X
paltinis iarna (4) (Copy)

Amendă dacă vă prinde iarna pe drum. Între 1.125 şi 2.500 de lei

Nu există o perioadă specifică în care mașinile trebuie echipate cu anvelope de iarnă, anunță Inspectoratul Județean de Poliție Sibiu. Șoferii care nu-şi echipează mașinile cu anvelope de iarnă riscă așadar amenzi cuprinse între 1.125 şi 2.500 de lei. În plus, se vor reține certificatele de înmatriculare ale autovehiculelor.

Conform Codului Rutier, şoferii sunt obligați să aibă mașinile echipate cu anvelope de iarnă de fiecare dată când conduc pe drumurile publice acoperite cu zăpadă, gheață sau polei. ”Nu există o perioadă anume când mașinile trebuie echipate cu anvelope de iarnă. Acestea se impun atunci când carosabilul este acoperit cu zăpadă, gheață sau polei, indiferent de perioada anului”, susține Luciana Lazăr, purtător de cuvânt al IPJ Sibiu.

Pasibili de amendă au fost turiștii pe care zăpada i-a prin aseară în Păltiniș. Societeatea de drumuri şi poduri a Consiliului Judeţean Sibiu a acţionat miercuri seară, în jurul orei 22, cu trei utilaje cu sărăriţă şi lamă, precum şi cu un tractor în zona Jina şi în zona Păltiniş.

În cursul acestei dimineţi, SC Drumuri şi Poduri SA a intervenit din nou pe drumul judeţean DJ 106 A Sibiu-Păltiniş, drumul fiind practicabil.

Foto: Arhivă

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

O opinie

  1. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
  • Sibiu
  • Contact