X
ayan si mama

Mama care nu iese niciodată din casă, pentru că trebuie să aibă grijă de Ayan

Ayan Auner este deja un copil destul de cunoscut printre mămicile din Sibiu. Zeci de mame au sărit în ajutorul lui, când au aflat că micuțul, pe atunci în vârstă de doar șapte luni, suferă de o boală rară. Pe fondul acestei boli, a mai contractat și bacterii din spital.

Boala lui Ayan a fost descoperită destul de târziu și doar pentru că mama lui, asistentă la Ambulanță în Sibiu, și-a dat seama că ceva nu este în regulă cu bebelușul care părea normal. Totuși, nu își mișca membrele la fel ca ceilalți copii de vârsta lui. A auzit des explicații, chiar de la medici, care sunau așa: “poate e doar mai leneș”. Dar Andreea Auner nu s-a mulțumit cu explicații bătrânești. Și a descoperit că Ayan are amiotrofie spinală.

ayan
De atunci, micuțul s-a plimbat prin mai multe spitale. A contractat bacterii intra-spitalicești, cu atât mai periculoase pe fondul bolii sale. Starea sa s-a îmbunătățit, totuși, iar la mijlocul lunii ianuarie, a fost externat. Nu poate ieși nicio clipă din casă, iar mama sa nu poate merge niciunde fără el. “Se simte vizibil mai bine acasă, dar e traumatizat oricum. Îi e frică de toată lumea. Nu pot pleca de lângă el, pentru că plânge imediat. Din cauza plânsului, se încarcă pulmonar și trebuie aspirat. De când ne-am întors acasă, eu nu am ieșit nici cinci minute din casă”, spune Andreea Auner. Mama lui Ayan nu se plânge, însă. “Până acum aveam grijă de pacienți. Acum am grijă de copilul meu, 24 de ore din 24”, spune sibianca.

Ayan împlinește astăzi un an. „La mulți ani!“ și din partea redacției Turnul Sfatului, voinicule! Îți ținem pumnii strânși, pentru că te așteaptă o călătorie care îți poate salva viața.

Mamele din Sibiu s-au mobilizat

Foarte multe mame din Sibiu care au aflat de povestea lui Ayan s-au mobilizat și au format un grup pe Facebook. Acolo au scos la licitație diverse produse, de la rochii de mireasă, la biberoane, de la scaune de mașină pentru copii, la trotinete. Banii pentru toate obiectele se virează direct în contul mamei lui Ayan.
Familia băiețelului a reușit astfel să strângă suma necesară ca să poată pleca în Franța, la spitalul de stat din Paris. Medicii de acolo au în teste un tratament experimental pentru boala rară de care suferă micuțul. “Suntem dispuși să încercăm acest tratament, care nu există altundeva în Europa. În Statele Unite, însă, este aprobat”, explică Andreea Auner.
Tratamentul presupune patru injecții în coloană, în primele două luni de tratament. Injecțiile se reiau, apoi, o dată la patru luni. Ayan va pleca în Franța în următoarele zile.

Cont pentru donații:
RO70RNCB 0233114475770001, BCR sucursala Sibiu, pe numele Suciu Auner Andreea

Citește și

Medici neputincioşi pentru un copil de 7 luni, infectat cu bacterii luate din spitale

 

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

2 opinii

  1. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

    • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
  • Sibiu
  • Contact