X
cartierul arhitectilor

Scrisoare deschisă a locuitorilor Cartierului Arhitecților: „ne-am săturat de vorbe goale”

Un locuitor al zonei rezidențiale cu cea mai rapidă creștere în ultima perioadă – Cartierul arhitecților – a transmis redacției Turnul Sfatului o scrisoare deschisă adresată autorităților din Cisnădie și Sibiu, semnată, susțin autorii scrisorii, de 193 de locuitori ai respectivului cartier. Scrisoarea are rolul de a prezenta problemele și nemulțumirile semnatarilor.

Cele trei pagini ale scrisorii adresată Primăriei Cisnădiei, Consiliului local Cisnădie și Primăriei Sibiu înșiră o listă de disfuncționalități ale Cartierului Arhitecților, precum și răspunsurile pe care locuitorii zonei spun că le-au primit de la autorități. Semnatarii scrisorii fac referire la impozitele pe care le plătesc și de pe urma cărora așteaptă viabilizarea zonei. Scrisoarea deschisă care poartă titlul „Cartierul Arhitecților, un coșmar urbanistic la doi pași de Sibiu“ urmează a fi depusă în format tipărit și în atenția conducerii primăriilor din Sibiu și Cisnădie.

Din lista de probleme

„În expunerea de motive a unui proiect de hotărâre de Consiliu Local, inițiat de edilul Cisnădiei, Huja Gheorghe, acesta disculpă instituția pe care o reprezintă, pentru lipsa de preocupare în zonă, arătând că «Primăria nu poate estima zonele care urmează să se dezvolte, acest lucru fiind făcut pe riscul investitorilor și deoarece aceste zone sunt extinse și există un dezechilibru între cererile de viabilizare și posibilitățile de extindere a infrastructurii realizate din bugetul local, dar în același timp Primăria nu dorește blocarea investițiilor private». Această abracadabrantă expunere de motive este însușită și de către arhitectul șef al orașului, în raportul său, care, în ciuda pregătirii de specialitate, se simte solidar și la fel de neputincios în a anticipa dezvoltarea zonei în cauză. Noi credem că autoritățile publice locale au avut o teribilă sincopă logică, cu sau fără rea-credință – nu suntem noi în măsură să apreciem – câtă vreme chiar Consiliul Local estimează zonele care urmează să se dezvolte, aprobând planurile generale și zonale de urbanism, iar Primăria eliberează autorizațiile de construcție“, se arată în prima parte a respective scrisori, redactată de mai mulți locuitori din zonă.

Locuitorii din Cartierul Arhitecților critică lipsa de implicare a administrației din Cisnădie în soluționarea problemelor legate de căile de comunicație cu Sibiul și Șelimbărul. „Ce face Primăria orașului Cisnădie pentru noi în tot acest timp? Ne vorbește de un viitor luminos în cadrul Zonei Metropolitane și ne spune că trebuie să așteptăm cuminți până finalizează Primăria Șelimbăr partea sa de drum iar abia apoi putem relua discuțiile despre fluidizarea traficului…“, se arată în scrisoarea deschisă.

Totodată, faptul că nu sunt prevăzute investiții în infrastructura educațională, medicală, socială și culturală sunt chestiuni pe care cei din Cartierul Arhitecților le critică. „Nu considerați că noi, majoritatea familii tinere, avem nevoie, pentru copiii noștri, de creșă, grădiniță și școală în Cartierul Arhitecților, unde locuim, și nu în Sibiu? În ce lume este acceptabil să permiți asemenea dezvoltări rezidențiale de mii de locuitori fără însă să prevezi și să și realizezi aceste servicii publice de bază?“, se mai arată în respectivul document. În fața motivării administrației din Cisnădie potrivit căreia nu există teren disponibil pentru astfel de servicii publice, locuitorii din Cartierul Arhitecților cer administrației să achiziționeze suprafețele necesare de la persoane private, dând exemplul Primăriei Șelimbăr.

Trotuare. Treceri de pietoni. Iluminat public

În chestiunea traficului din zonă, reprezentanții locuitorilor cer și intervenția Consiliului Județean Sibiu, care să cedeze administrarea DJ106C (drumul care leagă Cisnădia de Sibiu) către Primăria din Cisnădie, de la care se așteaptă investiții în trotuare și treceri de pietoni.
„În lipsa asigurării iluminatului public nu considerați că puneți în pericol siguranța noastră? Pornind de la simpla deplasare seara pe străzile cartierului (că se întâmplă, spre exemplu, să rămâi fără pâine) și până la deplasarea pe jos până la prima stație de autobuz (pe carosabil, că nu v-a interesat nici deplasarea pietonilor – aflată tot în obligația autorităților publice locale) simțim constant că siguranța noastră nu este asigurată de cei în măsură să o facă“, subscriu semnatarii scrisorii.

Replica primarului

Primarul orașului Cisnădie, Gheorghe Huja, susține că rezolvarea problemelor de infrastructură din Cartierul Arhitecților pornește tot de la dezvoltatorii imobiliari din zonă, care nu au predat străzile către administrația locală. „Lucrurile sunt mult mai complicate decât par la prima vedere. Eu le-am trimis informări prin presa locală și prin alte mijloace. Ei doresc investiții publice precum iluminat, asfaltat sau apă și canalizare pe străzi private. Nu se poate așa ceva. Străzile nu au fost predate către administrația locală și nici nu le putem prelua deoarece prin autorizațiile de construire noi am obligat constructorii să amenajeze străzile, așa cum au făcut deja câțiva investitori în zonă. Oamenii nu cunosc aceste detalii“, declară Gheorghe Huja, pentru Turnul Sfatului.

cartierul arhitectilor 2 foto sorin haidau

Foto: Sorin Haidău

Redăm mai jos, integral, scrisoarea deschisă a locuitorilor din Cartierul Arhitecților

(sublinierile aparțin autorilor scrisorii)

Cartierul Arhitecților, un coșmar urbanistic la doi pași de Sibiu

Noi, locuitori ai Cartierului Arhitecților (inclusiv ai zonei aparținând administrativ-teritorial de Sibiu), vrem să vă facem cunoscută situația reală a zonei în care locuim, așa cum se vede ea prin ochii noștri, ai cetățenilor.

Cartierul Arhitecților sau „vestul sălbatic”, așa cum a fost numit în presa locală, beneficiază de o infrastructură de-a dreptul originală, pliată pe mentalitatea autohtonă, beneficiind de toate avantajele unui plan urbanistic zonal „bine structurat”, pus la punct de autoritățile publice locale competente.

Zona s-a dezvoltat intens în ultima perioadă, cu girul Consiliului Local Cisnădie și al Primăriei Cisnădie, aprobările PUZ-urilor făcându-se pe bandă rulantă. Astfel, au fost încurajate investițiile private imobiliare, de pe urma cărora Primăria Cisnădie colectează sume considerabile din impozitele stabilite în sarcina noilor proprietari. Nu a fost un scenariu greu de prevăzut pentru autoritățile implicate, calculele au fost simple – cu cât mai mulți proprietari, cu atât mai mare bugetul provenit din aceste taxe și impozite.

