X
blocuri noi cartier alma strada frunzei asfalt parcari (Copy)

⁠⁠⁠Măsura ”TVA zero pentru locuințe”, dată dispărută. Tăriceanu: mă interesez

După ce președintele interimar al PNL, Raluca Turcan, a semnalat că Guvernul PSD nu s-a ținut de câvânt atunci când a promis că de la 1 martie va intra în vigoarea reducerea TVA-ului la zero pentru achiziționarea de locuințe. ”Nici până astăzi nu a fost pusă în dezbaterea Senatului, nici măcar în comisiile de specialitate, pentru că stă în sertarul bine ferecat al conducerii Senatului. (…) Mă aștept ca în aceeași manieră să-și respecte PSD-ALDE promisiunea și cu Legea salarizării unitare, unde se află acum între ciocan și nicovală. Au promis sume fabuloase bugetarilor, dar s-au angajat și că mențin stabilitatea economică a României. Așadar, o vor trece sub tăcere, o vor ascunde prin sertarele Parlamentului, numai și numai pentru a nu recunoaște că au mințit”, a declarat Raluca Turcan.

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat joi că nu ştie în ce stadiu se află inițiativa legislativă semnată de Liviu Dragnea, prin care se doreşte eliminarea TVA-ului la vânzarea de locuințe noi către persoane fizice, proiectul fiind depus în luna februarie la Parlament, dar fără să fie trimis de Biroul Permanent către comisii pentru dezbatere. ”Nu știu să vă spun care este situația cu proiectul de lege în comisie, dar vă pot promite că mă interesez şi vă pot da un răspuns documentat”, a declarat Tăriceanu, întrebat de ce inițiativa legislativă privind eliminarea TVA la vânzarea de locuințe noi către persoane fizice nu a intrat în dezbatere legislativă.

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, a depus, pe 22 februarie, la Senat, un proiect de lege care prevede aplicarea cotei zero de TVA pentru vânzarea de locuinţe pentru persoanele fizice, această valoare urmând a fi aplicată şi serviciilor de difuzare de publicitate prin mass-media şi a unor servicii din domeniul agriculturii. Prin acelaşi proiect, Dragnea propune şi majorarea până la 300.000 lei a plafonului de scutire de la plata TVA, ca măsură de susţinere a micilor întreprinderi.

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

3 opinii

 1. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  X

  Te mai miri…tara de idioți! Dacă vin ninsorile si frigul poate ies #rezista la plimbare prin piața mare-mihai viteazu. Am fost de vreo 3 ori si eu si am constatat cu stupoare ca multi nu fuseseră la vot! Atunci mi am dat seama ca tara asta nu v a mai avea scăpare

 2. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 3. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Baba

  Vrea sa-si cumpere Turcan un cuibusor de nebunii si vrea scutire?E revoltata ca s-au promis mariri indecente de salarii bugetarilor dar surpriza:si ea si barbatu-s bugetari.Si nu de ieri!Da’ cu bugetul alocat Corporatiei BOR a fost de acord?Sumele forfetare pe care le incaseaza ca parlamentar pentru birou nu-s nesimtite?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
 • Politica
 • Contact