X
ateliere astra

Ateliere noi de olărit, împletit și bucătărie la Muzeul în aer liber Astra

Copiii și adulții vor putea participa între 21 și 26 aprilie la câteva ateliere noi organizate la Muzeul în aer liber Astra. Olăritul, cusutul și împodobitul panglicii de catifea cu mărgele sunt numai câteva dintre activitățile propuse de reprezentanții muzeului.

În cadrul programului „Învățăm diversitatea”, Complexul Național Muzeal ASTRA organizează, în Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului, o serie de ateliere interactive pentru copii și adulți, după următorul program:

-21 aprilie, ateliere de împodobit panglici de catifea cu mărgele și realizare de păpuși din pănuși de porumb

-22 și 23 aprilie, ateliere de bucătărie tradițională lipovenească și săsească și confecționat măturici

-24-26 aprilie, ateliere de olărit și decorat ceramică, împletituri din paie, țesut preșuri (reciclare creativă), cusut-brodat, croitorie și grădinărit

ateliere astra (2)

Toate atelierele se derulează între orele 10:00-12:00 și 14:00-16:00 în monumentele care formează circuitul Calea Minorităților Etnice. Atelierele vor fi organizate în aer liber, iar în cazul în care starea vremii este nefavorabilă, acestea vor fi organizate în interiorului unor case tradiționale din muzeu, respectiv în Pavilionul Muzeal Multicultural.

Programul de valorificare educațională Învățăm diversitatea este parte a proiectului Patrimoniu deschis. Creșterea accesibilității publicului la valorile multietnice din patrimoniul Muzeului ASTRA.

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

O opinie

  1. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
  • Sibiu
  • Contact