X
bani (4)

Salariul mediu în Sibiu a depășit în 2016 suma de 2100 de lei. Suntem pe locul 5 în România

Bucureşti, Ilfov, Cluj, Timiş şi Sibiu sunt zonele în care angajaţii au obţinut anul trecut cele mai mari salarii nete, cu valori cuprinse între 2.138 de lei şi 2.857 de lei net pe lună, arată datele centralizate de Zf.ro pe baza datelor de la Institutul Naţional de Statistică.

Acestea sunt, de altfel, singurele judeţe în care salariul mediu a depăşit valoarea de 2.000 de lei net pe lună.

La polul opus se află judeţele Harghita, Teleorman, Suceava, Neamţ şi Vrancea, unde salariile medii ale angajaţilor variază între 1.483 de lei şi 1.544 de lei net pe lună, fiind cele mai mici din ţară.

„Judeţele cu cele mai mari salarii sunt cele în care s-au făcut foarte multe investiţii de către companiile multinaţionale, în care şomajul este aproape inexistent, iar tipurile de joburi sunt din domenii variate. În judeţele mai dezvoltate, unde salariile angajaţilor trec peste 2.000 de lei net pe lună, nu sunt investiţii doar în producţie, ci şi în servicii IT, financiare etc., spre deosebire de judeţele cu salarii mici, unde există în general investiţii foarte puţine, în general în producţie“, a spus Alina Popescu, talent information solution leader pentru România şi regiunea Balcani în cadrul companiei de HR Mercer, parte a grupului Marsh & McLennan Companies.

Citește mai multe pe Ziarul Financiar.

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

3 opinii

  1. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  2. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  3. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
  • Economie
  • Contact