Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
15°C

Proiectele maratonului. (8) Locuri de popas pentru bicicliști

Proiectele maratonului. (8) Locuri de popas pentru bicicliști

Drumul care leagă Sibiul de Poplaca este parcurs zilnic cu bicicleta atât de copii, cât și de adulți. Dar, când vor să facă un popas apar problemele deoarece nu au nici un loc special amenajat pentru asta. Din acest motiv, Asociația de Prietenie „Ille et Vilaine” Sibiu s-a înscris la maraton cu un proiect prin care își dorește să amenajeze două locații de belvedere pe traseul de biciclete Sibiu-Poplaca.

Dacă prima locație va fi la aproximativ 5 kilometri de Sibiu și va oferi o belvedere de excepție asupra localității Poplaca, a doua va fi în mijlocul comunei. Acolo, vor fi indicate obiectivele turistice importante, precum și traseele pentru biciclete. Prin acest proiect, membrii asociației își doresc să încurajeze mersul pe bicicletă și totodată să scoată în evidență atracțiile turistice ale localității Poplaca.

„Drumul Județean DJ 107 D-Sibiu-Poplaca, zilnic este parcurs de o mulțime de bicicliști cu echipamente multicolore, de la adulți, la copii. Prin proiect, se are în vedere nu numai petrecerea timpului liber cât mai confortabil de către bikeri ci și promovarea obiectivelor de interes turistic și culinar ale comunității Poplaca”, spune Valentin Tudorache.

bicicleta biciclisti

Din fondurile strânse la maraton, se vor construi două locații de „belvedere”. Acestea vor fi dotate cu „o masă, băncuțe, panou informativ, coș de gunoi, de unde pe lângă odihna biciclistului, acesta se va desfăta cu un peisaj mirific ce poate fi imortalizat, pentru aducerea aminte de frumoasa plimbare ciclistică. Aceste locații vor fi acoperite, biciclistul având posibilitatea de a se adăposti pe vreme rea”, mai spune Valentin.

Din urma acestui proiect au de câștigat atât bicicliștii, cât și locuitorii din comuna Poplaca, care vor primi cu brațele deschise turiștii.

„Esența acestui proiect este implicarea de strângere de fonduri de către comunitatea Poplaca, prin participare la Maraton, sau găsirea de susținători, de la micile afaceri de pe teritoriu Poplăcii și nu numai, dar mai ales participarea la acțiuni de voluntariat ce vor fi în proiect. Sperăm că astfel locuitorii comunității să conștientizeze că promovarea localității lor implică participare și muncă”, adaugă el.

Alături de acest proiect, mai sunt înscrise alte 20. Maratonul Internațional Sibiu va avea loc pe 27 mai, iar susținerile vor putea fi înregistrate până pe 1 iulie, în timp ce alergătorii trebuie să se înscrie până în 8 mai. Cursa se întinde pe 42 de kilometri și pot participa atât copii, cât și adulți. Pentru înscrieri și detalii suplimentare, puteți accesa site-ul maratonului.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

2 comentarii

MONI

Acum 6 ani

Cum ar fi înaintea peisajului mirific şi a unui coş de gunoi pe care nu o să îl golească (probabil) nimeni, să avem o pistă de biciclete functională (şi corect realizată) până în Poplaca :) #PlandeUrbanism
Raspunde

Dorin

Acum 6 ani

buna initiativa. Multa bafta! pe viitor e nevoie si de pista de biciclete pe LANGA drum pentru ca e un traseu deosebit pentru intreaga familie.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus