X
biblioteca-astra

La Biblioteca Județeană Astra „pasiunea pentru carte se întâlnește cu pasiunea pentru nou”

În fiecare an, pe 23 aprilie se sărbătorește Ziua Internațională a cărții și a drepturilor de autor și totodată Ziua Bibliotecarului. Reprezentanții Bibliotecii Astra transmit felicitări tuturor celor care sărbătoresc această zi.

De-a lungul timpului, cartea a dobândit un caracter central în societatea modernă. Cartea se află la baza edificiului cunoașterii umane, fie că este imprimată sau în format digital. „Nimic fără cărți. Universul ar fi gol fără ele, toate reperele vieții cotidiene și spirituale ar dispărea. Citim peste tot, acasă, în mijloacele de transport, pe tabletă, calculator sau telefon. Uneori nici nu ne dăm seama cât de mult citim. Cartea-obiect e adoptată și integrată în lumea virtuală, intră în sfera posibilului, se metamorfozează și rezistă uitării. E o formă de memorie care menține echilibrul universului uman, îl dezvăluie, îl reformulează, îl reconstruiește până la infinit, prin intermediul autorului și al cititorului. Triada autor-text-cititor e nedespărțită, nu poate fi ruptă de niciun conflict, de nicio criză”, transmit reprezentanții Bibliotecii Astra.

Într-o bibliotecă, lucrurile se întâmplă în liniște, fiind locul în care pasiunea pentru carte se regăsește cu pasiunea pentru nou.

„O vom găsi mereu alături de bibliotecar, cel nedespărțit de ea, promotor al valorilor științei și culturii, moderând trecutul și viitorul, în spațiul uneori grandios, alteori modest al bibliotecii. Dacă n-ați mai fost de-o vreme la bibliotecă, vă invităm să mergeți. Pentru că aici pasiunea pentru carte se întâlnește cu pasiunea pentru nou. Nimic spectaculos, totul se face în liniște, tainic și discret, între tăcerea cărților și gesturile precise ale bibliotecarului, în folosul cunoașterii și al educației. Prin tot ceea ce fac, bibliotecarii celebrează în fiecare zi neprețuita carte. Să fim astăzi alături de ei”, mai spun reprezentanții Bibliotecii Astra.

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

2 opinii

 1. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Baba

  Daca n-au ca premii bete de selfie,nici dracu’ nu le calca pragul! ”Într-o bibliotecă, lucrurile se întâmplă în liniște…” Pai io de aia mi-am tras suboofer?Daca ma intereseaza ceva am Goagal,Wikipedia,Feisbuc si pe Capatos.Doar n-oi veni la voi sa-mi tiuie urechile,ca inca n-am murit!Triada?Ba,aia nu-s galbejitii aia pe care-i batea Vandam de le suna apa-n boxe?Serios acum:carti unguresti de 66 aveti?

 2. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  justitiarul

  Ce spuneti despre carte este adevarat,dar mandrele bibliotecare si destoinicii barbati care lucreaza acolo,asa cum ii descria celebra dna Vasilescu,lasa de dorit.Multe sunt pile, nu au nimic in comun cu creatiile literare,>exceptiile intaresc regula>sa nu mai vorbim de administratie,care intradevar in liniste isi fac micile afaceri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
 • Sibiu
 • Contact