X
salina (4)

O vizită la cea mai mare salină artificială din Sibiu te scapă de bolile respiratorii

Ocnașii din minele de sare ale Transilvaniei trăiau aproximativ 80 de ani în timp ce media de vârstă era 50 de ani. Acest lucru se datora beneficiilor pe care le avea aerul sărat asupra sănătății. Sibienii care pun preț pe sănătate au acum la îndemână, indiferent de anotimp, un loc care amintește de salinele naturale, unde își pot trata o serie întreagă de afecțiuni. Vorbim despre Salina Sibiu, situată pe strada Ștefan cel Mare, la numărul 199.

Genetic, ființa umană a fost programată să trăiască 140 de ani, dar poluarea și stilul de viaţă bazat pe produse create artificial, nenaturale, au înjumătățit această frumoasă vârstă. Medicamentele, pe lângă efectul terapeutic, pot cauza efecte secundare. În plus, tratamentul medicamentos nu repune în funcţiune mecanismul imunitar natural al corpului.

salina (3)

Totuşi, omul poate deveni mai sănătos şi poate adăuga ani buni la zestrea lui genetică. Soluţia se afla în laboratorul ascuns al naturii: sarea cristalină. Element indispensabil vieţii noastre fiziologice, sarea constituie și un medicament extraordinar, un remediu la care medicina tradiţională apelează cu încredere de sute de ani. Cel mai curat şi sănătos aer terestru este aerul salinelor, datorită proprietăţilor lui aseptice și bactericide. Prin inhalarea aerosolilor săraţi, se îmbunătăţeşte activitatea cailor respiratorii, începând cu cavitatea nazală şi terminând cu ultima alveolă pulmonară.

Acţiunea aerosolilor salini la nivelul căilor respiratorii

În compoziţia sării intră 37 de elemente chimice, o mulţime de substanţe minerale şi particule care participă la normalizarea celor mai importante procese fiziologice ale organismului la mineralizare şi hidratarea lui. Prin inhalarea aerosolilor salini, căile respiratorii sunt „curăţate” de focarele de infecţie (stafilo-streptococice), prezente atât la adulţi cât mai ales la copii, focare ce declanşează şi întreţin numeroase boli respiratorii (în majoritatea cazurilor recidivante, devenind cronice) şi prin a căror prezenţă, imunitatea organismului, scade treptat. Sarea, prin natura sa, este o substanţă bactericidă, care nu permite dezvoltarea culturilor microbiene, în multe cazuri comportându-se ca un dezinfectant.

salina (5)

„De zeci de ani, în salinele terapeutice naturale se tratează cu succes mii de pacienţi cu probleme respiratorii. Noi am făcut mai accesibil acest tratament, aducându-l la suprafaţă. Sibienii au acum la îndemână, indiferent de anotimp, un loc care aminteşte de salinele naturale, unde îşi pot trata o serie întreagă de afecţiuni: amigdalită cronică, astm bronşic, bronşite cronice, sinuzite, traheite, laringite, alergii, rinite, afecţiuni dermatologice, insuficienţă respiratorie restrictivă, pneumonii, nevroze, stări de oboseală şi declin al rezistenţei la stres, mărind, în acelaşi timp rezistenţa la răceli”, spune Otilia Benchea, proprietarul salinei.

50 de tone de sare de la Slănic Prahova

Salina include 50 tone de sare de la Slănic Prahova în două camere – una pentru adulţi şi una pentru copii – cu o suprafaţă totală de 65 de metri pătraţi, care reproduc microclimatul salinelor naturale. Salina Sibiu vine în întâmpinarea celor care suferă de boli ale aparatului respirator, adulţi şi copii.

salina (7)

Camera pentru copii, cu o capacitate de șapte persoane, este adaptată micuţilor, având pe jos sare măcinată unde copii se pot juca cu lopățele, găletuțe, există de asemenea o tablă de desen, leagăn, desene animate, jocuri și muzică. Camera pentru adulți are o capacitate de șase persoane şi le pune sibienilor la dispoziție fotolii confortabile, lumini relaxante, muzică ambientală, reviste, cărți şi un joc de şah.

salina (1)

Temperatura medie în salina este cuprinsă între 16 şi 18 gade C, iar umiditatea, asigurată prin fântâni de apă se ridică la 55-70%. Toate cele 5-6 feţe ale bulgărilor de sare de pe pereţi iau contact cu aerul, ceea ce asigură o salinitate crescută. La aceşti bulgări se adaugă sarea măcinată de pe podea.

salina (6)

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

11 opinii

 1. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

   Mihăiță Conservă

   Ba nu te-ai plictisit de comentariile astea absolut oligofrenice? Pe bune. Las-o, da-o dracu’. Jumate din comentariile tale sunt catalogate de majoritatea celor de fac efortul sa dea un click suficient de enervante incat sa dea unlike si majoritatea nici nu mai apar, imagineaza-ti tabloul complet incluzandu-i si pe cei care te ignora, crede-ma, nu esti interesant! Eu fac efortul sa iti scriu strict ca un ajutor dat unei persoane aflate in nevoie. Faptul ca astia de la TS, cred cumva ca tine de libertatea de exprimare sa lase pe unu care comenteaza in proportie de 90% balarii, tine cumva de un infantilism poetic al jurnalistului care de dragul libertatii de exprimare cade in capcana. Las-o da-o dracu.

   • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

    Ella Manu

    Talu’ mana! Nenea, multumesc pentru bunele intentii, dar daca mie personal, postarile tale imi sunt indiferente, nu vad ce te-ar deranja, sa le “tratezi”si tu pe ale mele, cu aceeasi moneda. Incearca sa fi mai relaxat in viata, si vei trai mai mult…

    • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

     • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

      Pastorel Abagiu

      Stai cu boii-nveti sa tragi,
      Cu magarii-nveti sa ragi,
      Cu smintitii te smintesti
      Iar cu prostii, te “prostestesti”…

 2. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Baba

  ‘Genetic, ființa umană a fost programată să trăiască 140 de ani…”?Probabil ca fraierii care-si permiteau sa dea coltu’ prematur,spre exemplu dacii,ori n-aveau cont pe TS ori aveau soft piratat si nu-si puteau instala up-date-urile. Daca tot studiati asa aprofundat genetica am o intrebare:Citi ani mai are Iliescu? Ma cam bate gindul sa pariez da’ sa fie pontu’ sigur.Serios acum: nu credeti ca excesul de Pasti(amestecul ala sfintit de franzela,vin si multa-multa apa) dauneaza?

  • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 3. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Baba

  A propose de Iliescu: In timpul unei partide de sex,tanti Nina:-Vine,vine,vine!Iliescu:-Cine vine,tovarasa Nina?-Orgasmul,Nelule! -Nu te speria tovarasa Nina,se rezolva…. Alo!Iliescu la telefon.Vreau cu tovarasul Miron Cozma.

 4. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 5. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Andreea

  Mai functioneaza aceasta salina? Am sunat la numarul de telefon dat de google si spune ca numarul nu e alocat, iar cand am incercat sa accesez pagina imi apare blank page….

 6. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
 • Sibiu
 • Contact