Ce nu a fost însă deloc anticipat și în vreun fel luat în considerare a fost gradul nostru de mulțumire, satisfacția noastră, a plătitorilor de taxe și impozite din acest cartier, în raport cu ceea ce primim în schimbul banilor plătiți la bugetul local: NIMIC.

În expunerea de motive a unui proiect de hotărâre de Consiliu Local, inițiat de edilul Cisnădiei, Huja Gheorghe, acesta disculpă instituția pe care o reprezintă, pentru lipsa de preocupare în zonă, arătând că „Primăria nu poate estima zonele care urmează să se dezvolte, acest lucru fiind făcut pe riscul investitorilor și deoarece aceste zone sunt extinse și există un dezechilibru între cererile de viabilizare și posibilitățile de extindere a infrastructurii realizate din bugetul local, dar în același timp Primăria nu dorește blocarea investițiilor private.” Această abracadabrantă expunere de motive este însușită și de către arhitectul șef al orașului, în raportul său, care, în ciuda pregătirii de specialitate, se simte solidar și la fel de neputincios în a anticipa dezvoltarea zonei în cauză. Proiectul de Hotărâre a fost aprobat de Consiliul Local Cisnădie în decembrie 2016, în Hotărârea de Consiliu Local nr. 232.

Noi credem că autoritățile publice locale au avut o teribilă sincopă logică, cu sau fără rea-credință – nu suntem noi în măsură să apreciem – câtă vreme chiar Consiliul Local estimează zonele care urmează să se dezvolte, aprobând planurile generale și zonale de urbanism, iar Primăria eliberează autorizațiile de construcție.

În ce privește „posibilitățile de extindere a infrastructurii realizate din bugetul local”, noi, locuitorii Cartierului Arhitecților, observăm că bugetul local, din punct de vedere al investițiilor, are un blocaj în ce privește zona noastră, dar un robinet generos deschis în ce privește alte zone ale oraşului Cisnădie, care beneficiază de investiții pe mai multe paliere, un accent deosebit punându-se pe investițiile în obiective extinse de agrement (Centru SPA, aerobic, piscină) – lucrări la care noi, cei 6-7000 de locuitori din Cartierul Arhitecților nici nu îndrăznim să visăm. Noi nu avem nevoie de Centrul SPA, cu a cărui realizare, prin contractarea unui împrumut rambursabil pe 7 ani (și din impozitele noastre, nu?), Primăria Cisnădie se mândrește. Noi avem deja nămolul la poartă.
Aceste investiții se realizează și cu banii nostri, pentru că din Cartierul Arhitecților banii din taxe doar pleacă, nu se mai și întorc.

În total contrast, Primăria comunei Șelimbăr demarează investiții în creșe, grădinițe și parcuri în zonele noi din Selimbăr (pentru care achiziționează terenurile necesare). Aflăm, de asemenea, că există în plan realizarea a 3-4 legături rutiere între Șelimbăr și Sibiu, precum și că Primăria Șelimbăr a început etapele preliminare pentru legătura rutieră Dedeman – Calea Cisnădiei, deși interesul mai mare pentru această străpungere ar trebui să aparțină Cisnădiei, având în vedere că îi va deservi în principal pe cetățenii proprii.
Ce face Primăria orașului Cisnădie pentru noi în tot acest timp? Ne vorbește de un viitor luminos în cadrul Zonei Metropolitane și ne spune că trebuie să așteptăm cuminți până finalizează Primăria Șelimbăr partea sa de drum iar abia apoi putem relua discuțiile despre fluidizarea traficului…

Suntem de-a dreptul indignați de lipsa de interes și implicare a autorităților publice locale din Cisnădie față de problemele prezente! Ne-am săturat de vorbe goale!

Noi avem nevoie în cartierul nostru de niște lucruri elementare pentru secolul în care trăim, cum ar fi o infrastructură rutieră, educațională, medicală, socială, culturală etc. Nu de dronă (prinsă în bugetul anului 2017), domnule primar! Chiar așa, pentru ce aveți nevoie de dronă?

Noi avem nevoie de transport public în comun care să lege zona noastră cu Municipiul Sibiu. Transportul public în zona noastră în prezent nu există pentru că Primăria Cisnădie nu s-a obosit să solicite Consiliului Județean nici măcar implementarea unui traseu de transport public județean, cu atât mai puțin să încerce o colaborare cu Primăria Sibiu pentru introducerea unui traseu local sau extinderea unuia deja existent. Conform Consiliului Județean, din punct de vedere tehnic, doar Tursib – optim inclusiv pentru noi – ar putea realiza aceste trasee de transport public.

Avem nevoie de drumuri alternative care să facă legătura cu Municipiul Sibiu, unde majoritatea dintre noi au locurile de muncă (ca să avem de unde să plătim și impozitele, domnilor primari și domnilor consilieri locali). Știți că oamenii stau la coadă în trafic zeci de minute pentru a intra în Municipiul Sibiu? Pe un traseu de aproximativ 2 km?

Considerăm că Primăria Sibiu trebuie să se implice în rezolvarea problemelor zonei (cu toate pârghiile aflate la dispoziție) inclusiv pentru că lipsa totală de preocupare a Primăriei Cisnădie afectează nu doar pe cei aflați pe Cisnădie ci și pe cei care aparțin administrativ-teritorial de Sibiu (care trebuie să traverseze practic tot Cartierul Arhitecților pentru a ajunge în Cireșica).

Revenind însă la Primăria și Consiliul Local Cisnădie, nu considerați că noi, majoritatea familii tinere, avem nevoie, pentru copiii noștri, de creșă, grădiniță și școală în Cartierul Arhitecților, unde locuim, și nu în Sibiu? În ce lume este acceptabil să permiți asemenea dezvoltări rezidențiale de mii de locuitori fără însă să prevezi și să și realizezi aceste servicii publice de bază? La solicitarea noastră de a demara lucrările pentru astfel de servicii publice, Primăria Cisnădie ne spune că „deocamdată (…) nu deține nici un teren în zona respectivă”. Onorată Primărie, demersurile de achiziție a unui teren (sau de expropriere) fac parte tot din acest proiect (Primăria Șelimbăr e un bun exemplu!), așa că vom relua întrebarea: când aveți de gând să demarați lucrările? Când aveți de gând să vă interesați cu adevărat de locuitorii orașului pe care îl conduceți? Este evident că traficul infernal se datorează și acestei situații.

Și dacă tot discutăm de drumul județean, nu ați dori să procedați conform legii, onorabil Consiliu Local Cisnădie, și să îl cereți în administrarea locală de la Consiliul Județean? Pare, dincolo de legalitate, și o chestiune de logică, atâta timp cât PUZ-urile aprobate prin hotărârile de Consiliu Local îl denumesc strada Sibiului și nicidecum DJ106C așa cum este în realitate. Iar pe o stradă dintr-o localitate, oamenii ar trebui să beneficieze de iluminat public. Și trotuare. Și treceri de pietoni. Nu credeți că ar trebui să spuneți stop accidentelor cu morți și răniți tot mai dese de pe acest drum prin asumarea responsabilității: preluarea și modernizarea drumului (DJ 106C)? Pentru că numai în ultimele 6 luni au fost 6 astfel de evenimente nefericite pe acest segment de drum!

Dacă tot am amintit de sistemul de iluminat public, stimate autorități, vă aducem la cunoștință că dacă se numește „public”, e în datoria autorităților PUBLICE să îl asigure. Adică să îl înfiinţeze, să îl dezvolte, să îl modernizeze și să îl administreze conform legii.

În lipsa asigurării iluminatului public nu considerați că puneți în pericol siguranța noastră? Pornind de la simpla deplasare seara pe străzile cartierului (că se întâmplă, spre exemplu, să rămâi fără pâine) și până la deplasarea pe jos până la prima stație de autobuz (pe carosabil, că nu v-a interesat nici deplasarea pietonilor – aflată tot în obligația autorităților publice locale) simțim constant că siguranța noastră nu este asigurată de cei în măsură să o facă.
Siguranță care de asemenea ne este pusă în pericol și de către câinii fără stăpân din zonă, ori aflați pe lângă turmele de oi din imediata apropiere a cartierului sau care îl traversează, precum și de traficul, deja amintit, de pe strada Sibiului. Pardon, de pe DJ106C. După cum vă convine mai bine.

Până aici v-am povestit de o parte din ceea ce nu avem – neesențiale lucruri, nu?
De aici înainte, vom povesti despre ceea ce avem în Cartierul Arhitecților, de unde, prin grija Consiliului Local și a Primăriei Cisnădie, vom fi tot mai mulți și mai mulți cetățeni plătitori de impozite, pentru că se aprobă în continuare PUZ-uri, deși „Primăria nu poate estima zonele care urmează să se dezvolte” (sic!).

Așadar, în Cartierul Arhitecților, „beneficiem” de impozite pe proprietate mai mari decât în Sibiu, de noroi de cea mai bună calitate, de trafic pietonal și de bicicliști direct pe carosabil (pe timp de noapte pericolul fiind la nivel maxim „datorită” lipsei iluminatului stradal), de accidente (cu morți și răniți) care devin, din păcate, o rutină a cotidianului pe DJ 106 C, de lipsa oricăror servicii publice de bază (grădiniță, creșă, școală, dispensar medical) , de câini nesupravegheați , de pierderea a multe ore din viață săptămânal în traficul infernal de pe Calea Cisnădiei/DJ106C. Dependent de cele deja menționate s-a observat o creștere simțitoare a numărului utilizatorilor de cizme de cauciuc și lanterne, pe de o parte și un profit în creștere al service-urilor auto, pe de altă parte.

Domnule primar, dacă tot intenționați să îndatorați orașul pentru a construi un SPA, n-ar fi util să folosiți și noroiul din Cartierul Arhitecților? Poate fi o nouă sursă deopotrivă de mândrie, dar și de venituri pentru bugetul local – nămol produs în Cisnădie!

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

104 opinii

 1. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  asa

  cand ti-ai luat cotet acolo nu ai vazut un pic cum arata zona ? ai vazut numai plansele verzi randate pe computer ? sau numai pretul sarea in ochi?

  • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

   Arhitectul

   In cotet cu siguranta stai tu, pentru ca acolo iti e locul. Daca nu ai nicio implicare cu aceasta zona, de ce comentezi la articol?! Vezi-ti de cotetul tau, potaie.

  • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

   ToTo

   Corect punctat, din pacate pt ei de fiecare data cand ploua isi aduc aminte ca au cumparat in cartierul arhitectilor dar au ajuns in cartierul plantatorilor de orez. Sper sa se rezolve cândva…

  • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

   Atentie: Sunteți victime ale dezvoltatorilor și agenților imobiliari

   Bai arhitectilor am să fiu direct si deschis cu voi : ați fost fraieriti . Nu primarul este vinovat pt situația voastră , voi sunteți răspunzători pt modul în care trăiți acolo;
   Când v-ati cumpărat o mașină v-ati interesat de: km, anul fabricației, lovită: da sau nu, stare tehnica, rugina, cai putere , aspect interior/exterior, etc … Asa trebuia să faceti și când v-ati cumparat imobilul: amplasament, ce vecini urmează să aveti (persoane și imobile), să verifici zona prin vizite în diferite momente din zi și în zile diferite, infrastructura, posibilități de dezvoltare , puncte forte / slabe , etc , etc … ați căzut în plasa propriei lacomii.
   Probabil ați vizionat spre cumparare imobile și în Sibiu, DAR … ați făcut pe interesantii cu acei vanzatori facandu-le comparații cu super zona Calea Cisnadiei; ei , acum felicitări pentru achiziția făcută.
   … Și încă ceva : din cauza voastră au crescut prețurile si în Sibiu .

   • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

    Debandada

    @ Atentie …. ba sa stii ca nu am fost fraieriti. Ma bucur ca tu platesti mai mult pe un cotetz conf 3 in ap vagon pe M. Viteazu, asa cum te bucuri tu de tzeapa mea. Mi-am facut casa asa faina, la pret bun, noua…..ma pis pe el iluminat si drum. Crezi ca ma doare la patina ca fac 30 de min sau 3 in masina pe drum …… si sunt foarte fericit de cartierul ala, sunt oameni calumea, selectati din Sibiu, intelectuali de isprava, doar scursurile sibiene au ramas in oras, aia pe care nu ii duce capul. Ce se spune aici e faptul ca platim impozite la Cisnadie si la Sibiu, si noi vrem ceva inapoi din banii aia…nu SPA, poate iluminat …poate drum ….dar ceva…..momentan marcam banul la primarii si inapoi ioc. Ai perceput? Asa cum platesti rovinieta si nu ai drum ..asa platim si noi la primarie si nu primim nimic inapoi ….

    • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

     Atentie: .....

     Da, citind comentariul tău mi-am dat seama că am greșit, scuze; nu sunteți fraieri sunteți niște frustrati și limitați .

    • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

     Atentie: .....

     Dragule, constatarile tale mă ingrozesc; eu constat că viitorul nostru este tot mai întunecat cu mari gânditori ca și tine 😞 ; auzi la asta ce părere are despre Calea Cisnadiei: “… sunt foarte fericit de cartierul ăla, sunt oameni calumea, selectați din Sibiu, intelectuali de isprava” și că “in Sibiu locuiesc scursurile, aia pe care nu îi duce capul ” – pe bune ?!?!? , domnule treci urgent pe la un doctor; recomand consult medical de specialitate.
     Un lucru și mai tragic : asta cu gândirea lui … are si multe like-uri de susținere
     atenție …

     • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

      Debandada

      @Atentie….frustrat e ale de ii zice cuiva lacom ca si-a pus acoperis deasupra capului si limitat e ala caruia ii e ciuda pe cel ce are mai mult ca el si o duce mai bine nu ? Fraier, e ala de sta la casa si are noroi in fata portii si da aceasi bani ca ala care sta intr-un apartament vagon conf 3 din nainte de 89′ , plin de igrasie nu ? Initial credeam ca ai tu nevoie de doctor, dar acum cred ca doar e exorcizare te mai aduce pe calea cea dreapta…..

    • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

   Debandada

   S-a tot vorbit si rasvorbit, vad multe commenturi scrie de oameni cu o inteligenta sub medie, lucru care ma face sa cred ca lumea inteligenta cam fuge de Sibiu. Asa sa intelegea tot prostul, EU ca proprietar de teren acolo, NU pot sa imi fac casa DECAT daca ma lasa PRIMARIA. Voi stiti ca, inclusiv ROMTELECOM trebuie sa isi dea acceptul ca eu sa pot construi ceva ? Nu am voie sa fac orice constructie, pe terenul MEU, trebuie sa fie atat de inalta…..atat de mare. Deci, mai sunt eu stapan pe terenul meu privat ? La ce mama zmeului mai platesc impozt pe cladire, daca am doar limite si restrictii pe terenul MEU? Pai platesc, sa imi faca mafiotu de Huja drum, iluminat …..daca nu vrea sa le faca…..de ce mai imi da autorizatie de constructie ? Fantastica primarita Fodor, a facut exact la fel pe partea sibiana a Cartierului Arhitectilor…. si despre asta e articolul, despre doi primari incompetenti care nu sunt in stare sa isi indeplineasca responsabilitatile fata de cetatenii!

   • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

    petre

    NEWSFLASH: e absolut normal sa nu ai voie sa faci orice vrei pe terenul tau. Sunt niste reguli care trebuiesc respectate. Te-ai intrebat vreodata ce s-ar intampla daca vecinii tai din stanga si din dreapta ar face ce ar vrea ei pe terenurilor lor? Oare cat de fericit ai fi cu casa visurilor tale langa un bloc de 10 etaje, pentru ca vecinul a facut o mica afacere imobiliara. Si DA, e normal sa obtii avizele de la diferite societati inainte sa construiesti ceva…stii, ca tu sa ai apa in casa si curent pt radio exista niste retele, deobicei subterane, care e indicat sa nu fie intrerupte de o cupa de excavator.

 2. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Cc

  Despre ce vorbește primarul Huja?! Acesta nu preia drumurile private DOAR dacă sunt gata pavate și cu iluminat stradal! Mai pe scurt, plătiți voi rezidenții cartierului, faceți drumul pe banii voștri, iluminatul lafel și ulterior preia și primăria strada. O absurditate!! Despre ce vorbim?? Mai mult de atâta, autorizatile au fost date constructorilor FĂRĂ sa li se impună realizarea unor drumuri pavate sau iluminat stradal!! Nu ne mai tot mințiți nea “primar”. Domnul “așa”, va informez ca la momentul achiziției imobilului, drumul era circulabil, nu plin de cratere ca acuma. De ce?? Nu vedeai la fiecare 1 ora câte o cifa. Haideți sa fim puțin mai solitari! De unde atâta răutate?!

 3. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

   alex

   Va face el Huja banda speciala pentru capre :) asta e oameni buni lua-r-ati teapa de la smecheri imobiliari si e numa vina voastra asa ca mai bine scrieti inteligentei voastre demult plecata de acasa sa se intoarca nu ca acum ar mai ajuta.

 4. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Un semnatar al petitiei

  Când mi-am luat teren in zona in 2013 nu erau aprobate Puz-uri in apropiere de Sibiu. Iar in ce privește cotețele faceti o plimbare prin zona sa vedeti ce case frumoase sunt. Nemulțumirea noastră este legata de faptul ca primarul nostru Huja nu investește bani in zona care ii aduce surse de venit la bugetul local. De curiozitate uitati-va cum a crescut bugetul local Cisnadie in ultimii ani datorita banilor nostrii. Marea problema e legata de transportul public si de alternativa la drumul județean.

 5. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Anca

  Nu inteleg de ce se adreseaza Primariei din Sibiu, cand ei platesc taxe si impozite la Cisnadie. Sa-si rezolve problemele cu Primaria din Cisnadie.
  Sau mai e o varianta; sa vanda si sa-si cumpere in oras, unde este asfalt!

  • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

   hai-hui

   Pentru ca on zona Cartierul Arhitectilor este si o zona care tine administrativ pe Sibiu. Pentru ca cei mai multi au buletin de Sibiu si pentru ca muncind in Sibiu taxele pe salarii (de departe cele mai mari) se duc la bugetul Municipiului Sibiu.
   Si pentru ca Sibiul este – de fapt – primul care beneficiaza de extinderea zonei rezidentiale, permitand companiilor din Sibiu sa angajeze oameni de aici. Fara ca Primaria Sibiu sa dea vreo autorizatie de construire.

  • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 6. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  mosu

  Cu Cisnadioara s-a intamplat la fel- diferenta e ca acolo nu s-a pornit de la zero. Primaria Cisnadie isi bate joc de tot ce e in jurul orasului vechi. Nu stiu cat mai pot cetatenii platitori de taxe sa mai admita aceasta cacealma a primariei.

 7. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  "asa" nu

  Capra vecinului, sta unde vrea, cheltuie cat poate! Plateste taxe, trebuie respectata! Sau tu esti pe principiu ca daca ramai tu si cu bunica ta in Sibiu… orasul ramne la fel de bine dezvoltat? Multumita celor ce stau la periferie exista zeci de fabrici si investitori… dar sa gandesti incotetit e usor.

 8. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Un semnatar al petitiei

  In autorizația de construcție nu am avut trecută obligația de care vorbește primarul. S-a trezit anul trecut prin decembrie sa dea o HCL prin care sa se acopere din punctul acesta de vedere.

 9. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Cisnadian

  Trebuie protestat intr-un fel. E imposibil sa platesti 500-1000 de lei impozit la primarie iar aceasta sa nu iti astigure drum asfaltat, iluminat public…sa nu mai zic ca sunt multi care au trebuit sa isi traga singuri utilitatile pentru ca primaria nu are bani pentru asemenea prostii.

  Au milioanele de lei de dat pentru handbal in schimb, astfalteaza prin padure catre cabana unde fac ei petreceri, etc

 10. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 11. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Calin

  In 22.02.2016 spunea acelasi primar:
  „Foarte mulţi doresc ca Primăria Cisnădie să in­tro­ducă în acel cartier iluminat public stradal, să asfalteze aleile şi străzile. Trebuie ca oamenii să ştie că atâta timp cât aceste străzi nu sunt predate Primăriei Cisnădie, noi nu putem face nicio investiţie. Multe dintre căile de acces de acolo sunt pe domeniul privat, astfel că noi nu avem nicio bază legală pentru a efectua lucrări acolo”, a declarat primarul oraşului Cisnădie, Gheorghe Huja.
  SI REPLICA LOCUITORILOR:
  Cand am vb cu cei de acolo sa cedam strada, proprietate privata, pt a nu mai fi discutii ca nu pot interveni pt iluminat sau infrastructura primaria Cisnadie a refuzat, cica ca donam strazile gata asfaltate/ pavate. O solutie ar fi sa nu mai platim taxele si sa ne administram sg, nu credeti primaris Cisnadie?
  Cine minte si cine are dreptate?? Cred ca nu mai stie nici el domn primar- pe unde sa scoata camasa :))

 12. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Calin

  Dle Primar,
  DACA ATI OBLIGAT CONSTRUCTORII SA LE ASFALTEZE- va citez- SI SA INTRODUCA UTILITATI- asa cum sustineti , CATE AMENZI A DAT PRIMARIA SI POLITIA LOCALA acelor investitori ca nu si-au respectat obligatiile/??????? DACA nici una, sunteti mana in mana in minciuni.

 13. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 14. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Calin

  “”prin autorizațiile de construire noi am obligat constructorii să amenajeze străzile, așa cum au făcut deja câțiva investitori în zonă”” CINE A URMARIT RESPECTAREA AUTORIZATIILOR? CINE A SEMNAT DE PREDARE- PRIMIRE? CINE, CINE ore cine;)))??

 15. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  A

  Astia vor zona metropolitana si ei nu se pot intelege cu 2 primarii aflate la o aruncatura de bat de Sibiu. Un nou exemplu de cat e in stare administratia asta foarte profesionista.

 16. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

   Baba

   Am vesti triste pentru potentialii grevisti: se pune de o modificare a CPF(daca sunteti grevisti stiti ce semnifica abrevierea) prin care ANAF executa creantele( nu jignesc pe nimeni explicind termenul) direct din conturi.Fanilor Dormeo le recomand sa se abtina: multa spuma,putin spatiu(Biblia decupata ar putea fi o solutie de avarie ).

 17. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Codrin

  CAM MULTE PRETENTI DOMNILOR PTR NISTE PERSOANE CARE NU AU NICI MACAR BULETIN DE CISNADIE. ADICA LOCUITI ACOLO ILEGAL. CAND ATI CUMPARAT ACOLO LA PRET DE NIMIC TREBUIA SA VA GANDITI LA TOT. DE CE NU ATI INTREBAT CONSTRUCTORUL DACA PUNE BECURI SAU FAC TROTUARE? CUM ADICA SA VA PUNA BECURI SI SA VA FACA TROTUARE PRIMARIA? SUNTETI NORMALI? STITI CA SUNTEM FAMILII CARE STAM IN ORAS , PLATIM O CARUTA IMPOZIT SI NICI MACAR NU AVEM TROTUAR SAU UN BEC LA POARTA? MI SE PARE CA NESIMTIREA E F MARE LA DVS. DACA ATI CUMPARAT PROIECTE PE HARTIE SI DESENE PE IARBA CU APARTAMENTUL DVS, ACUM NU AVETI DE CAT SA SUPORTATI CONSECINTELE. TREBUIA SA VA INTERESEZE CAND ATI CUMPARAT SI SA OBLIGATI CONSTRUCTORUL SA VA FACA TROTUARE, NU SA IESITI DIN BLOC IN NOROI SI FARA LUMINA PE STRADA. CONSTRUCTORII V-AU BAGAT PE GAT CELE MAI IEFTINE LOCUINTE SI ACUM VA TRIMIT LA PLIMBARE LA PRIMARII. STITI CA IN SELIMBAR INCA SUNT O GROAZA DE STRAZI DE PAMANT? IN SIBIU LA FEL. ASA CA…. VA ROG SA VA MAI REVIZUITI PUTIN IDEIILE. ACUM CATIVA ANI DACA SCOTEAU LA VANZARE SI O RULOTA IN BLOC , O CUMPARATI. NU VATI GANDIT LA NIMIC, DOAR PRETUL A CONTAT. ACUM TACETI SI ASTEPTATI 2030 SA MAI AVETI INCA O IESIRE , PANA ATUNCI NERVI INTINSI SI POATE VA GANDITI SA VA REZOLVATI SI SITUATIA DOMICILIILOR.

  • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

   Calin

   1. gramatica iti lipseste
   2. sa faci nesimtiti SINGURII oameni care se revolta din Cisnadie, mi se pare nesimtire si indolenta, dar e deja prea mult pentru tine sa pricepi ca administratia e mana in mana cu dezvoltatorii, altfel BLOCAU investitiile in zona dupa primele reclamatii; pina la remedierea situatiei; era putina presiune pe ei..dar daca nu se vrea..nu se vrea..csf? ncsf:) iti traduc..
   3. esti rupt de realitate si orice explicatie iti toceste mintea si nu vrea sa intri in coma:)
   4. o seara frumoasa, cu drumuri asfaltate si becuri unde vrei tu.

  • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

   Calin

   Mai am ceva sa-ti spun:putem citi si daca scri fara caps, rupe ochii si e de bun simt sa nu TIPI la cei ce te citesc. Si doi, da, daca terenul este intravilan e lege ca primaria sa asigure utilitati,DE ASTA ESTE IMPOZITAT ca si intravilan si locuinta NU ADAPOST AGRICOL, asa cum esti tu obisnuit.:)
   Somn usor

   • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

   • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

    Baba

    Da’ Primaria nu este obligata prin lege sa asigure facilitatile la care s-a obligat dezvoltatorul.Terenurile aferente Caselor de Arhitecti sunt domeniu privat,nu public.Acolo,daca vor becuri sau luminari,se asigura din marafetii Arhitectilor nu din banii publici.Vor asfalt ori gazon,bezahlen!Mie nu mi-a platit Primaria gazonul din gradina si nici apa cu care-l ud.Regret sa-ti spun asta in urmatoarea saptamina celei Luminate da’ esti cam prostalau.

    • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

     Calin

     Draga baba, tu confunzi proprietatea privata cu cea publica. A zis cineva sa puna gazon la EI IN CURTE?? Era vorba de utilitati, strazi si trotuare. Ai asa ceva?? Ti ai facut singura strada??> Ai facut singura ..trotuarul?:)) Apa TOTI o platim,dar ai tras tu teava pe toata strada din conducta magistarala?? Ca sa vezi ce baba proasta esti, ca sa vezi cum gandesti si ca sa vezi cum arunci cu invective ca o baba:))
     Mai iesi pe la portita si mai discuta cu un mos, ca te ramolesti de tot.. MAi ai tupeu si sa pomenesti de saptamana luminata:)))

     • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

      Baba

      Copchile,terenurile pe care vrei strazi si trotuare sunt terenuri private.Ele vor deveni publice dupa cedarea catre Primaria Cisnadie in conditiile impuse de aceasta.Daca obligatia strazilor si trotuarelo si-a asumat-o tepar… pardon,dezvoltatorul iar Primaria nu accepta sa finanteze realizari de strazi si trotuare veti folosi in continuare cizme de cauciuc.Capisci?

     • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

      iulia

      Babuta mea draga, ia zi, ca vad ca te stii, daca-n Arhitectilor semanam praz, ca si ala-i tot verde, putem spune ca avem gazon?

     • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

      Baba

      Inca ceva,copchile:Uita-te pe planul Topo al proprietatii si citeste ce scrie la ”vecin”: Statul Roman sau Ionescu,Popescu,Calin ori Baba?Cine nu deschide ochii deschide punga!

     • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

      Baba

      @ Iulia:Din punctul de vedere al Primariei Sibiu la care sunt arondata da,din puctul de vedere al RLU(PUG Sibiu) nu.Acuma,cum merg treburile la voi in sat nu stiu iar cazul particular al fameliei tale nu ma intereseaza.

     • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

     • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

      Baba

      @ Iulia:Habar n-am,io cresc gazon si pomi in gradina.Te pot consilia in materie de masini de tuns iarba. Da’ poate stie Calin;zi-i ca esti din partea mea.

     • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

      iulia

      Babo, da-l in supararea lui pe Calin, ca se da mare, dar habar n-are de nimic.Auzi, spune-mi te rog, daca tund prazu cu masina de tuns iarba, se mai vede verdele?

   • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

    • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

     • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

     • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

      iulia

      Babo, esti o profesionista adevarata, numai ca vezi tu, ca sa-l raresc am nevoie de hirez, si nici eu nu mai sunt la prima tinerete…Apropo, nu stii pe cineva si sa-l platesc ?

     • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

      Baba

      Ai mai vast hireze pe undeva?Drujba si flexu’-s la putere.Drujbari gasesti in Gusterita si Turnisor,flexari si bormasinisti peste tot.Cu urbanistii stam mai rau..

     • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

      iulia

      No ja tu babo, mulțam ca m-ai destupat, da’ auzi tu draga, de treaba-s oamenii, ca-n ziua de azi n-ai a sti pe cine primesti si banii sa fac grieu, ca oltenii ne fac concurenta neloiala si vând prazu la preț de dumping…

  • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

   Unu

   De ce esti atat de prost?
   De ce vorbesti fara sa sti?

   Cum sa nu avem buletine de Cisnadie? Noi unde traim, pe apa?

   Apoi nu compara cladirile din Cartierul Arhitectilor cu ce e in Sibiu. E incomparabil ca si calitate.
   V-ati obisnuit toti sa traiti ca sarmalele in 30mp si sa impartiti trotuarele cu masinile. Gunoi si mizerie peste tot.
   Blocuri noi nu s-au mai construit in Sibiu de pe vremea lui Ceausescu. Si care s-au construit sunt la mama dracului la periferie.
   Am fost nevoiti sa ne mutam in Cisnadie si Selimbar tocmai pentru a scapa de cocina din Sibiu.

   Majoritatea din Arhitectilor e din Sibiu. Cretin de om.

  • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

   Debandada

   @Cordin : Singura ilegalitate a facuto mata ca te-a adus pe lume. Mai leguma, daca am doua case, pot sa imi scriu doua adrese pe buletin ? Hai mars incultule….

 18. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 19. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Sibian

  Felicitari celor din Cisnadie pentru scrisoare, dar sa nu se astepte la minuni. Nu vor fi. CJS il putea trage de maneca pe Huja, doar Campean e din acelasi partid cu primarul, sau se puteau debarasa de el prin excludere ptr tampenile pe care le a facut acolo….si dadeau un exemplu. Dar voturile….sau neputinta? Ori prostia?

 20. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  alex

  In urma citirii acestei scrisori dl Huja tocmai a comandat 100 de betoniere dar s-au gatat banii de beton asa ca se va livra o marzga bituminoasa fara bitum asa ca sa fie bio. Referitor la plata impozitelor si alegeri va asteapta cu drag si va pupa anticipat.

 21. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Gigi din Cisnadie

  Daca Huja nu poate estima zonele de dezvoltare, dupa cum spune, atunci sa faca ce stia de cand era mic: sa se apuce de pacanele si poker. Sa lase administratia la altii….Pentru el, dupa cum zice, lucrurile sunt mai complicate decat par la prima vedere. Doar trimite informari catre cetateni prin presa scrisa si prin alte mijloace….? Oare care or fi alea? Preocupat primar ne-am ales….

 22. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Eu

  Dl. Huja este cel mai mare mincinos pe care l-am intalnit.
  Am locuit in Cisnadioara timp de 3 ani (casa este parasita si acum locuiesc in ap. in Sibiu) si in fiecare an ne promitea ca anul viitor incep lucrarile de apa canal.
  Dragilor au trecut 10 ani si nici macar un trotuar nu facut si impozitele sunt de zona rezidentiala , sa va faceti o idee: 500 mp=450 ron impozit.
  500 mp +casa > 800 ron.
  Huja in campania electorala: Priooritar pt mine este apa si canalul in Cisnadioara, iar acum se face ca a uitat!!!!
  Wc-urile curg pe mijlocul drumului si se varsa in paraul din localitate, este strigator la cer!!!

 23. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  O idee

  Daca as locui acolo mi-as parca masina pe calea cisnadiei . Daca tot asa masinile si drumul principal nu pot fi folosite , atunci , macar sa fie totul blocat si stim o treaba, nu o sa mai poata ajunge nici huja la sibiu, etc. Poate atunci oamenii au sa fie bagati in seama .

 24. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Jimmy

  Ati venit din fundul olteniei la sibiu, de la palane si noroaie. Acum vreti trotuar, becuri, gazon, drum cu 4 benzi, aeroport sa ajungeti la serviciu. Mergeti de unde ati venit daca nu va convine. Aia in bucuresti fac 3 ore pana la lucru din capatul celalalt al capitalei si voua va trebuie drum expres sa intrati in oras. Mergeti inapoi

  • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

   hai-hui

   Jimmy, pentru tine: sunt sibian, m-am nascut aici, parintii sunt sibieni (de generatii). Toate impozitele le platesc la Sibiu pentru ca sunt pe zona de Sibiu. Dar Primaria Cisnadie si-a batut joc de zona dupa ce a dat drumul la constructiile de blocuri.
   E doar o noua forma de bataie de joc a autoritatilor fata de noi, indiferent de unde venim si unde locuim…

 25. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Suntem bătaie de joc a "lor"

  Am ajuns bataia de joc a guvernanților ,primăriilor ,coorporatiilor ,”sefii” ansamblurilor rezidențiale și a unui sistem corupt după Lovitura de Stat 1989 …Consecințele se vad în toată țara .

 26. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Vasile de Vasile

  Io am așa o întrebare curat existențială: deci care v-a să zică cartieru’ ăsta minune are vreo 6-7000 de “locuitori” (de unde pana corbului atâția habar n-am, da’ e irelevant acum). Câte case/familii face asta? 1000? 1500? 2000? Hai să zicem o mie (avantaj ei). Din o mie de familii, cu (minim) doi adulți în fiecare familie, asta tot face 2000 de posibili semnatari. Și s-au strâns 193 de semnături? Vede careva oareșce problemă cu asta?

  • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

   hai-hui

   E simplu. Sunt 1400 de apartamente, inmulteste cu 3 = 4200. Adauga zonele de case, adauga zona pe Sibiu si vezi ca ies minim 6000 locuitori. Si asta e doar inceputul, pentru ca acum sunt in constructie inca 1000 de apartamente…

  • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 27. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  sibian100%

  Mai bine i se spune Cartierul Ingramaditilor ,atat la propriu cat si la figurat.Tot terenul de acolo esre privat,inclusiv aleile dintre blocuri,dovada stau si barierele de intrare in unele zone asa ca eu nu vreau sa platesc pentru amenajarea curtilor unora.Sa-si faca ce vor ei in curte.Iar in ceea ce priveste accesul ,nimeni nu-i impiedica sa inchirieze un numar de autocare care sa-i scoata din ingramadeala dimineata,la amiaza si seara.Dar ati vazut oltean sa renunte la troaca lui de masina ,cu ce se mai da mare in cartier si acasa in VL.?

 28. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

   din Arhitectilor

   Asta daca nu il salta DNA-ul pe Huja. Din ce se aude prin cartier pentru mai toate PUZ-urile isi trage partea lui. De ce credeti ca a acceptat sa puna in carca locuitorilor probleme care ar trebui sa tina nde dezvoltatori ?

   • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 29. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  iulia

  Domnilor ziaristi, dar o stire care sa ne capteze atentia noua, sibienilor get-beget, s-ar putea? Acum pe bune, ne-am cam saturat de problemele veneticilor, pripasiti pe aici de pe te miri unde…

  • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

   Cristi

   Judecand dupa numarul comentariilor, subiectul chiar intereseaza. Si spre marea ta surprindere, majoritatea sunt sibieni, care au evoluat de la cutiile de chibrituri din oras la case sau apartamente mai mari.

   • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

    ...

    daca nu mai incapi intr-o cutie de chibrituri, mai bine te duci la tara. macar acolo e o asezare omeneasca cat de cat inchegata. o zona rezidentiala e un fel de gradina zoologica. case si oameni – custi si animale. ce e dincolo de gard e treaba altuia.

 30. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  ailul

  Iulia, esti retardata rau daca ai impresia ca in acel cartier nu locuiesc si sibieni. Majoritatea celor de acolo muncesc in Sibiu si prin munca lor o parte din impozite se duc la primaria Sibiu 😉
  Dar cand n-ai ce face, te certi cu vecinul, ca asta stiu romanii. Nu stiu sa se ajute intre ei pentru ca toti sa traiasca mai bine.

  • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

   iulia

   @ailul: cum naiba pot trai sibieni, daca au buletin de Cisnadie? Si da, ai dreptate nu stiu sa se ajute intre ei, atata timp cat in momentul in care si-au facut casa, n-au stiut cum sa faca mai “bine” sa ia soarele vecinului?

 31. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  ...

  in primul rand, cand esti familie cu copii mici (prescolari, scolari) trebuie sa te gandesti la ei. cum ajung ei la gradinita/scoala? deci daca nu este in jur nicio gradinita/scoala nu te duci acolo acum, poate la pensie. dupa aia te uiti daca ai biserica, magazine, banci, farmacii, etc prin apropiere. te mai gandesti si daca trebuie sa ajungi de urgenta la medic, cam cat timp face salvarea pana la tine si de acolo la spital. in concluzie, in primul rand cauti zona. pe urma cauti sa ai camere suficiente intr-o locuinta acceptabila (fara igrasie, etc). nu moare nimeni daca sta in camere mai mici o perioada. cand ti se schimba situatia in familie, atunci te poti gandi sa te muti, daca mai este cazul. dar daca vrei sa stai intr-un apartament sau intr-o casa doar pentru ca e mare, fara sa te intereseze ce e in jur, asta e. din pacate nu suntem in germania, unde prima data se parceleaza terenul, se duc toate utilitatile, se asfalteaza drumurile (drumuri la care latimea e in concordanta cu numarul de locuitori / masini estimat), si se aproba 2-3 modele de locuinte. acolo nu-si face fiecare casa cum il taie capul. din pacate, sibiul si noua zona rezidentiala cisnadie sunt ca doua cercuri tangente. foarte greu treci din unul in altul. si vina apartine in primul rand primariei cisnadie, a lipsei de colaborare dintre primaria cisnadie si cj sibiu, a nepasarii autoritatilor, si, nu in ultimul rand, naivitatii cumparatorilor.

 32. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  sibian

  indiferent de netrebnicia si nepasarea lui huja (cu h mic) sau Fodor, dragi sibieni (cei care comentati), cu consideratie, sunteti niste hateri da talie mondiala. si nu, nu e un compliment

 33. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Cisnadian fara acte

  Imi e rusine ca sunt in primul rand Sibian si apoi Roman. In ultima vreme, a fii Sibian nascut si crescut aici, parca e ca si cum ai face parte dinstr-o rasa superioara, ariana. Sunt sibian, si cum nu aveam unde sa cumpar in Sibiu, mi-am luat casa in Cart Arhitectilor acum cativa ani, am si ap in Sibiu si nu ma deranjeaza noroiul, iluminatul ma deranjeaza faptul ca platesc impozit si la Sibiu si la Cisnadie, si nu primesc inapoi NIMIC, nici de la Sibiu nici de la Cisnadie. Atat rautate ca in Sibiu, eu nu am mai vazut, sa te iei de om ca are mai mult ca tine, doar rautate si ciuda. Cine nu si-ar dori sa stea la casa ? Eu stau, sunt fericit, dar sunt OBLIGAT sa platesc impozit unei institutii care nu ma reprezinta. Tot ce vreau e sa nu mai platesc impozit si sa imi fac eu drumul, iluminatul tot. Dar nu se poate. In loc ca lumea lumea sa realize ca suntem toti in aceasi oala fie ca suntem sibieni, cisnadieni, selimbareni, olteni, moldoveni, proaspat nascuti sau femei, ortodocsi sau catolici, suntem toti batjocoriti de primarie si CJ fara nici o discriminare. In loc sa ne unim toti intr-o cauza pentru binele comun facem mistouri intre noi. Draci (cu c) concetateni : S-a vorbit la Sibiu sa ne bage Tursib, ca doar le platim bilet,nu mergem pe gratis, nu a vrut Fodor ca cica nu suntem in Sibiu, o minciuna gogonata, si Sibiul are o parte de cartier dupa Cimitir, Huja ne-o trage pe toate partile da autorizatii si ne ia banii si da pomeni la pensionari si face SPA-uri, CJ ..alti ignoranti……drumul apartine de ei ….daca era ceva puteau interveni. Asa e Romania, institutiile isi bat joc de oameni, si oamenii se cearta intre ei. Sa va fie rusine….Sibiu, Cisnadie …..aceasi mizerie (vezi cart Tineretului)

  • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

   sibian

   Asta e foarte adevarat. Insa nu fa media sibian = cei care scriu aici…

   Adevarul e ca totul e o bataie de joc din partea autoritatilor, pe banii care ii platim bine mersi de impozite peste tot (Sibiu, Cisnadie, etc).

   Si mai e ceva, cativa din cei care posteaza aici sunt oamenii lui Huja, deci ce sa ne asteptam ? Decat divide et impera…

  • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 34. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 35. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Cisnadian fara acte

  @Wss : Iti dau legislatia in vigoare daca vrei . Teoretic se poate, practic e imposibil. Multe din proprietati sunt achizitionate prin banca…..trebe sa isi dea banca acordul. Plus ca trebuie organizat un referendum local, si parca 50% din intreaga populatie a orasului trebuie sa fie de acord. Lucru improbabil, fara noi nu mai au nici o sansa de SPA la Cisnadie. Mai e ca si Guvernul sa fie de acord….eu zic ca e o utopie…desi sunt de acord ca solutia cea mai buna e sa ne creem noi o localitate si sa ne administram singuri…..dar procedura legala de a crea o unitate administrativ-teritoriala la noi in tare e aproape imposibila.

  • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

   hai-hui

   Te inseli, trebuie sa fie 30% cvorum si evident din aceia 50% sa voteze pentru rupere de Cisnadie.

   Avand in vedere ca Huja a fost ales cu 3400 voturi parca fa socoteala ca la 5000 de adulti in Arhitectilor se poate rezolva…

 36. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  hai-hui

  “Referendumul este valabil dacă la acesta participă cel puţin 30% din numărul persoanelor înscrise în listele electorale permanente.”
  “Rezultatul referendumului este validat dacă opţiunile valabil exprimate reprezintă cel puţin 25% din cei înscrişi pe listele electorale permanente.”

  Asta e pentru referendumuri locale. Evident, daca prapaditul de Huja nu e in stare sa rezolve problemele nu om sta noi de prosti in Cisnadie cu forta…

 37. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Realist

  E putin pueril sa te gandesti ca toti cei care si-au cumparat casa/apartament in cartierul Arhitectilor nu au pus in balanta anumite avantaje si dezavantaje legata de zona respectiva si in mare parte ar fii normal sa-si asume lucrul acesta . Cred ca asteptam macar demararea unor proiecte de bun simt , iluminatul paralel cu DJ si construirea unui trotuar pe langa repararea/consolidarea drumului in prima faza . Strazile interioare ar trebui sa intre in responsabilitatea constructorilor daca si-au asumat acest lucru ( si au si facut e drept ca lumina de la un stalp bate 1 metru in diametru iar practic intre 2 stalpi esti in bezna) aici intervine primaria Cisnadie unde are toate parghiile pentru ai face sa respecte reglementariile…asta daca si-ar vrea. Totusi nu putem cere ca acest nou cartier sa devina peste noapte prioritatea numarul unu pentru primaria Cisnadie respectiv Sibiu insa este necesara implicarea acestora si constientizarea reala a situatiei . Un alt aspect este cel al localizarii , nu se afla la 4 km de Sibiu si la 4 de Cisnadie, e practic legat de cartierul Ciresica deci in Sibiu .

  • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

   ...

   sunt si acum locuitori ai sibiului care stau de zeci de ani pe strazi neasfaltate, cu conductele de apa si canalizare de pe vremea lui pazvante. dar astia din arhitectilor nicinu si-au zugravit bine locuintele si vor conditii mai ceva ca in sibiu. e dreptul lor sa-si doreasca. dar cred ca ar trebui sa stea la coada.

 38. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Cisnadian fara acte

  @hai-hui : hai sa nu ne contarzicem in cifre ca deviem de la subiect. Eu vorbeam de dezlipirea administrativ-teritoriala a cartierului de Cisnadie si infintarea unei comune si tu de referendum pt demiterea lui Huja. Si da, pe Huja il dam mai usor jos decat sa ne dezlipim de Cisnadie, dar te gandesti ca suntem 4000 de Arhitecti vs 20.000 de cisnadieni doritori de Spa….nu stiu in Cisnadioara cum o fi …dar mie mi se pare cam improbabil. Dar asta nu ne opreste sa incercam nu ? Uniti putem face ceva, poate nu dam jos un Guvern dar ne facem auziti ca suntem cu ochii pe ei si asa nu se mai poate nu ?

  • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

   hai-hui

   Nu, 30% e nevoie pentru desprinderea de Cisnadie (si alipirea la Sibiu/Selimbar sau constituirea unei noi localitati). Pentru demiterea lui Huja e nevoie de 50%.

   La vot Huja = 3400 de voturi. Cartierul Arhitectilor+eventual Cisnadioara cred ca sunt vreo 6000 de adulti.

  • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

   • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

    hai-hui

    E greu de spus. Matematic insa e foarte posibil.

    Se pare ca in general administratiile din Cisnadie sunt de-a dreptul tampe, vezi si situatia din Cisnadioara…

 39. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  alex

  Da doamne o ploaie cu beton, panselute si leduri la catunul Harpitetilor de sa fie trotuaru de 3 m grosime, panselutele cat palmierii iar valuri de leduri sa lumineze toate fiintele bipete cu intuneric la mansarda. No hai ploaie hai.

 40. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  lex_al

  am cam tot citit de nemultumiri si probleme. dar intrebarea mea este: ati auzit de unitate pt rezolvarea problemelor? problema este dupa cum au si comentat putine pesoane…nu cumperi orice, oricit, oriunde si la orice pret.
  scoli, gradinite, cabinete medicale…a si utilitati (dar aici nu trebuie sa va faceti probleme…sunteti pe cimp sunt atitea sate care nu au inca asa ceva). ati continuat in aroganta, vrem, vrem ca platim…nu sinteti singurii, nu veti fii singuri…in sibiu mai sunt strazi de pamint strazi cu gropi, probleme multe. toata lumea plateste si cam toata lumea primeste nimic. ce nu vreti sa intelegeti este ca nu prea exista brese intre blocuri pt legaturile cu sibiul. dar nu sunteti obligati sa mergeti nici cu masina. ii frumos arata bine cartierul. ii locul in care voi/noi ii spunem casa. acasa trebuie sa fie cel mai bine. unitatea de care doresc sa vb este…incetati achizitionarea de locuinte fara infrastructura si utilitati. voi/noi sunti/em cei care contribuie la dezvoltarea fara cap a zonei. dezvoltatorul si eliberatorul de certificate isi cam iau banii si gata. am o veste proasta…inca veti plati in continuare si prea curind nu se va schimba situatia…asta este, asta ati ales. ca vreti, ca vrem, ca vreti, nu se prea ajunge nicaieri. eu am ales sa nu ma mut acolo si am indemnat pe majoritatea prietenilor sa nu o faca din cauza lipsurilor…a tot ce tine de infrastructura. citiva au si cumparat iar acum se pling de conditii…marea problemelor apare din lipsa de viziune a autoritatiilor incapabile sa gestioneze situatiile in care va si va veti afla in continuare. nu mai cumparati fara utilitati…pina sa spui acasa va mai dura citiva ani.

 41. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Huja

  cred ca 80 % dintre cei care ati comentat la aceasta postare habar n-aveti unde este calea cisnadiei. majoritatea sunteti atat de incuiati ca va apuca si pe voi sa comentati aiurea, avand in vedere ca nu aveti nicio treaba cu aceasta zona. pampalailor. faceti pe voi aiurea cu comentarii prosteti… Nu doar in cartierul arhitectilor ar trebui sa se implice distinsii domni primari, consilieri judeteni, locali. s.a. ci si in orase mai oameni bolanzi. sunt atatea strazi neasfaltate si in sibiu cat si in cisnadie. si daca taceti asa vor ramane. cel putin noi o sa-i strresam pana vor rezolva situatia. oricum cat de curand o sa-i atentioneze cineva de mai sus ca trebuie facut ceva. degeaba au avut ei functii 20 de ani daca vor pierde tot in cateva zile.. Amin! Treceti la treaba puroti ordinare!

 42. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 43. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  MILAN CHRIS

  Aveți nevoie de un împrumut? Contactați-ne acum cu suma, durata, numărul de telefon Email: milanfinancialcompanies @ yahoo.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
 • Sibiu
 • Contact