X
motociclisti

Peste 200 de motocicliști, în marș pe străzile Sibiului

Peste 200 de motocicliști vor porni mâine într-un marș prin Sibiu pentru a atrage atenția asupra prezenței lor în trafic și pentru a deschide sezonul moto 2017. Polițiștii rutieri sibieni s-au alăturat acestui demers, însoțind coloana de motocicliști pe întreg traseul parcurs.

“Peste 200 de motocicliști vor pleca mâine, începând cu ora 13, într-un marș în municipiul Sibiu, având ca punct intermediar parcarea Teatrului „Radu Stanca” Sibiu, unde vor rămâne pentru aprox. o oră. Prin activitatea lor, motocicliștii vor să marcheze deschiderea sezonului moto 2017, dar și să semnaleze prezența lor în trafic,” transmit reprezentanții IPJ Sibiu.

Traseul motocicliștilor este următorul: parcarea magazinului Penny Market (zona comercială Șelimbăr) – bvd. V. Milea – bvd. C. Coposu – parcarea Teatrului „Radu Stanca” Sibiu (unde vor face o pauză de aprox. o oră) – bvd. Coposu – sensul giratoriu cu str. Bâlea – Constituției – retur pe bvd. C. Coposu – Piața Unirii – str. A. Șaguna – Șos. Alba Iulia (până la sensul giratoriu cu str. E. A. Bieltz) – retur spre punctul de plecare.

“Le adresăm rugămintea participanților la trafic să respecte coloana de motocicliști, să dea dovadă de înțelegere în trafic și, nu în ultimul rând, să respecte indicațiile polițiștilor rutieri”, se arată într-un comunicat de presă al IPJ.

Le adresăm rugămintea participanților la trafic să respecte coloana de motocicliști, să dea dovadă de înțelegere în trafic și, nu în ultimul rând, să respecte indicațiile polițiștilor rutieri.

Polițiștii sibieni au salutat acest demers și s-au alăturat evenimentului, context în care vor fi desfășurate mai multe activități de prevenire a accidentelor rutiere, astfel:

– pe întreg traseul lor, motocicliștii vor fi însoțiți de un echipaj pe motocicletă al Biroului Rutier Sibiu;
– în parteneriat cu Teatrul ”Radu Stanca” Sibiu, pe zidul acestei instituții, vor fi afișate desenele câștigătoare ale concursului de educație rutieră „Prevenție prin artă” iar pe panoul publicitar vor rula mesaje cu caracter preventiv;
– în parcarea din zona Teatrului ”Radu Stanca” Sibiu, polițiștii rutieri alături de motocicliști vor împărți pliante participanților la trafic și le vor adresa sfaturi în vederea prevenirii accidentelor rutiere.

Încă din anul 2015, Poliția Română a demarat o campanie de prevenire a accidentelor rutiere în care sunt implicați cu sau fără vinovăție motocicliștii, campanie sugestiv intitulată „Împarte drumul!”, iar pliantele diseminate conțin mesaje preventive sub forma unor rugăminți ale unui motociclist către un conducător auto, dar și ale unui conducător auto către un motociclist.

Partener în acest eveniment este și Retromobil Club România. Astfel, 60 de vehicule istorice vor pleca mâine, în jurul orei 12,30, din Piața Mare spre parcarea Teatrului „Radu Stanca” Sibiu, unde se vor întâlni cu polițiștii rutieri și motocicliștii.

În jurul orei 13, 30, proprietarii de vehicule istorice vor pleca spre Tălmaciu, iar în jurul orei 14 – 14,30, motocicliștii se vor pune din nou în mișcare, continuându-și marșul în Sibiu.

foto arhivă

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

13 opinii

 1. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  un cititor

  La 200 km/h (cei cu placutele indoite) nu prea ai cum sa sesizezi prezenta unui motociclist decat aunci cand dai cu masina peste el, mai ales cand este si in depasire in zone cu “depasire interzisa” …

 2. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 3. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 4. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  ...

  De acord sa impart drumul cu motociclistii care respecta limitele de viteza si restrictiile de circulatie, cu cei care stiu sa depaseasca acolo unde e legal si sigur. Nu ii vreau pe cei care croseteaza printre benzi si care forteaza depasiri pe unde ii taie capul.

 5. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Ella Manu

  Talu’ mana! Nenea, inca n-am vazut motociclist care sa nu atraga atentia asupra lui, cand este in trafic! Stiti voi ce vreau sa spun…

  • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

   • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

    Ella Manu

    Talu’ mana! Nenea, desi o sa suferi, am sa te dezamagesc, spunandu-ti ca sunteti aproape toti “motociclistii” o apa si-un pamant …Din pacate, cand veti constientiza, va fi tarziu…

 6. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 7. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 8. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  sibian

  …eterna poveste,soferul nesimtit si restul participantilor la trafic victime.Mai schimbati placa.Am vazut cu gramada motociclisti in graba spre moarte,pietoni ce trec cu capu’in pamant ca ,strutul iar despre biciclisti 80% din ei nu au lumini,vesta etc.Respectul se castiga !

 9. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  yoy

  sunt 2 categorii de motociclisti: amatorii de senzatii tari, evident echipati necorespunzator si cei care conduc civilizat. iar cei care se grabesc sa ii bage in aceeasi oala toti motociclistii nu uitati ca exista si soferi cretini

 10. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
 • Sibiu
 • Contact