversarilor de pe Milea.Nu exagerez cerind montare de capace de camin la cota ca asta-i de NASA!
Raspunde

Ella Manu

Acum 6 ani

Talu' mana! Nenea, n-ar fi fost mai indicata stabilirea numarului maxim de echipe, c-o sa ne trezim peste noapte "straini" in propria noastra tara, si n-o sa stim de unde?...
Raspunde

Bataie de joc

Acum 6 ani

Dacă firma care se ocupă acum de asfaltare câștigă atunci ne așteaptă 3 ani de dezastru. Peste tot unde au asfaltat astia s-a lasat asfaltul sau gropile s-au mărit. Maramureșului îi plina de damburi dupa ce s-au chinuit 3 zile sa astupe o groapă. Moldovei si Ștrandului la fel. Bătaie de joc. Nu știu ce materiale folosesc pentru plombare dar se mănâncă intr-o săptămâna si nici măcar nu ii iarnă.
Raspunde

Radu

Acum 6 ani

Daca va castiga tot comtram va fi belea!!
Raspunde

twikki

Acum 6 ani

eu nu stiu ce algoritm folosesc la astuparea gropilor dar eu n am vazut o plomba facuta la cota. ori e 5 cm peste nivel ori e sant. dezastru. mai ales traversarile ramase de la coborare cabluri in subteran (desi eu vad inca atarnand in zonele respective) si gaurile dreptunghiulare de la gaz. DEZASTRU. ma uitam ieri pe DN 14 spre medias ce fain au asfaltat strabag . totul e la cota exact ca plombele de pe autostrazi. in oras dezastru!
Raspunde

alt sibian

Acum 6 ani

Dar unde a disparut Gospodarirea Comunala?oare primaria nu putea angaja oameni care sa intretina?Nu putea cumpara utilaje moderne?Este mai usor sa faci licitatii pe banii nostri, sa castige vreo firma din Bacau, sa infiintezi vreo cateva posturi de directori pilosi care asa supravegheze maturatorii etc.Pana cand ii mai suportam pe incompetentii astia.Jumatate din personalul din institutiile statului, ar trebui trimisi la maturat straziile.Sa nu mai zic de hotii dovediti, sau cei condamnati cu suspendare si trimisi la munca in folosul comunitatii.Ar fi interesant sa vedem personalitati precum Carabulea, Cindrea Ariton etc maturand in Piata Mare,dupa un concert.....Am si plati pentru asta....
Raspunde

bogo

Acum 6 ani

Aceiasi asfaltatori...de cacao, aceiasi contractori de...marmelada! Incet, incet dispare "vraja" lasata de "capitala culturala" si ramane praful si pulberea. Sibiul a pierdut pariul cu Brasovul. Urmeaza sa-l piarda cu Alba, Tg.Mures-ul si alte orase care cat de cat mai au o minima atentie si bun simt fata de cetatenii sai. Primarul et.co sunt total depasiti de aceste "uriase" provocari: curatenia si infrastructura.
Raspunde

bogo

Acum 6 ani

Cum naiba sa asfaltezi un trotuar, mai exact sa-l carpesti si sa lasi acolo suplusul de material nematurat iar surplusul rezultat in urma sapaturilor sa-l lasi i pe spatiul verde sau aruncat prin tufe.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus